Libnet.ro
UNICEF

00:07

Manifestari dedicate Unirii Principatelor Romane

Adevărul Adevărul,
Manifestari dedicate Unirii Principatelor Romane

Unirea Principatelor Romane este sarbatorita de elevi, profesori, dar si de catre militarii si autoritatile din Bacau. continuă pe Adevărul

Ziua Unirii Principatelor Romane va fi sarbatorita si in Baia Mare

Vineri, 24 ianuarie 2014, de la orele 11. 00, in fata Palatului Administrativ din Baia Mare va avea loc manifestarea cultural-artistica, dedicata sarbatoririi Unirii Principatelor Romane. Cu aceasta ocazie vor avea loc mai multe moment artistice, iar evenimentul se va incheia cu Hora Unirii.

Radu Beligan, Ion Dichiseanu, Gheorghe Zamfir si Veta Biris, alaturi de focsaneni la manifestarile dedicate Zilei Unirii Principatelor Romane

Evenimentul, la care sunt asteptati sa participe si conducatorii politici ai Romaniei, este programat sa inceapa la ora 15.

Cine este aristocratul francez care a lansat ideea Unirii Principatelor.

Unirea Principatelor Romane din 24 ianuarie 1859 a fost rodul eforturilor conjugate ale romanilor si francezilor. Unionistii din cele doua principate, Moldova si Valahia in epoca, nimeni nu folosea denumirea de Tara Romaneasca, o creatie a istoricului Nicolae Iorga, fara corespondent in realitatea diplomatica a vremii), au fost sustinuti de o mare personalitate a politicii franceze. Este vorba de contele Alexandre Walewski. Acesta este nimeni altul decat fiul natural al imparatului Napoleon I.

Unirea Principatelor Romane, prilej de sarbatoare la Muzeul de Istorie din Galati

Muzeul de Istorie Paul Paltanea din Galati pregateste o serie ampla de manifestari prilejuite de aniversarea a 75 de ani de la infiintarea sa. Cele mai multe actiuni vor avea loc la Casa Memoriala Cuza.

Mihail Kogalniceanu: Nicolae Sutu a facut onoare Romaniei. Dezbatere in ajunul Unirii Principatelor Romane

Pe 23 ianuarie, cu o zi inainte de serbarea Unirii Principatelor Romane 24 ianuarie 1859), Libraria Humanitas de la Cismigiu isi asteapta spectatorii la o dezbatere despre liberalism si conservatorism in epoca marilor alegeri: Memoriile Principelui Nicolae Sutu, mare logofat al Moldovei, 1789-1871, avandu-i ca invitati pe Georgeta Filitti, Adrian Silvan Ionescu, Filip Lucian Iorga si Dan Manolache.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2258 seconds )