Libnet.ro
UNICEF

21:15

Marcel Ciolacu, despre prelungirea mandatelor alesilor locali: Jocul pe sub masa si aranjamentele PNL au luat sfarsit

Antena3 Antena3,
Marcel Ciolacu, despre prelungirea mandatelor alesilor locali: Jocul pe sub masa si aranjamentele PNL au luat sfarsit

Presedintele PSD Marcel Ciolacu a facut apel la parlamentarii tuturor formatiunilor politice pentru a vota legea privind prelungirea mandatelor alesilor locali, precum si data viitoarelor alegeri. Mandatele primarilor expira pe 21 iunie. continuă pe Antena3

CCR discuta sesizarea referitoare la prelungirea mandatelor alesilor locali

Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) urmeaza sa discute, miercuri, sesizarea privind Legea referitoare la prelungirea mandatelor autoritatilor administratiei publice locale, care stipuleaza ca data alegerilor locale este stabilita de Parlament, scrie Agerpres. Liderul deputatilor PNL, Florin Roman, anunta ca liberalii vor ataca la CCR propunerea legislativa care are ca obiect de reglementare prelungirea mandatelor autoritatilor administratiei publice locale cu cel mult sase luni de la data incetarii starii de urgenta, ca urmare a izbucnirii epidemiei de COVID-19.

CCR: Prelungirea mandatelor primarilor prin OUG e neconstitutionala Legea prin care data localelor era stabilita de Parlament, neconstitutionala si ea - oficial

Curtea Constitutionala a decis ca prelungirea mandatelor alesilor locali prin ordonanta de urgenta este neconstitutionala, Parlamentul fiind cel care trebuie sa decida prin lege acest lucru. Si legea prin care Parlamentul a adoptat OUG-ul si in care PSD a impus ca Parlamentul sa fie cel care va stabili data alegerilor locale a fost declarata neconstitutionala. Totusi judecatorii fac precizarea ca Parlamentul este cel care va decide daca stabilirea datei alegerilor se realizeaza prin lege organica sau prin hotarare de Guvern.

Tariceanu, despre hotararea CCR privind alegerile: Reda puterea poporului prin reprezentantii lui

Decizia de miercuri a CCR privind prelungirea mandatelor alesilor locali reda puterea poporului prin reprezentantii sai, a spus presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu.

CCR arunca in aer mandatele alesilor locali. Riscam sa nu avem primari pana in toamna. Data alegerilor va fistabilita de PSD

Parlamentul trebuie sa adopte cel tarziu saptamana viitoare o lege care sa prelungeasca mandatele primarilor, in caz contrar autoritatilor locale vor intra in vid de autoritate. Altfel spus, pana in toamna vom avea primari sau presedinti de Consilii Judetene doar pe hartie, fara putere juridica. Atat prelungirea mandatelor cat si data alegerilor locale vor fi stabilite de PSD. Guvernul Orban va fi spectator.

Marcel Ciolacu: Pe 21 iunie expira mandatele tuturor alesilor. PSD invita partidele la consultari pe data alegerilor locale (VIDEO)

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat, miercuri, dupa decizia Curtii Constitutionale a Romaniei CCR), ca Parlamentul trebuie sa aprobe, pana pe 21 iunie, o lege care sa prevada atat.

Raluca Turcan, dupa decizia CCR privind mandatele alesilor locali: Este o nebunie. Judecatorii pun in pericol functionarea statului roman

VicepremierulRaluca Turcana spus, miercuri, ca decizia Curtii Constitutionale a Romaniei CCR), in urma careia mandatele alesilor locali nu mai pot fi prelungite, este o nebunie, aceasta punand.

Marcel Ciolacu, despre data alegerilor locale si parlamentare: Categoric vor fi pana la finalul anului

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anuntat duminica, la Antena 3, ca alegerile locale si parlamentare vor avea loc pana la sfarsitul anului, insa atunci cand romanii vor putea merge in siguranta sa voteze, facand referire la restrictiile din pandemie.

Ciolacu, despre relatia cu Viorica Dancila: De multe ori a luat decizii care au afectat partidul sau linia partidului cu oameni din afara partidului

Presedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a afirmat ca nu are niciun fel de comunicare in acest moment cu fostul premier si lider al social-democratilor Viorica Dancila. El a mentionat ca cea mai mare greseala a Vioricai Dancila a fost ca a luat de multe ori decizii care au afectat PSD, consultandu-se cu oameni din afara partidului.

Ce spune Ciolacu despre o alianta PSD-ALDE-Pro Romania

Presedintele PSD, Marcel Ciolacu, nu ar spune nu unei aliante cu ALDE si Pro Romania, asa cum au aparut informatii in acest sens chiar astazi.

MARCEL CIOLACU: PNL-ul sa vina la masa negocierilor cu toate fortele politice

Presedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat ca Partidul National Liberal trebuie sa vina la masa negocierilor cu toate fortele politice si impreuna sa decida care este data alegerilor locale.

ştiri de la Antena3

actualitate, 21:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )