Libnet.ro
UNICEF

07:46

Mediastandard.ro: Cum se vad in societate evenimentele din decembrie 1989, la 30 de ani de la caderea regimului

Hotnews Hotnews,
 Mediastandard.ro: Cum se vad in societate evenimentele din decembrie 1989, la 30 de ani de la caderea regimului

Cu ocazia implinirii a 30 de ani de la revolutia care l-a inlaturat pe liderul comunist Nicolae Ceausescu si a dus la schimbarea regimului acestuia, majoritatea romanilor se impart in doua categorii, deoarece este un subiect polarizant, in fata caruia putini pot ramane placizi. continuă pe Hotnews

VIDEO Documentar despre Revolutia de la Cugir si Alba Iulia. Evenimentele din Decembrie 1989 povestite de cei care le-au trait

Un documentar care surprinde cele mai importante momente ale Revolutiei din Decembrie 1989, la Alba Iulia si Cugir, orase din judetul Alba in care s-a murit pentru Libertate, a fost realizat si facut public de Muzeul National al Unirii.

Rezolutie politica europeana, la 30 de ani de la Revolutia din decembrie 1989

Parlamentul European a adoptat, ieri, cu 513 voturi pentru, 18 impotriva si 87 de abtineri, o rezolutie privind comemorarea a 30 de ani de la Revolutia romana din decembrie 1989.

Mediastandard.ro: Ati mintit poporul cu televizorul. Cum a influentat manipularea Revolutia din decembrie 1989

Nu e o surpriza ca fiecare eveniment care atinge o anumita anvergura atrage dupa sine si exagerari sau disimulari ale datelor reale in presa, iar o revolutie se incadreaza, cu siguranta, in aceasta categorie de evenimente ale caror unde reverbereaza diferit de la o regiune la alta si de la o perioada la alta. Difuzarea unor astfel de stiri a insotit si Revolutia Romana de la 1989, ceea ce a creat un ciclu care a contribuit la infaptuirea acesteia: cu cat rascoala lua amploare, cu atat agentiile de presa transmiteau mai multe informatii despre ea, iar cu cat agentiile de presa difuzau mai multe informatii, cu atat oamenii deveneau si mai inversunati in hotararea lor de a rasturna regimul.

Revolutia din Decembrie 1989, marcata la Constanta de grupul care a organizat cel mai longeviv protest din Romania

Constanta a marcat 30 ani de la Revolutia din Decembrie 1989 printr-o adunare pasnica in fata Prefecturii Constanta. Oamenii au aprins candele si au purtat la ei tricolorul.

Eroii Revolutiei din Decembrie 1989, comemorati la Orizont

Eroii martiri ai Revolutiei Romane din 22 Decembrie 1989 au fost astazi comemorati pe malul Borcei. Calarsenii au depus coroane de flori la monumentul de la Orizont, iar un sobor de preoti a oficiat o slujba religioasa.

Slujbe de pomenire pentru eroii din decembrie 1989 in toate bisericile si manastirile Patriarhiei Romane

Toate bisericile si manastirile ortodoxe ale Patriarhiei Romane, din tara si din strainatate, organizeaza, duminica, slujbe de pomenire a eroilor care s-au jertfit in decembrie 1989 pentru libertatea, credinta si demnitatea poporului roman. La slujba de la Catedrala Patriarhala vor participa presedintele Klaus Iohannis si premierul Ludovic Orban, informeaza news. ro.

Manifestari in memoria eroilor Revolutiei din Decembrie 1989

Garnizoana Drobeta Turnu Severin a organizat, duminica, manifestari dedicate Zilei Victoriei Revolutiei Romane si a Libertatii. Evenimentul s-a desfasurat, cu incepere de la ora 10:00, la Monumentul Eroilor Revolutiei din fata Casei Tineretului, printr-un ceremonial militar religios.

Academia Romana cauta adevarul evenimentelor din decembrie `89. Ioan-Aurel Pop: Si-au dat viata pentru libertatea noastra, iar menirea noastra este sa nu ii uitam si sa le perpetuam amintirea si idealurile

Academia Romana are menirea sa dezvaluie adevarul, iar cecetarile din cadrul institutiei se vor indrepta si inspre aprofundarea evenimentelor din decembrie 1989, a declarat Ioan-Aurel Pop, presedintele celui.

Ce facea Ion Iliescu in timpul Revolutiei. CTP a dezvaluit acum tot ce i-a spus fostul presedinte despre seara de 21 decembrie 1989

Cristian Tudor Popescu a dezvaluit ce a facut Ion Iliescu in timpul Revolutiei din 1989, in contextul in care Institutul Revolutiei Romane, pe care fostul sef de stat il conduce impreuna cu Gelu Voican-Voiculescu, orgainzeaza un concert in data de 22 decembrie. Trupa Vunk, Andra si alti artisti au anuntat ca nu mai participa la .

Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989

Volumul Tragatori si mistificatori. Contrarevolutia Securitatii in decembrie 1989, scris de Andrei Ursu, Roland O. Thomasson, Madalin Hodor, a aparut pe piata in aceste zile, cand se sarbatoresc 30 de ani de la Revolutia din 1989. Prefata este semnata de Dennis Deletant. Adevarul. ro prezinta un fragment, in avanpremiera, din volumul publicat de Editura Polirom.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 07:46

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2177 seconds )