Libnet.ro
UNICEF

23:00

Mihai Eminescu, turistul nepereche de la malul marii: Kustenge este un oras mic, dar ingrijit

Adevărul Adevărul,
Mihai Eminescu, turistul nepereche de la malul marii: Kustenge este un oras mic, dar ingrijit

Astazi, este ziua lui Mihai Eminescu. Poetul nepereche al neamului romanesc, Mihai Eminescu, a stat timp de 10 zile la Constanta, unde s-a tratat de un ulcer varicos. continuă pe Adevărul

Ziua Mihai Eminescu. Brancusi din Baragan si statuia realizata in semn de omagiu pentru poetul national

Ziua Mihai Eminescu marcheaza astazi 165 de ani de la nasterea poetului national. Mihai Eminescu, poetul-nepereche al neamului romanesc, este slavit si in orasul de pe malul Borcei. Unul dintre cei mai mari sculptori romani, Ion Vlad, cunoscut in strainatate ca Brancusi din Baragan, a realizat un bust al poetului ce se afla amplasat in curtea liceului teoretic Mihai Eminescu.

Ziua Mihai Eminescu. Casa Rosie, locul care adaposteste o colectie unica in tara dedicata poetului nepereche

Ziua Mihai Eminescu. Centrul Mihai Eminescu din Barlad este un concept unic la nivel national ca patriomoniu si prezentare. Este locul unde se gaseste capodopera eminesciana si aproape tot ce s-a scris despre Luceafarul poeziei romanesti pana in 2011.

Ziua Mihai Eminescu. 165 de ani de la nasterea poetului nepereche. Povestea de iubire cu fata popii din satul gorjean Florest

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. Cu aceasta ocazie,Eminesciana va avea loc astazi, de la ora 17. 00, la Biblioteca Judetean Christian Tell din Targu Jiu. Poetul nepereche a petrecut o vara intr-un sat din Gorj, unde si-a gasit linistea si inspiratia.

Ziua Mihai Eminescu. Versurile poetului nepereche au rasunat in autobuzele din Focsani

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. Cu aceasta ocazie, cei 40 de voluntari din cadrul programului Bibliopovestasii au dus mesajul eminescian in comunitate, pe traseele autobuzelor de la transport public care circula in municipiu.

Ziua Mihai Eminescu. La Alba Iulia in 1866: participant la dezbateri culturale, popas la hanul la La Istratoaie

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. Mihai Eminescu, cel care avea sa ajunga poetul nepereche a participat, in vara anului 1866, la lucrarile ASTREI, ce au avut loc la Alba Iulia. A poposit si la un han din centrul orasului.

Ziua Mihai Eminescu. La Alba Iulia in 1866: a participat la dezbateri culturale, apoi a facut un popas la hanul La Istratoaie

Ziua Mihai Eminescu marcheaza, joi 15 ianuarie), 165 de ani de la nasterea poetului national. Mihai Eminescu, cel care avea sa ajunga poetul nepereche a participat, in vara anului 1866, la lucrarile ASTREI, ce au avut loc la Alba Iulia. A poposit si la un han din centrul orasului.

Ziua Mihai Eminescu: revizorul scolar care a facut radiografia trista a scolilor vasluiene

Ziua Mihai Eminescu celebrata astazi, 15 ianuarie, marcheaza 165 ani de la nasterea celui mai mare poet roman. Supranumit poetul nepereche, Eminescu a avut o o stransa legatura cu judetul Vaslui, pe cand avea 25 ani fiind numit de Titu Maiorescu revizor scolar pentru judetele Iasi si Vaslui.

Ziua Mihai Eminescu. Casa din Varatec unde se refugia poetul vara este la un pas de prabusire

Ziua Mihai Eminescu, care marcheaza joi 165 de ani de la nasterea poetului national, este prilej de sarbatoare, desi langa manastirea Varatec, unde Eminescu a creat Calin file din poveste) a ajuns in ultimul hal de degradare. Apelurile repetate facute de personalitati ale culturii romanesti au ramas fara ecou, iar casa risca sa se darame in orice moment. Manastirea, proprietara casei, nu pare deloc interesata sa o transforme in muzeu.

Istoria Luceafarului de 3 milimetri, cea mai mica carte in miniatura din Europa, povestita de ziua lui Mihai Eminescu

La 165 de ani de la nasterea sa, poetul Mihai Eminescu este in Iasi nu doar o prezenta spirituala, ci si una care ia cele mai diferite forme materiale, de la teiul lui Eminescu din Copou, la cea mai mica carte din Europa care ii contine una dintre poezii, Luceafarul, aflata in posesia colectionarului Dumitru Grumazescu, a carui istorie v-o prezentam astazi, 15 ianuarie, de ziua lui Mihai Eminescu.

Mihai Eminescu destin si forta creatoare

Mihai Eminescu este un reper fundamental in cultura romana. Geniul sau creator ne trimite cu gandul in epoca Renasterii, prin multitudinea domeniilor in care s-a afirmat. Mihai Eminescu, de la a carui nastere se implinesc azi 165 de ani a fost poet, prozator, eseist, publicist. Mai presus de toate, a fost si va ramane un geniu.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2108 seconds )