Libnet.ro
UNICEF

16:16

Mihnea Costoiu: Legislatia nu permite accesul fara Bacalaureat la studiile superioare

Hotnews Hotnews,
 Mihnea Costoiu: Legislatia nu permite accesul fara Bacalaureat la studiile superioare

Mihnea Costoiu, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, a declarat ca Ordonanta de Urgenta nr. 49/2014 si Metodologia-cadru privind organizarea si functionarea invatamantului tertiar nonuniversitar nu permit accesul fara Bacalaureat la studiile superioare. Afirmatiile ministrului vin in contextul in care Legea Educatiei prevede, la articolul 44 aliniatul 10, urmatoarele: Creditele pentru educatie si formare profesionala obtinute in invatamantul postliceal pot fi recunoscute pentru absolventii cu diploma de bacalaureat de catre universitati, in baza deciziilor senatului universitar, ca unitati de credite de studii transferabile pentru nivelul licenta. De asemenea, mai multe universitati private si de stat au anuntat ca daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate. continuă pe Hotnews

Mihnea Costoiu: Colegiile universitare nu permit accesul fara Bacalaureat la studiile superioare

Ministrul delegat pentru invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a reactionat la randul sau, vineri, fata de controversa legata de posibilitatea universitatilor de a infiinta colegii, unde sa intre si tinerii fara Bac, considerat facultati-surogat.

Mihnea Costoiu: Iohannis nu poate vorbi despre educatie, atat timp cat a vazut acest domeniu ca mod de a face avere

Ministrul invatamantului Superior, Mihnea Costoiu sustine ca Klaus Iohannis nu poate vorbi despre educatie, atat timp cat a vazut acest domeniu ca o modalitate de a face avere, nu ca pe o vocatie. Nu cred.

Ministerul Educatiei a dat verde Universitatii fara Bacalaureat - incep inscrierile tinerilor fara diploma de BAC. Ce spune metodologia de organizare a acestor colegii

Ministerul Educatiei a deschis portile universitatilor pentru tinerii fara diploma de Bacalaureat: incepand de ieri, universitatile ii pot inscrie pentru acest an scolar la cursuri si pe cei care nu s-au prezentat la BAC sau care l-au picat. Ministerul Educatiei a publicat in Monitorul Oficial metodologia de organizare a colegiilor care primesc absolventi de liceu fara bacalaureat, adica actul de care universitatile mai aveau nevoie pentru a incepe inscrierile. Aceste colegii vor avea o durata de 1-3 ani. Unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate. Amintim ca Guvernul Ponta a permis intrarea la universitate a celor care au picat BAC-ul prin ordonanta de urgenta care a macelarit legea educatiei. Citeste in articol metodologia integrala care le permite universitatilor sa inscrie tineri fara Bacalaureat.

Ce spun universitatile de top din Romania: primesc sau nu la admitere absolventi fara bacalaureat?

Ministerul Educatiei a decis, in premiera in ultimii 20 de ani, ca universitatile pot primi la admitere absolventi de liceu fara diploma de Bacalaureat. HotNews. ro a contactat reprezentantii celor mai mari universitati de stat, carora le-a adresat urmatoarele intrebari: Organizati colegii pentru absolventii de liceu fara diploma de BAC? De ce?. Citeste in articol daca universitatile de top din Romania vor admite tineri fara bacalaureat. Ce spun Universitatea din Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, ASE, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Universitatea Politehnica Timisoara si Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca.

Universitatea Babes-Bolyai: Atentionam ca, in anumite universitati, sub cupola colegiilor, urmeaza a se inmatricula cursanti fara Bacalaureat care vor detine mediat, prin mecanismul recunoasterii de credite, un statut de veritabil Student

Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca isi exprima dezacordul deplin cu privire la metodologia care lasa universitatile sa primeasca absolventi fara bacalaureat. Nu credem ca orientarile europene sunt in acest sens. ) Atentionam ca, in anumite universitati, sub cupola colegiilor, urmeaza a se inmatricula 'cursanti' fara bacalaureat care vor detine mediat, prin mecanismul recunoasterii de credite, un statut de veritabil student, se arata in raspunsul Universitatii, la solicitarea HotNews. ro. Avertismentul vine dupa ce unele universitati private au anuntat deja ca, daca un cursant ia bacalaureatul dupa primul an de colegiu, il trec direct in anul II de Facultate.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 16:16

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2786 seconds )