Libnet.ro
UNICEF

01:05

Milioane de locuitori din Hong Kong ar putea primi cetatenie britanica. Boris Johnson ameninta China

Adevărul Adevărul,
Milioane de locuitori din Hong Kong ar putea primi cetatenie britanica. Boris Johnson ameninta China

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a declarat marti ca va oferi pasapoarte catorva milioane de locuitori din Hong Kong si, posibil, acces la cetatenia britanica daca China va insista asupra impunerii noii legi privind securitatea nationala. continuă pe Adevărul

Boris Johnson avertizeaza China sa lase Hong Kong in pace: Noi nu vom putea, cu constiinta impacata, sa-i abandonam Aproape 3 milioane dintre locuitorii insulei ar putea deveni cetateni britanici

Marea Britanie nu-i va abandona pe cetatenii din Hong Kong daca Beijingul impune legea securitatii nationale ce intra in conflict cu obligatiile internationale asumate de China prin acordul din 1984, a declarat miercuri premierul Boris Johnson, citat de Reuters.

Hong Kong: Comemorarea represiunii din Piata Tiananmen a fost interzisa pentru prima data in 30 de ani

Politia din Hong Kong a interzis luni comemorarea represiunii din Piata Tiananmen pentru prima oara in 30 de ani, citand pandemia de COVID-19 drept motiv, relateaza AFP. China a aprobat noile legi ale securitatii care ar putea marca sfarsitul autonomiei Hong Kong-ului.

Criza din Hong Kong. Londra, reactie slaba in fata Beijingului: Poate trece Rubiconul sau poate face un pas inapoi

Regatul Unit i-a amintit marti Chinei obligatiile internationale pe care le are in privinta autonomiei Hong Kongului, periclitata de o lege cu privire la securitatea nationala pe care Beijinul vrea sa o impuna fostei colonii britanice, relateaza Reuters.

Criza din Hong Kong. China incepe sa contraatace dupa declaratiile lui Trump

Beijingul a avertizat luni ca tentativele americane de a leza interesele chineze vor fi intampinate cu contramasuri ferme, criticand decizia Statelor Untie de a incepe retragerea tratamentului special de care beneficiaza Hong Kongul, precum si masurile luate impotriva studentilor si companiilor chineze.

Marea Britanie va schimba legislatia privind imigratia, daca noile reguli de securitate vor fi impuse in Hong Kong

Premierul britanic Boris Johnson a anuntat miercuri ca Regatul Unit este pregatit sa-si schimbe regulile de imigratie daca China va impune o lege de securitate nationala pentru Hong Kong, informeaza.

Ceremonia de comemorare a evenimentelor din piata Tiananmen a fost interzisa pentru prima data in Hong Kong

Ceremonia de comemorare a evenimentelor din piata Tiananmen a fost interzisa pentru prima data in 30 de ani in Hong Kong, din motive ce tin de sanatatea publica, au spus reprezentantii politiei.

China impune tacerea in Hong Kong. Ceremonia de comemorare a masacrului din Piata Tiananmen, interzisa in premiera

Ceremonia de comemorare a evenimentelor din Piata Tiananmen a fost interzisa pentru prima data in 30 de ani in Hong Kong, oficial din motive ce tin de sanatatea publica, relaeaza BBC.

China avertizeaza SUA ca va reactiona la masurile americane legate de Hong Kong

China a avertizat azi ca tentativele americane de a leza interesele chineze vor fi intampinate cu contramasuri ferme, criticand decizia Statelor Untie de a incepe retragerea tratamentului special de care beneficiaza Hong Kongul, precum si masurile luate impotriva studentilor si companiilor chineze.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1967 seconds )