Libnet.ro
UNICEF

01:05

MINISTERUL EDUCATIEI: Romania va deveni, oficial, prima tara din lume care implementeaza Alfabetul Scripor

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
MINISTERUL EDUCATIEI: Romania va deveni, oficial, prima tara din lume care implementeaza Alfabetul Scripor

Ministerul Educatiei si Cercetarii anunta ca Romania va deveni, oficial, prima tara din lume care implementeaza Alfabetul Scripor, destinat persoanelor nevazatoare sau cu alte dizabilitati. Tudor Paul Scripor a gasit solutia reprezentarii tactilo-grafice a culorii si a nuantei, printr-un simbol. Alfabetul Scripor este un limbaj universal, iar simbolurile culorilor pot fi usor recunoscute in orice pozitie. Acest alfabet inovator este compus din doar 10 elemente tactilo-grafice si poate fi invatat de oricine, fiind util in special persoanelor cu dizabilitati vizuale si intelectuale, arata MEC. continuă pe Ziarul Bursa

MINISTERUL EDUCATIEI: Romania va deveni, oficial, prima tara din lume care implementeaza Alfabetul Scripor

Ministerul Educatiei si Cercetarii anunta ca Romania va deveni, oficial, prima tara din lume care implementeaza Alfabetul Scripor, destinat persoanelor nevazatoare sau cu alte dizabilitati. Tudor Paul Scripor a gasit solutia reprezentarii tactilo-grafice a culorii si a nuantei, printr-un simbol.

Romania - prima tara din lume care va implementa Alfabetul Tactil al Culorilor, pentru a-i ajuta pe nevazatori

Romania va deveni, oficial, prima tara din lume care implementeaza Alfabetul Scripor destinat persoanelor nevazatoare sau cu alte dizabilitati, anunta intr-un comunicat Ministerul Educatiei si Cercetarii MEC).

Ministerul Educatiei anunta ca Romania va folosi Alfabetul Scripor, destinat nevazatorilor si inventat de un roman

Ministerul Educatiei anunta ca Romania va fi prima tara din lume care va implementa Alfabetul Scripor destinat persoanelor nevazatoare, alfabet care poarta numele celui care l-a inventat, Tudor Scripor, un pictor de la Cluj-Napoca. Cunoscut si ca Alfabetul Culorilor, este practic o extensie a alfabetului Braille.

Ministerul Educatiei: Cursuri suspendate joi in scolile din patru judete din cauza vremii nefavorabile

Cursurile vor fi suspendate pentru ziua de joi in scolile din judetele Ialomita, Calarasi, Braila si Buzau, din cauza avertizarii cod rosu de viscol si vant, a informat Ministerul Educatiei.

Consiliul National al Elevilor: Ministerul Educatiei ne-a ignorat Vrem ca scoala sa inceapa la 1 septembrie

Consiliul National al Elevilor critica decizia Ministerului Educatiei si Cercetarii de a aproba structura anului scolar 2020-2021 prin care scoala incepe la 14 septembrie. Elevii spun ca Ministerul Educatiei i-a ignorat si a aprobat structura anului scolar fara sa tina cont de opinia lor cu privire la contrabeneficiile sustinerii examenelor nationale in mijlocul verii. Structura anului scolar 2020-2021, publicata in Monitorul Oficial Scoala incepe pe 14 septembrie, vacanta intersemestriala revine.

MINISTERUL EDUCATIEI: Peste 6.600 de elevi, afectati de inchiderea unitatilor din cauza gripei

Ministerul Educatiei si Cercetarii a anuntat, miercuri, ca sunt inchise, total sau partial, zeci de unitati de invatamant din intreaga tara, fiind afectati 6. 695 de elevi.

Ministerul Educatiei: Circa 7.000 de elevi, afectati de de suspendarea cursurilor

Suspendarea partiala sau integrala a cursurilor in mai multe unitati de invatamant din tara din cauza gripei afecteaza, in prezent, 6. 695 de elevi, a anuntat, miercuri, Ministerul Educatiei si.

Ministerul Educatiei incearca din nou sa majoreze bursele elevilor, dupa ce o initiativa asemanatoare a esuat anul trecut Propune ca bursa minima sa fie de 150 lei

Ministerul Educatiei propune ca bursele de performanta, de merit, de studiu si de ajutor social pentru elevii din invatamantul preuniversitar sa porneasca de la minimum 150 de lei, potrivit unui proiect de hotarare pus in dezbatere publica. in prezent, cuantumul burselor este stabilit de fiecare primarie in parte, si din aceasta cauza variaza de la oras la oras, de la sume cuprinse intre 8 lei si cateva sute de lei. Aceasta este a doua incercare a Ministerului Educatiei de a uniformiza bursele elevilor. Anul trecut tot Ministerul Educatiei propusese ca bursele elevilor sa porneasca de la minimum 100 de lei, insa primariile s-au opus si masura nu a mai fost adoptata.

Ministerul Educatiei vrea sa majoreze bursele elevilor. Propune ca bursa minima sa fie de 150 lei

Ministerul Educatiei propune ca bursele elevilor din invatamantul preuniversitar sa porneasca de la minimum 150 de lei, potrivit unui poriect de hotarare pus in dezbatere publica.

La ce ora incepe pe Pro TV prima emisiune din noul sezon Romanii au Talent

Vineri, 7 februarie, la PRO TV incepe sezonul cu numarul 10 al emisiunii Romanii au talent, motiv pentru care am strans 10 informatii care iti vor aminti de ce acest show este cel mai iubit din Romania. Ora la care incepe sezonul 10 al emisiunii Romanii au talent de la Pro Tv Sezonul 10va fi .

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,211 seconds )