Libnet.ro
UNICEF

14:45

Ministrul Finantelor: Un deficit de sub 3% din PIB in prezent ar fi insemnat o frana prea puternica

Antena3 Antena3,
Ministrul Finantelor: Un deficit de sub 3% din PIB in prezent ar fi insemnat o frana prea puternica

Promisiunea Guvernului fata de Comisia Europeana este ca Romania va reveni in 2022 la un deficit de sub 3% din PIB, insa acest procent de deficit asumat pentru prezent ar reprezenta o frana mult prea puternica pentru economia romaneasca, a declarat miercuri ministrul Finantelor Publice, Florin Citu, dupa sedinta de Guvern. continuă pe Antena3

BUGET 2020: Crestere economica de 4,1%, investitii de 4,5% din PIB, deficit de 3,58%

Finantele au publicat in aceasta dimineata proiectul de buget pentru anul viitor, care prevede o crestere economica de 4,1% si un ritm mediu anual de 4,1% pe intreg orizontul 2021-2023, semnificativ mai mare comparativ cu cea estimata a fi inregistrata la nivelul tarilor UE 1,2% la nivelul zonei euro si 1,4% pe total UE, estimata pentru anul 2020, conform prognozei de toamna a UE). Vezi aici proiectul Legii Bugetului pe 2020.

Firea vrea mai multi bani si cere 1,5% din PIB pentru Bucuresti

Consiliul General al Municipiului Bucuresti CGMB) solicita Guvernului 1,5% din PIB pentru bugetul Capitalei, pe motiv ca resursele bugetare ce i-au fost alocate sunt insuficiente pentru a asigura o dezvoltare urbana conform angajamentelor.

Proiectul de buget pe anul 2020 este construit pe o crestere economica de 4,1% si un deficit bugetar de 3,59% din PIB

Proiectul de buget pe anul 2020 este construit pe o crestere economica de 4,1%, un deficit bugetar de 3,59% si o rata medie a inflatiei de 3,1%, potrivit Raportului privind situatia macroeconomica pe anul 2020 si proiectia acesteia pe anii 2021-2023.

Veniturile bugetului general centralizat, estimate la 7,3% din PIB

Veniturile bugetului general centralizat al unitatilor administrativ-teritoriale pe anul 2020 sunt estimate la 82,3 miliarde de lei, reprezentand 7,3% din produsul intern brut, arata Raportul, publicat, marti dimineata, pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Ministrul Finantelor, reactie dura: Clasa politica se joaca cu focul astazi in Romania

Deficitul bugetar pentru anul viitor ar creste la 5% din produsul intern brut daca s-ar aplica masurile votate marti de parlamentari referitoare la reducerea TVA si majorarea alocatiilor pentru copii, potrivit ministrului Finantelor, Florin Citu.

Ludovic Orban insista sa spuna ca energia din Romania este mai scumpa decat cea din Germania Datele Eurostat il contrazic: pretul energiei este sub cel din Germania si sub media UE

Premierul Ludovic Orban continua sa afirme ca pretul energiei care ajunge la consumatorii industriali este mai ridicat decat in Germania. La fel si pretul gazelor naturale. Am ajuns sa avem pentru companii preturi la energie mai mari decat in Germania, a declarat Ludovic Orban luni, la un forum despre capitalul romanesc. in realitate, preturile la energie si gaze sunt sub cele din Germania si cu mult sub media UE. Premierul tot invoca preturi mari pentru a justifica o schema de ajutor de stat pentru marii consumatori de energie.

MINISTRUL ECONOMIEI: Prin eliberarea barierelor din Ordonanta 114 vrem sa cream mecanismele de piata libera

Autoritatile vor ca, prin eliberarea barierelor aduse de OUG 114, sa se creeze mecanismele de piata libera prin care preturile din piata de energie sa se regleze, a afirmat, luni, ministrul Economiei, Virgil Popescu, la a patra editie a Forumului Capitalului Romanesc.

ştiri de la Antena3

actualitate, 14:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2029 seconds )