Libnet.ro
UNICEF

18:00

Mircea Cartarescu: Sunt cam tinerel ca sa iau Premiul Nobel.

România Liberă România Liberă,
Mircea Cartarescu: Sunt cam tinerel ca sa iau Premiul Nobel.

Scriitorul spune ca a spera la cel mai inalt titlu in literatura este ca si cum ai avea ambitia sa castigi in fiecare an la 6 din 49, dar si ca obsesia de a lua Premiul Nobel arata naivitate si o constiinta exagerata a propriei valori, informeaza Realitatea. net. Poet, prozator, eseist si publicist, Mircea Cartarescu se afla, pentru al doilea an consecutiv, printre favoritii la Premiul Nobel pentru Literatura. La casa de pariuri Ladbrokes, scriitorul roman apare in prima treime a . continuă pe România Liberă

Mircea Cartarescu: Sunt cam tinerel ca sa iau Premiul Nobel

Mircea Cartarescu se afla, pentru al doilea an consecutiv, printre favoritii la Premiul Nobel pentru Literatura. La casa de pariuri Ladbrokes, scriitorul roman apare in prima treime a clasamentului artistilor care ar putea obtine, maine, unul dintre cele mai ravnite premii din lume. Cartarescu a spus la Digi 24 ca nu vreau sa se astepte nimeni sa iau premiul anul acesta sau in urmatorii cativa ani. Sunt cam tinerel pentru asta. Media de varsta a celor 100 de scriitori de pe lista este de peste 70 de ani.

Mircea Cartarescu, aceeasi cota la Nobel ca Umberto Eco, peste Rushdie si Ishiguro.

Comisia Academiei Suedeze care acorda prestigioasele distinctii Nobel a anuntat oficial, luni, ca Premiul Nobel pentru literatura va fi decernat joi. Printre favoriti, conform caselor de pariuri din Marea Britanie, se numara si Mircea Cartarescu, informeaza Mediafax. Mircea Cartarescu are cota de 26,00 ca va castiga Premiul Nobel, la egalitate cu Umberto Eco si Leonard Nolens. La casa de pariuri Ladbrokes, Cartarescu este mai bine cotat decat nume grele ale literaturii, ca Salman Rushdie, Ian .

Mircea Cartarescu, despre castigatorul premiului Nobel pentru literatura: Nu stiu absolut nimic despre Mo Yan. Premiul este surprinzator

Scriitorul Mircea Cartarescu, aflat si el printre nominalizatii la premiul Nobel pentru literatura, a declarat, joi, ca nu stia de Mo Yan, chinezul care a fost desemnat castigator. Nu stiu absolut.

Scriitorul chinez Mo Yan a castigat premiul NOBEL pentru LITERATURA pe 2012.

Scriitorul chinez Mo Yan a primit premiul Nobel pentru literatura pe 2012, informeaza site-ul oficial al evenimentului, citat de Mediafax. Mo Yan, unul dintre cei mai celebri scriitori chinezi ai momentului si unul dintre cei mai piratati autori chinezi ai tuturor timpurilor, potrivit criticii de specialitate, a fost premiat pentru modul de un realism halucinatoriu in care imbina povestile populare cu istoria si contemporanul, potrivit comitetului Nobel. In 2011, premiul Nobel pentru .

Premiul Nobel pentru chimie este anuntat miercuri la Stockholm.

Academia Regala de Stiinte de la Stockholm va anunta, miercuri, castigatorii Premiului Nobel pentru chimie pe anul 2012, informeaza Associated Press, citata de Agerpres. Ca si celelalte premii pentru stiinta, Premiul Nobel pentru chimie recompenseaza in mod normal cercetarea efectuata cu mai mult de un deceniu in urma, astfel ca membrii Comitetului Nobel vor alege din numeroase descoperiri facute de cercetatori. Saptamana Nobel a inceput luni cu premiul pentru medicina care a fost atribuit .

Premiul Nobel pentru Medicina, acordat britanicului John B. Gurdon si japonezului Shinya Yamanaka

Premiul Nobel pentru Medicina pe anul 2012 a revenit japonezului Shinya Yamanaka si britanicului John Gurdon, a anuntat ieri, la Stockholm, secretarul Comitetului Nobel pentru Medicina, Goran K. Hansson, in cadrul unei ceremonii transmise live pe site-ul oficial al Premiilor Nobel.

Premiul Nobel pentru literatura 2012 a fost castigat de chinezul Mo Yan

Premiul Nobel pentru literatura 2012 a fost acordat autorului chinez Mo Yan, considerat a fi raspunsul Chinei pentru Franz Kafka sau Joseph Keller. Acesta a fost ales de comitetul Nobel dintr-un total de peste 210.

Premiul Nobel pentru Literatura pe 2012 a fost acordat scriitorului chinez Mo Yan

Premiul Nobel pentru Literatura pe anul 2012 a fost decernat autorului chinez Mo Yan, a anuntat joi Comitetul Nobel, juriul apreciind lucrarile acestuia de un realism halucinant. Mo Yan, cel mai important scriitor chinez contemporan, si-a castigat notorietatea internationala cu romanul Sorgul rosu.

Premiul Nobel pentru Chimie 2012 - americanii Robert Lefkowitz si Brian Kobilka

Premiul Nobel pentru Chimie 2012 a fost decernat americanilor Robert Lefkowitz si Brian Kobilka, pentru cercetarile legate de receptorii cuplati la proteinele G, celule care permit omului sa se adapteze la mediu, a anuntat miercuri comitetul Nobel, citat de AFP.

Premiul Nobel pentru chimie a fost acordat americanilor Robert Lefkowitz si Brian Kobilka

Premiul Nobel pentru chimie a fost acordat americanilor Robert Lefkowitz si Brian Kobilka pentru descoperiri de o importanta covarsitoare privind activitatile unei importante familii de receptori -.

ştiri din Cultura

ştiri de la România Liberă

actualitate, 18:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2142 seconds )