Libnet.ro
UNICEF

01:05

Motivarea Curtii Constitutionale: De ce sunt neconstitutionale amenzile date in starea de urgenta

Hotnews Hotnews,
 Motivarea Curtii Constitutionale: De ce sunt neconstitutionale amenzile date in starea de urgenta

Prevederile din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 11999 prin care au fost majorate amenzile pe durata starii de urgenta nu indica in mod clar si neechivoc, actele, faptele sau omisiunile care constituie contraventii si nici nu permit identificarea cu usurinta a acestora, conform Curtii Constitutionale. Normele prin care sunt stabilite contraventii trebuie redactate cu suficienta precizie pentru a permite cetateanului sa isi controleze conduita, astfel incat sa poata sa prevada consecintele, mai arata Curtea Constitutionala. continuă pe Hotnews

CCR, despre amenzile date in starea de urgenta declarate neconstitutionale: Nu intrunesc exigentele de claritate

Normele prin care sunt stabilite contraventii trebuie redactate cu suficienta precizie pentru a permite cetateanului sa isi controleze conduita, astfel incat sa fie apt sa prevada, intr-o masura rezonabila, consecintele care ar putea rezulta din savarsirea unei anumite fapte. Asta precizeaza Curtea Constitutionala, in motivarea deciziei prin care a admis sesizarea Avocatului Poporului privind OUG ce reglementeaza amenzile in starea de urgenta.

Surse. Baronii PNL fac presiuni ca Guvernul sa anuleze amenzile date in starea de urgenta. Motivul: vin alegerile

Mai multi lideri din teritoriu s-au plans ca amenzile date in perioada starii de urgenta au fost prea mari, prin urmare va afecta partidul la alegerile locale. Baronii liberali fac presiuni ca Guvernul sa vina cu o amnistie fiscala, in contextul in care amenzile au fost declarate neconstitutionale de CCR, sustin surse politice pentru Adevarul. Deocamdata, Ludovic Orban se opune, invocand ca majorarea amenzilor a contribuit la blocarea pandemiei.

INFOGRAFIC Topul judetelor din Romania in functie de amenzile date in starea de urgenta. Ce amenzi s-au dat in alte tari din UE

In starea de urgenta, valoarea maxima a amenzii pentru nerespectarea restrictionarii circulatiei a fost de 20. 000 de lei 4. 150 euro) in Romania. Bulgaria se numara printre statele cu cele mai mari amenzi.

Adevaratul motiv pentru care CCR a declarat neconstitutionale amenzile din perioada starii de urgenta

CCR arata, in motivarea deciziei prin care amenzile din perioada starii de urgenta au fost declarate neconstitutionale, ca legea nu intruneste exigentele de claritate, precizie si previzibilitate, iar stabilirea contraventiilor este lasata, in mod arbitrar, la aprecierea agentului constatator.

Zi decisiva pentru Guvern. Starea de alerta, in dezbaterea Camerei Deputatilor si a Curtii Constitutionale

Proiectul de lege initiat de Guvern privind masurile pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 in situatia de alerta, adoptat de Senat, va fi dezbatut si votat, astazi, de Camera Deputatilor. Tot astazi, Curtea Constitutionala se pronunta asupra sesizarii Avocatului Poporului privind ordonanta care reglementeaza starea de alerta.

Raed Arafat: Nu sunt pentru amenzile la care lumea sa iti rada in nas cand le dai

Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta DSU), Raed Arafat, considera ca amenzile pentru romanii care incalca restrictiile impuse de autoritati pentru a preveni raspandirea coronavirusului trebuie sa fie stabilite astfel incat lumea sa nu le rada in nas politistilor sau jandarmilor care dau aceste sanctiuni.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2016 seconds )