Libnet.ro
UNICEF

06:00

Negocierile PNL, USR-PLUS si UDMR, suspendate. Ce au stabilit sefii de partide la discutiile pentru guvern

Antena3 Antena3,
Negocierile PNL, USR-PLUS si UDMR, suspendate. Ce au stabilit sefii de partide la discutiile pentru guvern

Reprezentantii PNL, USR PLUS si UDMR isi impart sambata puterea, astfel ca de dimineata incep negocierile pentru formarea unei coalitii de guvernare. Discutiile au inceput in jurul orei 9. 00, la Vila Lac1, iar negocierile se anunta dure, mai ales ca exista o presiune uriasa de la Palatul Cotroceni. continuă pe Antena3

Negocierile pentru coalitia de guvernare incep cu handicapuri majore. Care sunt ministerele pe care se bat PNL, USRPLUS si UDMR

Negocierile pentru formarea coalitiei de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR incep oficial sambata dar potentialii parteneri au deja pretentii care intra in coliziune. Mai multe ministere sunt disputate de PNL si USRPLUS. Cat priveste cea de-a treia functie ca importanta in statul roman, cea de presedinte al Camerei Deputatilor, ea este dorita si de liberali, si ce cei de la USR, si de polticienii maghiari.

Cinci probleme urgente pe care trebuie sa le rezolve Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR

In primul rand, bugetul pe 2021. Imediat dupa instalare, noul Executiv trebuie sa puna la punct proiectul de lege privind bugetul pe 2021, mai exact modul in care vor fi impartiti bani pe sectoare, pornind de la tintele macroeconomice pe care le vor stabili prin programul de guvernare. Este o misiune mai dificila decat in alti ani, avand in vedere ca pandemia a cam dat peste cap economia, iar cifrele cu care va fi incheiat anul 2020 nu sunt imbucuratoare: deficit bugetar de peste 9% si scadere economica de peste 4%.

NEGOCIERI INTREITE PENTRU VIITOAREA COALITIE PNL, USRPLUS si UDMR, in chinurile facerii viitorului guvern

Negocierile pentru constituirea coalitiei politice de centru-dreapta care sa asigure majoritatea parlamentara necesara pentru investirea viitorul guvern intra in linie dreapta. Maine dimineata, liderii PNL, USRPLUS si UDMR se vor intalni pentru a stabili care va fi programul de guvernare, care va fi structura viitorului guvern si cum se vor imparti conducerile celor doua Camere ale Parlamentului, precum si conducerile comisiilor din viitorul Legislativ.

Surse: Negocierile PNL-USR-PLUS-UDMR se impart in trei grupuri. Cine face parte din echipele USR-PLUS

Liderul USR Dan Barna a publicat un mesaj pe un grup intern al partidului in care prezinta concluziile intalnirii de joi a liderilor dreptei cu presedintele Klaus Iohannis. Barna explica ca negocierile intre PNL-USR-PLUS-UDMR vor fi impartite in trei grupuri de lucru - grupul politic, grupul despre programul de guvernare comun si grupul despre organizarea parlamentara. Liderul USR a prezentat si echipele aliantei.

ştiri de la Antena3

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2179 seconds )