Libnet.ro
UNICEF

15:15

NEGOCIERI INTREITE PENTRU VIITOAREA COALITIE PNL, USRPLUS si UDMR, in chinurile facerii viitorului guvern

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
NEGOCIERI INTREITE PENTRU VIITOAREA COALITIE PNL, USRPLUS si UDMR, in chinurile facerii viitorului guvern

Negocierile pentru constituirea coalitiei politice de centru-dreapta care sa asigure majoritatea parlamentara necesara pentru investirea viitorul guvern intra in linie dreapta. Maine dimineata, liderii PNL, USRPLUS si UDMR se vor intalni pentru a stabili care va fi programul de guvernare, care va fi structura viitorului guvern si cum se vor imparti conducerile celor doua Camere ale Parlamentului, precum si conducerile comisiilor din viitorul Legislativ. continuă pe Ziarul Bursa

Negocierile pentru coalitia de guvernare incep cu handicapuri majore. Care sunt ministerele pe care se bat PNL, USRPLUS si UDMR

Negocierile pentru formarea coalitiei de guvernare PNL-USRPLUS-UDMR incep oficial sambata dar potentialii parteneri au deja pretentii care intra in coliziune. Mai multe ministere sunt disputate de PNL si USRPLUS. Cat priveste cea de-a treia functie ca importanta in statul roman, cea de presedinte al Camerei Deputatilor, ea este dorita si de liberali, si ce cei de la USR, si de polticienii maghiari.

Cinci probleme urgente pe care trebuie sa le rezolve Guvernul PNL-USRPLUS-UDMR

In primul rand, bugetul pe 2021. Imediat dupa instalare, noul Executiv trebuie sa puna la punct proiectul de lege privind bugetul pe 2021, mai exact modul in care vor fi impartiti bani pe sectoare, pornind de la tintele macroeconomice pe care le vor stabili prin programul de guvernare. Este o misiune mai dificila decat in alti ani, avand in vedere ca pandemia a cam dat peste cap economia, iar cifrele cu care va fi incheiat anul 2020 nu sunt imbucuratoare: deficit bugetar de peste 9% si scadere economica de peste 4%.

Vasile Dincu: Mai e mult pana vom avea o majoritate. Si va fi una slaba! Peste PSD nu se va putea trece

Presedintele Consiliului National PSD, Vasile Dincu, a estimat ca formarea unei majoritati guvernamentale PNL-USRPLUS-UDMR nu va fi, deloc, atat de rapida pe cat estima luni presedintele Iohannis.

Kelemen Hunor, despre viitoarea coalitie de guvernare: Trebuie sa avem incredere unii in altii. Este nevoie de un program de guvernare in care nu exista populisme

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, in viitoarea coalitie de guvernare trebuie sa aiba incredere unii in alti. Totodata, acesta considera ca este nevoie de un program de guvernare in care nu.

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz, in grupul de negociere pentru viitoarea guvernare

Primarul municipiului Timisoara, Dominic Fritz, a anuntat ca va face parte din grupul de negociere pentru viitoarea guvernare a Romaniei.

SURSE: Klaus Iohannis discuta, la Cotroceni, cu liderii PNL, USR-PLUS si UDMR despre viitoarea coalitie guvernamentala

Presedintele Klaus Iohannis are, joi dimineata, o intalnire cu liderii partidelor care ar urma sa formeze majoritatea parlamentara. Liderul PNL, Ludovic Orban, sefii Aliantei USR-PLUS, Dan Barna si Dacian.

PNL imparte posturile in viitoarea Coalitie: Ciuca premier cu mandat plin Ce portofolii vor liberalii

Liberalii si-au impartit functiile si portofoliile din Guvern marti, intr-o sedinta restransa, la sediul din Modrogan. Surse liberale au declarat pentru HotNews. ro ca in interiorul partidului sunt patru propuneri pentru functia de premier dar Nicolae Ciuca va fi sustinut de liberali pentru un mandat plin. Liberalii au strans randurile in jurul lui Ludovic Orban si vor sefia Camerei Deputatilor pentru liderul PNL iar Senatul sa mearga la USR. in ceea ce priveste portofoliile din Guvern, liberalii isi adjudeca opt ministere, cinci vor da USR-ului si trei pentru UDMR .

Discutii intre Klaus Iohannis si Kelemen Hunor: Seful statului si liderul UDMR au vorbit despre viitoarea coalitie de guvernare

Presedintele Klaus Iohannis a avut, luni, o discutie cu seful UDMR, Kelemen Hunor, pe tema coalitiei de guvernare care ar urma sa fie constituita dupa instalarea noului Parlament. Informatia a fost confirmata de.

KELEMEN HUNOR, DESPRE VIITOAREA COALITIE DE GUVERNARE: in primul rand, trebuie sa avem incredere unii in altii

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat astazi, pentru Agerpres, ca pentru ca o coalitie sa fie functionala si sa aiba rezultate, trebuie ca acei care o formeaza sa aiba incredere unii in altii, iar programul de guvernare sa nu contina populisme si demagogie.

Rares Bogdan: Coalitia e clara - PNL-USR-UDMR. Negociem si cu Minoritatile. Majoritatea parlamentara e confortabila Noi nu am facut o lista cu ministere pe care PNL nu le cedeaza (VIDEO)

Europarlamentarul Rares Bogdan, prim-vicepresedintele PNL, a anuntat ca viitoarea majoritate parlamentara s-a conturat deja: PNL, USR-PLUS, UDMR si grupul minoritatilor au, impreuna 260 de alesi in noua.

ştiri din Politica

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 15:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2321 seconds )