Libnet.ro
UNICEF

18:15

Nou focar de pesta porcina. Oamenii si taie porcii nainte sa vina autoritatile

Hotnews Hotnews,
 Nou focar de pesta porcina. Oamenii si taie porcii nainte sa vina autoritatile

Masurile autoritatilor nu par sa opreasca raspandirea peste porcine africane. Un nou focar a fost confirmat joi in satul Rogojeni, din judetul Galati. continuă pe Hotnews

inca cinci localitati din Buzau au fost puse sub supraveghere, dupa aparitia unui nou focar de pesta porcina africana

Prezenta virusului Pestei Porcine Africane a fost confirmata, luni dupa-amiaza, la porcii domestici dintr-o gospodarie individuala situata in comuna braileana Galbenu, aflata la granita cu judetul Buzau. Este motivul pentru care in zona de supraveghere a focarului sunt incluse si localitati din judetul Buzau, respectiv: Robeasca, Mosesti, Ghergheasa, Balaceanu si Amara.

Un nou focar de pesta porcina a fost confirmat. Masurile luate de autoritati

Un nou focar de pesta porcina africana, al unsprezecelea, a fost confirmat, joi, in satul Rogojeni, din judetul Galati, iar autoritatile au decis ca toate suinele din sat, aproximativ 90, sa fie eutanasiate.

Un nou focar de pesta porcina in judetul Galati: Imagini dramatice din zona(VIDEO)

Un nou focar de pesta porcina africana a fost confirmat in judetul Galati. Virusul a fost descoperit in localitatea Tudor Vladimirescu. in urma cu cateva zile, virusul fusese depistat intr-o zina din.

inca un focar de pesta porcina africana in judetul Galati, insa epidemia a cam ramas fara materie prima

Virusul a fost descoperit de veterinari intr-o ferma din satul Rogojeni, comuna Suceveni. Conform registrelor, in satul amintit ar fi 85 de porci, insa deja foarte multe dintre animale au fost taiate de gospodari dupa ce pesta a ajuns, acum aproape o luna, la Suceveni unde vineri se platesc despagubirile pentru cei 200 de porci ucisi preventiv).

Incendiu violent la o ferma din Braila unde exista un focar de pesta porcina africana: 1.700 de animale au ars de vii

La ferma de la Tichilesti, unde se afla circa 35. 000 de porci, a fost gasit acum zece zile un focar de infectie cu virusul pestei porcine africane. Animalele erau in curs de ucidere, conform normelor legale. Se pare ca incendiul a pornit de la un scurt circuit, insa anchetatorii nu exclud ca focul sa fi fost pus.

inca un focar de pesta porcina africana, la granita cu judetul Buzau. Confirmarea a venit pentru un sat de langa Rusetu

Dupa ce luni seara a fost anuntata confirmarea prezentei virusului PPA in localitatea Zamfiresti din comuna Galbenu, cinci localitati buzoiene de la granita cu judetul vecin fiind puse sub supraveghere, astazi dimineata autoritatile sanitar-veterinare au dat o noua veste proasta.

Pesta porcina face ravagii. Oamenii isi taie porcii inainte sa vina autoritatile

Inspectorii sanitar-veterinari vor incepe eutanasierea porcilor din satul Rogojeni, comuna Suceveni, unde a fost descoperit un focar de pesta porcina africana, a informat, joi, Comitetul Judetean pentru Situatii de.

A fost descoperit un nou focar de pestaporcina africana. Reprezentant ANSVSA: ii ucidem preventiv.Oamenii nu trebuie sa refuze

Un nou focar de pesta porcina africana a fost confirmat in judetul Galati, in localitatea in extravilanul careia, la sfarsitul saptamanii trecute, au fost sacrificati 15 porci din cauza virusului. De data.

Pesta porcina africana face PRAPAD: Aproape jumatate din porcii din Tulcea au fost SACRIFICATI

Pesta porcina africana PPA) face prapad in judetele in care s-a extins virusul. Spre exemplu, aproximativ 47% din porcii aflai anul trecut in gospodariile private din judetul Tulcea au fost sacrificate sau.

Cati bani le ofera Guvernul celor pagubiti de pesta porcina

Pesta porcina pare de neoprit, iar Guvernul transmite acum ce ajutor le va oferi celor care raman someri din cauza pestei. Ultimul bilant al pestei porcine arata ca aceasta a evoluat in 12 judete, in 207 localitati, cu un numar total de 898 de focare. Pana in prezent, au fost omorati mai mut de 230.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 18:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2211 seconds )