Libnet.ro
UNICEF

14:45

Al noualea deces provocat de COVID-19 in Republica Moldova

Adevărul Adevărul,
Al noualea deces provocat de COVID-19 in Republica Moldova

In Republica Moldova, a fost inregistrat al noualea deces provocat de COVID-19. Este vorba despre un barbat de 79 de ani, internat la Spitalul Clinic Republican. Despre aceasta a anuntat ministra sanatatii, muncii si protectiei sociale, Viorica Dumbraveanu, dupa sedinta Punctului National Focal, transmite IPN. continuă pe Adevărul

in Republica Moldova au fost raportate 423 de cazuri de COVID-19, dintre care 170 de cazuri in municipiul Chisinau

Numarul persoanelor contaminate cu COVID-19 in Republica Moldova continua sa creasca alarmant. in total, numarul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 423. Cele mai multe cazuri de coronavirus au fost inregistrate in Chisinau.

Alti 17 medici din Republica Moldova au fost infectati cu COVID-19

Ministra Sanatatii, Muncii si Protectiei Sociale, Viorica Dumbraveanu, a comunicat ca in ultimele 24 de ore au fost investigate 419 probe si au fost confirmate 86 de cazuri noi de infectie cu noul coronavirus. Dintre acestea, sapte cazuri sunt de import si 79 cu transmitere locala. Printre cazurile confirmate sunt 17 lucratori medicali, sapte dintre care sunt din spitalul raional din Stefan Voda.

Al cincilea deces provocat de COVID-19 in Republica Moldova

Inca o persoana din regiunea transnistreana a murit dupa ce a fost infectata cu COVID-19. in total, in stanga Nistrului au decedat doua femei. Astfel, Republica Moldova a ajuns la un bilant de cinci decese provocate de contaminarea cu coronavirus.

in Georgia nu a fost inregistrat niciun deces cauzat de COVID-19. Care este explicatia

In timp ce aproape toate tarile din lume inregistreaza zeci, sute si chiar mii de decese cauzate de COVID-19, Georgia, un stat din fosta Uniune Sovietica cu o populatie de 3,7 milioane de oameni, nu a raportat pana in acest moment niciun deces provocat de coronavirus.

Republica Moldova a ajuns la un bilant de 215 medici infectati cu COVID-19

Premierul Ion Chicu a anuntat ca in Republica Moldova, in total, 215 de lucratori medicali s-au infectat cu COVID-19, dintre care jumatate sunt in Stefan Voda si Soroca. Pe parcursul zilei de sambata, 4 aprilie, au fost inregistrate 46 de cazuri noi de contaminare cu coronavirus in randul medicilor Stefan Voda - 21 de cazuri, Soroca - 25).

Slujba de inviere va fi oficiata in Republica Moldova fara focul haric

Focul haric anul acesta nu va fi adus in Republica Moldova, lucru ce nu s-a mai intamplat de 17 ani incoace, transmite IPN. Secretarul Mitropoliei Moldovei, Vadim Cheibas a confirmat ca Focul haric a fost adus la Chisinau 17 ani la rand, iar acesta este primul caz cand slujba de inviere se va oficia fara Focul haric.

inca 70 de cazuri de COVID-19, raportate in Republica Moldova. in total, numarul celor infectati a ajuns la 423

Numarul celor infectati cu COVID-19 in Republica Moldova continua sa creasca alarmant. Pe parcursul zilei de miercuri, 1 aprilie, au fost confirmate alte 70 cazuri de infectare cu coronavirus, din 329 probe procesate. in doua cazuri este vorba de import Marea Britanie si Rusia), iar alte 68 de cazuri sunt de transmitere locala. in total, numarul persoanelor infectate cu coronavirus a ajuns la 423.

inca doua persoane au murit de COVID-19 in Republica Moldova

Inca doua persoane au murit de COVID-19 in Republica Moldova pe parcursul zilei de sambata, 4 aprilie. Este vorba despre doua femei din Chisinau, in varsta de 65 si, respectiv, 57 de ani. Toto sambata, si-a pierdut viata o tanara de 27 de ani din Tiraspol si un barbat de 79 de ani din Chisinau. Bilantul total al deceselor cauzate de noul coronavirus a ajuns la 12.

2.775 de lei, ajutor pentru toti somerii din Republica Moldova

Cetatenii Republicii Moldova care nu au un loc de munca, inclusiv cei care au revenit de peste hotare, pot beneficia de un ajutor de somaj in valoare de 2775 de lei lunar, indiferent de faptul daca au realizat sau nu stagiu de cotizare pe teritoriul tarii in ultimele 12 luni. Ajutorul va fi acordat tuturor somerilor doar pe perioada in care Republica Moldova se afla in stare de urgenta, informeaza IPN.

Moldovenii care revin de peste hotare, obligati sa procure asigurare medicala la intrarea in Republica Moldova

Comisia pentru Situatii Exceptionale, condusa de premierul Ion Chicu, a decis ca cetatenii care revin din strainatate vor achita obligatoriu asigurarea medicala la intrarea in Republica Moldova. Prevederea respectiva a intrat in vigoare pe 1 aprilie si va fi valabila pe durata starii de urgenta, adica cel putin pana pe 15 mai, timp in care moldovenii care revin in tara vor fi obligati sa procure asigurare medicala.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2028 seconds )