Libnet.ro
UNICEF

20:45

Occidentul, Ungaria si turistii sovietici din decembrie 1989 (2)

Adevărul Adevărul,
Occidentul, Ungaria si turistii sovietici din decembrie 1989 (2)

In contextul evenimentelor si declaratiilor publice din spatiul ungar, comunitatea de intelligence a Romaniei socialiste DSSDIA) incepea sa fie ingrijorata de turnura pe care o puteau lua evenimentele in conditiile in care, inca din anii 80, exista si o linie de cale ferata cu ecartament lat, sovietic, in estul Ungariei ceea ce permitea desfasurari rapide de forte militare direct din URSS la frontiera ungaro-romana. continuă pe Adevărul

Occidentul, Ungaria si turistii sovietici din decembrie 1989 (1)

Rolul si locul serviciilor de intelligence occidentale si sovietice in amorsarea si desfasurarea Revolutiei Romane din decembrie 1989 reprezinta un subiect incitant si aflat mereu in actualitate fiind inscris pe agenda de lucru a istoricilor si a analistilor care cauta sa inteleaga evolutia fostelor tari socialiste inainte si, mai ales, dupa anul 1989.

Turistii sovietici din decembrie 1989 si ce rol au jucat maghiarii in Revolutia Romana

Rolul si locul serviciilor de intelligence occidentale si sovietice in amorsarea si desfasurarea Revolutiei Romane din decembrie 1989 reprezinta un subiect incitant si aflat mereu in actualitate fiind inscris pe agenda de lucru a istoricilor si a analistilor care cauta sa inteleaga evolutia fostelor tari socialiste inainte si, mai ales, dupa anul 1989, scrie Constantin Corneanu, analist al spatiului ex-sovietic, pe blogul sau de pe adevarul. ro.

Maghiarii, marul discordiei in 1989: Care sunt documentele care atesta interventia ungurilor pentru caderea regimului Ceausescu

In contextul evenimentelor si declaratiilor publice din spatiul ungar, comunitatea de intelligence a Romaniei socialiste DSSDIA) incepea sa fie ingrijorata de turnura pe care o puteau lua evenimentele in conditiile in care, inca din anii 80, exista si o linie de cale ferata cu ecartament lat, sovietic, in estul Ungariei ceea ce permitea desfasurari rapide de forte militare direct din URSS la frontiera ungaro-romana, scrie Constantin Corneanu, analist al spatiului ex-sovietic, pe blogul sau de pe adevarul. ro.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2096 seconds )