Libnet.ro
UNICEF

16:00

Orban: Asiguram plata somajului tehnic din bugetul fondului de somaj

Antena3 Antena3,
Orban: Asiguram plata somajului tehnic din bugetul fondului de somaj

Premierul Ludovic Orban a anuntat in aceasta dimineata ca plata somajului tehnic se va face din bugetul fondului de somaj: 75 % din salariul brut, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut. Bugetul alocat pentru decontarea concediilor medicale va fi, de asemenea, majorat. continuă pe Antena3

Ludovic Orban: Guvernul va sustine plata somajului tehnic pentru companii de la buget

Guvernul va sustine plata somajului tehnic pentru companii de la buget, a spus Ludovic Orban, miercuri seara, dupa sedinta de guvern.

Ford Craiova ar putea trimite angajatii in somaj tehnic din cauza coronavirusului

Angajatii Ford Craiova vor fi trimisi in somaj tehnic din cauza coronavirusului si vor primi 78% din salariu, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii Sindicatului fabricii. Aici lucreaza peste 6. 000 de persoane. Angajatii fabricii de masini Ford din Craiova, vor fi trimisi in somaj tehnic in perioada 19 martie - 5 aprilie, potrivit liderului de sindicat de uzina. Producatorul american de masini a luat aceasta masura din cauza pandemiei de coronavirus. Fabrica nu a transmis, inca, oficial, un punct de vedere referitor la informatiile care au ajuns la angajati.

Orban anunta principalele masuri adoptate in sedinta de guvern de ieri

Premierul Ludovic Orban anunta, in aceasta dimineata, principalele masuri adoptate in sedinta de guvern care s-a incheiat azi-noapte la ora 03:00, printre acestea numarandu-se plata somajului tehnic in valoare de 75% din salariul brut al angajatului, dar nu mai mult de 75% din salariul mediu brut; majorarea plafonului la creditele pentru IMM la cinci miliarde de lei si rambursarea TVA pana in limita sumei de 9 miliarde pentru a asigura fluxul de capital.

VIDEO Coronavirus in Romania: Orban: Am decis majorarea pedepselor pentru falsul in declaratii Dosar penal pentru cine nu respecta carantina O noua infractiune: omiterea de date in ancheta epidemiologica

Premierul Ludovic Orban a anutat joi adoptarea unei ordonante de urgenta de modificare a Codului Penal in sensul inaspririi pedepselor pentru falsul in declaratii si nerespectarea carantinei. Fara a da detalii concrete legate de majorarea pedepselor, Orban a mai spus ca OUG vizeaza si introducerea unei noi infractiuni care ar viza omiterea de date in cadrul anchetei epidemiologice. Guvernul a mai adoptat o serie de masuri privind impactul epidemiei coronavirus asupra companiilor, printre acestea figurand suportarea a 75% din plata somajului tehnic.

Orban anunta ca vor fi luate masuri care sa permita dezvoltarea companiilor

Premierul Ludovic Orban a anuntat, miercuri, ca Executivul va sustine plata somajului tehnic de la buget, adaugand ca vor fi luate masuri care sa permita dezvoltarea companiilor pentru a crea raspuns potrivit la diversele cereri de pe piata.

VIDEO Sprijinirea platii somajului tehnic de catre companii- una dintre masurile pe care Guvernul le va aproba maine

Premierul Ludovic Orban a anuntat ca, in sedinta de maine n. n. miercuri), Guvernul va adopta un prim set de masuri pentru sustinerea companiilor si salariatilor din sectoarele afectate de COVID-19. Orban a discutat marti cu sindicatele si patronatele masurile necesare pentru pastrarea locurilor de munca si mentinerea viabilitatii activitatilor din cat mai multe sectoare economice.

Impactul Covid-19 asupra economiei, egal cu alocarea ceruta NATO pentru aparare. Banii, destinati salariilor, somajului tehnic, angajatorilor si pensionarilor

Impactul pachetului de masuri pregatit pentru sustinerea economiei Romaniei in aceasta perioada va fi de aproape 2% din PIB, a anuntat, marti seara, ministrul Finantelor Publice, Florin Citu.

ştiri de la Antena3

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2666 seconds )