Libnet.ro
UNICEF

22:30

Papa Francisc a beatificat sapte episcopi greco-catolici romani, la Blaj. Vor fi sarbatoriti in fiecare an pe 2 iunie

Adevărul Adevărul,
Papa Francisc a beatificat sapte episcopi greco-catolici romani, la Blaj. Vor fi sarbatoriti in fiecare an pe 2 iunie

Sa fie de acum inainte numiti Fericiti si sa li se poata celebra sarbatoarea in locurile si dupa legile prevazute de dreptul canonic, in fiecare an, la 2 iunie, a spus Sfantul Parinte. Cine sunt cei sapte. continuă pe Adevărul

Presedintele Klaus Iohannis, primit cu aplauze la Blaj, unde Papa Francisc a beatificat sapte episcopi greco-catolici(VIDEO)

Presedintele Klaus Iohannis si Prima Doamna, Carmen Iohannis, au ajuns duminica, in jurul orei 10. 30, la Blaj, acolo unde Papa Francisc a oficiat Divina Liturghie cu Beatificarea a sapte episcopi greco-catolici.

Cum au murit cei sapte episcopi greco-catolici martiri care sunt beatificati de Papa Francisc pe Campia Libertatii de la Blaj

Punctul culminant al vizitei istorice pe care Papa Francisc o realizeaza in Romania este, fara indoiala, evenimentul de pe Campia Libertatii din Blaj. Sapte episcopi greco-catolici care au murit in urma prigoanei securitatii comuniste sunt beatificati duminica, 2 iunie, de catre Suvernaul Pontif.

Pe ce scaun va sta Papa Francisc la Blaj si unde a fost confectionat. A fost o munca placuta si mi-a dat un sentiment aparte

Scaunul, altarul si analogul bisericesc care vor fi folosite de Papa Francisc in timpul vizitei sale la Blaj, pe 2 iunie, au fost realizate intr-un atelier din localitate. Trei oameni au lucrat o luna la obiectele de cult, deja amplasate in biserica dedicata episcopului martir Ioan Suciu, costruita in cartierul Barbu Lautaru din Blaj.

Papa Francisc, in comunitatea de romi de la Blaj: Va cer iertare pentru momentele cand, in decursul istoriei, v-am discriminat, maltratat sau v-am privit intr-o maniera gresita (VIDEO)

Papa Francisc s-a intalnit duminica, la Blaj, cu membrii comunitatii rome. in discursul rostit in fata membrilor comunitatii din Cartierul Barbu Lautaru, Suveranul Pontif le-a cerut acestora iertare pentru.

Motivul pentru care Papa Francisc nu a mai plecat cu elicopterul de la Sibiu catre Blaj

Papa Francisc nu a mai plecat, duminica dimineata, cu elicopterul, asa cum era programat, din Sibiu, spre Campia Libertatii, din cauza cetii care era la Blaj. Acesta a ajuns cu masina, pe DN14. Primarul.

Papa Francisc in Romania. Evenimentul major care se va intampla la Blaj, in prezenta Suveranului Pontif

Papa Francisc in Romania. Episcopii martiri beatificati duminica de catre Papa Francisc vor fi cinstiti si inscrisi astfel in calendarul Bisericii Greco-Catolice, in 2 iunie, data in care au fost declarati.

VIDEO Papa Francisc, indemn la pace intre romani si maghiari: Evenimentele triste din trecut nu trebuie uitate, dar nici nu pot sa impiedice o mult ravnita convietuire fraterna

Papa Francisc - aflat in cea de a doua zi a vizitei sale istorice in Romania - a oficiat sambata Sfanta Liturghie la Sanctuarul marian de la Sumuleu Ciuc, unde in fiecare an are loc marele pelerinaj de Rusaliile catolice. in fata celor aproximativ 100. 000 de pelerini, Suveranul Pontif i-a indemnat pe romani si pe maghiari sa convietuiasca in pace: Evenimentele complexe si triste din trecut nu trebuie uitate sau negate, dar nici nu pot sa constituie un obstacol sau un argument pentru a impiedica o mult ravnita convietuire fraterna. La Sumuleu a plouat torential toata dimineata, iar ploaia s-a oprit cu putin inainte de sosirea Papei. De la ora 17. 00, Papa se va afla la Iasi. Papa in Romania: Suveranul Pontif a oferit Trandafirul de aur Sanctuarului Fecioarei Maria de la Sumuleu Ciuc 13. 14 Papa Francisc pleaca de la adunarea de la Sumuleu Ciuc. Suveranul Pontif saluta pelerinii printre care trece papamobilul. 20 Papa Francisc la Sumuleu Ciuc: Acest pelerinaj apartine mostenirii Transilvaniei, dar aduce cinstire traditiilor romanesti si unguresti deopotriva. Este simbolul dialogului, al unitatii si al fraternitatii 11. 41 A inceput Sfanta Liturghie oficiata de Papa Francisc, in limba italiana. 10 Papa Francisc a ajuns la Sumuleu Ciuc cu papamobilul construit la uzinele Dacia, din care a salutat multimea adunata pe tor trasel pana la Sanctuarul marian unde va avea loc slujba. in zona a incetat ploaia11. 01 Potrivit ultimei evaluari a Comitetului Interministerial pentru Securitate Vizita Papa Francisc 2019, la aceasta ora la Sumuleu Ciuc sunt peste 85. 000 de oameni.

Papa Francisc in Romania. Suveranul Pontif, asteptat de romani la Otopeni. Copiii i-au pregatit mesaje speciale - FOTO si VIDEO

Papa Francisc in Romania. Papa Francisc va ajunge in jurul orei 11:30, pe Aeroportul Otopeni. Foarte multi romani se afla in asteptarea Suveranului Pontif. Papa Francisc in Romania. Zeci de.

Ce le-a spus Papa Francisc jurnalistilor romani in avionul cu care vine de la Roma: Sper ca vremea sa tina cu noi

Papa Francisc a vorbit cu jurnalistii romani in timpul calatoriei cu avionul spre Bucuresti. Papa a venit la jurnalisti la ora 10;15 ora Romaniei si le-a multumit ca ii sunt alaturi si pentru munca pe.

Papa Francisc i-a beatificat pe cei sapte episcopi greco-catolici martiri - LIVE TEXT si VIDEO

Papa Francisc a ajuns la Blaj, pe Campia Libertatii pentru a-i beatifica pe cei sapte episcopi martiri ai Bisericii Greco-Catolice. Update:Presedintele Iohannis si sotia sa, Carmen, au ajuns pe Campia.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 22:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,1975 seconds )