Libnet.ro
UNICEF

23:30

Papa Francisc in Romania. Tu stii care este numele lui real?

Antena3 Antena3,
Papa Francisc in Romania. Tu stii care este numele lui real?

Papa Francisc nascut Jorge Mario Bergoglio, n. 17 decembrie 1936, Argentina) este al 266-lea episcop al Romei si papa al Bisericii Catolice, ales la 13 martie 2013 de catre conclavul cardinalilor. Din 1998 a. continuă pe Antena3

Vedeta din Romania care il va insoti pe Papa Francisc in avionul spre Bucuresti. Este de la PRO TV

Vedeta care il va insoti pe Papa Francisc in avionul spre Bucuresti este una dintre putinii oameni privilegiati sa stea alaturi de Suveranul Pontif atat de aproape. Selectia a fost foarte riguroasa pentru ca este nevoie de securitate sporita. Papa Francisc va sosi in Romania pe 31 mai si va face o vizita prin anumite [] .

De unde vine numele Papa Francisc? Ce inseamna aceasta titulatura

Numele Papa Francisc are o semnificatie speciala si reflecta rolul si obiectivele pe care le are actualul Suveran Pontif in lume. Cu toate ca are origini argentiniene, el si-a ales un nume european, in memoria unuia dintre cei mai cunoscuti sfinti catolici. in urma cu sase ani, in luna martie, pe cosul Capelei Sixtine din [] .

Papa Francisc in Romania. 25.000 de oameni au primit instructiuni despre cum sa se comporte

000 de oameni au primit instructiuni despre cum sa se comporte in timpul vizitei Papei Francisc in Bucuresti. Sunt cei care s-au inscris pe liste pentru a-l astepta pe Suveranul Pontif pe traseu. De.

Care sunt zonele din Capitala dedicate pelerinilor care vor sa-l vada pe Papa Francisc si cum vor putea ajunge acolo

Autoritatile au stabilit care vor fi zonele din Capitala de unde pelerinii vor putea sa-l vada pe Papa Francisc la sfarsitul saptamanii cand acesta ajunge in Romania. De asemenea, au fost date publicitatii si strazile de acces catre zonele special amenajate.

FRAGMENT Povestile episcopilor greco-catolici, victime ale regimului comunist, pe care Papa Francisc ii va beatifica la Blaj

Martori ai Fericirii. Sapte vieti de sfinti romani, volum scris de Francisca Baltaceanu si Monica Brosteanu, este dedicat povestilor vietii si mortii a sapte episcopi greco-catolici, victime ale regimului comunist, pe care Papa Francisc ii va beatifica la Blaj, pe 2 iunie. Adevarul prezinta, in premiera, cateva fragmente din cartea care va fi lansata marti, de la ora 19. 00, la Libraria Humanitas Cismigiu.

VIDEO Papa Francisc, mesaj pentru romani inaintea vizitei istorice: Vin intr-o tara frumoasa si primitoare, ca pelerin si frate

Papa Francisc a transmis, cu cateva zile inainte de vizita istorica pe care o va efectua in tara noastra, un mesaj pentru romani, in care multumeste pentru invitatie si isi exprima bucuria intalnirii cu oficialitatile si credinciosii. Mesajul Suveranului Pontif a fost difuzat de TVR, care puncteaza ca e o traditie ca Papa sa adreseze un mesaj poporului pe care urmeaza sa-l viziteze.

Prognoza pentru vineri, cand zeci de mii de oameni vor asista la liturghia tinuta de Papa Francisc in Bucuresti: Ploi torentiale, vijelii, posibil grindina

Marti si miercuri, in Bucuresti, vremea va fi calda si doar seara pot aparea vijelii si averse, dar instabilitatea atmosferica va fi temporar accentuata si se va manifesta prin ploi torentiale, vijelii si, posibil, grindina, informeaza ANM in prognoza speciala pentru Capitala. Papa Francisc vine vineri la Bucuresti, urmand sa tina la Catedrala Sfantul Iosif o liturghie la care vor veni zeci de mii de oameni.

Papa Francisc, vizita in Bucuresti. Restrictiile de trafic si programul mijloacelor de transport. Iata cum arata harta traseului Suveranului Pontif - FOTO

Dupa 20 de ani, Suveranul Pontif se intoarce in Gradina Maicii Domnului. Trei zile va petrece Suveranul Pontif in Romania, timp in care se va intalni cu autoritatile statului, reprezentanti ai Bisericii.

Papa Francisc se va intalni cu Patriarhul Daniel si va vizita Catedrala Nationala: Programul nu cuprinde insa oficierea unui serviciu liturgic comun, ci momente muzicale distincte si consecutive

Au mai ramas doar doua zile pana la vizita istorica a Papei Francisc in Romania. Potrivit programului oficial, Suveranul Pontif se va intalni, vineri, cu Patriarhul Daniel. Programul nu cuprinde insa.

Cadoul simbolic pe care il va primi Papa Francisc la Blaj - VIDEO

Papa Fracinsc va avea parte de o primire speciala la Blaj, pe 2 iunie. Sfantul Parinte va primi un cadou aparte care are o legatura puternica cu beatificarea celor sapte episcopi greco-catolici martiri, ucisi.

ştiri de la Antena3

actualitate, 23:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2436 seconds )