Libnet.ro
UNICEF

05:15

Parcul eolian CEZ din Constanta a produs anul trecut cu 14% mai mult

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Parcul eolian CEZ din Constanta a produs anul trecut cu 14% mai mult

Parcul eolian CEZ, cel mai mare parc eolian pe uscat din Europa, a produs anul trecut 1. 323 GWh, cu 14% mai mult fata de 2016, beneficiind de o forta a vantului in medie de 7,25 m/s, a anuntat miercuri compania. continuă pe Ziarul Bursa

Profitul BRD aproape s-a dublat anul trecut fata de 2016

BRD-Groupe Societe Generale a inregistrat anul trecut un profit net de 1,415 miliarde lei, in crestere cu 85,3% fata de anul anterior. Venitul net bancar a ajuns la 2,786 miliarde lei, in crestere cu 4,9% fata de anul trecut, in timp ce cheltuielile operationale au atins valoarea de 1,473 miliarde lei, cu 4,1% mai mult fata de anul anterior.

BRD si-a marit profitul net cu 85,3% anul trecut, pana la 1,415 miliarde lei

BRD-Groupe Societe Generale, a treia banca din Romania dupa valoarea activelor, a inregistrat anul trecut un profit net de 1,415 miliarde lei 310 milioane euro), in crestere cu 85,3% fata de anul anterior, pe baza veniturilor solide din activitatea de baza si a costului de risc pozitiv, potrivit datelor publicate joi de banca.

GRAFIC 57 de startup-uri au devenit unicorni, anul trecut. Topul tarilor cu cele mai multe astfel de firme

Anul trecut, 57 de firme au ajus la stadiul de unicorn - sa fie evaluate la peste 1 miliard de dolari, potrivit World Economic Forum. Printre acestea se numara Reddit, Coinbase sau Deliveroo.

Romanii au reclamat anul trecut probleme cu aplicarea noilor prevederi UE privind roaming-ul/Arbitrul telecom a demarat o ancheta la operatorii mobili

Arbitrul telecom ANCOM) a primit si solutionat anul trecut 3. 593 de reclamatii de la utilizatorii de comunicati electronice si servicii postale, in crestere cu aproape 25% fata de anul 2016, relatia contractuala cu furnizorul de comunicatii fiind principala nemultumire. Potrivit ANCOM, reclamatiile s-au referit la serviciile Vodafone 21%), Telekom Mobile fostul Cosmote - 19%), Telekom Communications fostul Romtelecom - 15%), RCSRDS 14%) si Orange 12%). 8% dintre sesizari au vizat probleme cu aplicarea noilor prevederi UE privind roamingul Roam like at home), iar oficialii autoritatii au precizat pentru HotNews. ro ca au demarat deja o ancheta ale carei rezultate ar putea fi anuntate la sfarsitul acestei luni.

Afacerile din comertul cu amanuntul au crescut anul trecut cu 10,7%

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul, considerat cel mai important indicator al consumului populatiei, a crescut anul trecut cu 10,7% fata de 2016, ritm scazut fata de cel inregistrat anul anterior, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica INS).

Grupul BRD si-a dublat anul trecut profitul net, pana la 1,41 miliarde de lei

Grupul BRD- Societe Generale si-a dublat in 2017 profitul net, pana la 1,41 miliarde lei fata de cei 763. 000 de lei in 2016), in timp ce banca BRD a realizat un profit net de 1. 38 miliarde de lei fata de 727. 000 lei in 2016), potrivit rezultatelor financiare publicate joi pe Bursa. Costul net al riscului a fost in scadere in 2017, in timp ce castigurile din diferentele de curs s-au dublat. Depozitele clientelei au urcat de la 42 de miliarde in 2016 la peste 44 miliarde de lei anul trecut. Banca a platit, potrivit acelorasi rezultate, un impozit pe profit de aproape 260 milioane de lei.

inca o tragedie la clinica privata din Constanta. Un bebelus a murit la putin timp dupa nastere

Inca o tragedie la o clinica privata din Constanta. Un bebelus a murit la putin timp dupa nastere, la aceeasi clinica unde, recent, o mama s-a stins din viata dupa ce a adus pe lume al doilea.

Apple a livrat 18 milioane de smartwatch-uri anul trecut

Anul 2017 a fost unul excelent pentru Apple Watch, produs ale carui vanzari au crescut cu peste 50%, potrivit News. ro.

Domeniile in care firmele au facut cele mai multe angajari, anul trecut

In 2017, s-au inregistrat cu 12% mai multi angajati in companiile private si bonusuri medii in crestere cu 11%, comparativ cu anul precedent, sustine o companie de resurse umane. Iata care sunt domeniile in care fimele au facut cele mai multe angajari.

Ministrul Apararii sesizeaza Parchetul Militar dupa ce o drona subacvatica a Armatei a fost pierduta anul trecut

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a dispus sesizarea Parchetului Militar, dupa ce, in luna iunie a anului trecut a fost pierduta o drona militara subacvatica detinuta de Armata Romana, informeaza.

ştiri din Economie

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 05:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2276 seconds )