Libnet.ro
UNICEF

20:45

Peisajul pierdut, de Paul Johnson: O carte a fericirii

Adevărul Adevărul,
Peisajul pierdut, de Paul Johnson: O carte a fericirii

Cei mai multi dintre noi il cunoastem pe istoricul si ziaristul britanic Paul Johnson in calitate de autor al cartii Intelectualii, volum ce a cunoscut numeroase reeditari in limba romana la Humanitas. continuă pe Adevărul

Cei mai buni scriitori romani contemporani sustin la Iasi un maraton de lecturi publice

Cei mai apreciati scriitori romani contemporani vor sustine la Iasi un maraton de lecturi publice. Este vorba despre Noaptea alba a poeziei si a muzicii, programat in cadrul Festivalului International de Literatura si Traducere Iasi 2013 FILIT), eveniment manageriat de scriitorul Dan Lungu, director al Muzeului Literaturii din Iasi.

Romanian International Bank, preluata de unul din cei mai bogati polonezi.

Leszek Czarnecki, unul dintre cei mai bogati oameni din Polonia, care controleaza un imperiu financiar in Europa de Est, va prelua Romanian International Bank RIB). Acesta are afaceri in Ucraina, Rusia si Belarus, averea sa fiind estimata de Forbes la 1,4 miliarde de dolari. Getin Holdin, al carui actionar majoritar este Czarnecki, va prelua Romanian International Bank, controlata de Daniel Roberts si fosta sa sotie, Florina Roberts, cetateni de americani. Cei doi detin fiecare cate 44,7% din .

Avem cei mai prosti conducatori din Europa

Cei mai prosti conducatori din Europa sunt ai nostri. Am numarat saptezeci si noua de topuri europene in care suntem ultimii. Suntem ultimii in invatamant, ultimii in educatie, ultimii la cercetare, ultimii la sanatate, ultimii la Produsul Intern Brut, ultimii la protectia sociala, ultimii la absorbtia fondurilor europene, ultimii la calculatoare, ultimii la speranta de viata. Suntem primii la exportul de prostituate. Ocupam locul intai in aspecte injositoare: coruptie, fraude, insolvente, TVA necolectat. Unul ca Lucian Boia trage de aici concluzia ca romanii sunt ultimii. Concluzia este gresita din doua puncte de vedere.

Regatta Masters Yachting Race - cei mai buni din yachtingul romanesc intra in competitie, in acest week-end, la marina LifeHarbour Limanu

LifeHarbour Limanu, cea mai mare marina privata din Romania si singura care ofera servicii integrate vanzare si inchiriere de ambarcatiuni, cheiaj, servicii hoteliere si restaurant, cursuri de navigatie) gazduieste regatta Masters Yachting Race, organizata de NauticLine, prima companie romaneasca de charter nautic cu flota proprie de barci de agrement si SetSail, una dintre cele mai prestigioase scoli de yachting din Romania. Competitia, a carui sponsor este compania Jeep, se va desfasura in acest week-end, pe 25-27 octombrie.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:45

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2187 seconds )