Libnet.ro
UNICEF

16:00

Pe perioada starii de urgenta, traficul din Bucuresti a scazut in medie cu 36% in zilele de munca si cu 54% in weekend, dar izolat au fost scaderi si de 70% (studiu)

Hotnews Hotnews,
 Pe perioada starii de urgenta, traficul din Bucuresti a scazut in medie cu 36% in zilele de munca si cu 54% in weekend, dar izolat au fost scaderi si de 70% (studiu)

Pe perioada starii de urgenta, traficul din Bucuresti a scazut in medie cu 36% in zilele de munca si 54% in weekend, se arata intr-un studiu realizat de Phoenix Media. Datele au fost colectate cu ajutorul a 73 de camere montate pe panourile publicitare ale companiei, iar analiza a fost facuta de DD Research. Procentele au rezultat din compararea datelor din perioada 16 martie-8 mai cu perioada similara a anului trecut. La Universitate, traficul a scazut cu circa 70% in weekend, cauza fiind in principal inchiderea teraselor si activitatilor comercialeculturale din Centrul Vechi. continuă pe Hotnews

Raport. Traficul in Bucuresti a scazut in medie cu 36% in timpul saptamanii si cu 54% in weekendin perioada pandemiei de COVID-19

Traficul a scazut in Capitala pe durata restrictiilor impuse ca urmare a pandemiei de COVID-19, in medie cu 36% in timpul saptamanii si cu 54% in weekend, zona centrala si cea de nord inregistrand cele mai mari scaderi, releva un raport.

Document. Tariceanu prezinta proiectul privind anularea amenzilor din perioada starii de urgenta: Eliminam abuzurile Guvernului PNL!

Calin Popescu-Tariceanu a prezentat proiectul de lege pentru anularea amenzilor date pentru nerespectarea conditiilor privind pandemia de coronavirus, fostul premier subliniind ca de aceste amenzi nu scapa cei care au facut scandal sau cei care au incalcat alte legi.

Educatia, pe perioada starii de alerta: Inspectoratele si scolile au obligatia sa asigure resursele educationale pentru elevii care nu au acces la tehnologie

Pe durata starii de alerta, activitatile didactice ce impun prezenta fizica a anteprescolarilor, prescolarilor, elevilor si studentilor in unitatile si institutiile de invatamant se poate suspenda in perioada stabilita prin hotararea Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta CNSSU), prin ordin comun al ministrului educatiei si cercetarii si al ministrului sanatatii, se arata in proiectul de lege privind unele masuri de combatere a pandemiei de COVID-19 pe perioada starii de alerta.

Masca de protectie trebuie schimbata la cel mult 4 ore pentru angajatii care desfasoara activitati permise pe perioada starii de alerta

Personalul care desfasoara activitatile permise pe perioada starii de urgenta are obligatia de a purta in permanenta masca ce va fi schimbata la un interval de cel mult 4 ore, iar operatorul economic va asigura masti pentru acestia, precum si solutii de dezinfectie a mainilor in zona de acces in incinta, se arata in proiectul de lege privind unele masuri pentru combaterea pandemiei de COVID-19. Vezi care sunt activitatile comerciale permise si unde mai este obligatorie purtarea mastii de protectie.

Primaria Capitalei va da circa 3,5 milioane de lei unui ONG ca elevii si profesorii din Bucuresti sa aiba acces la o biblioteca digitala pana la finalul anului Biblioteca digitala a Primariei nu mai functioneaza

Primaria Capitalei prin PROEDUS va incheia un acord de colaborare cu Asociatia Culturala Ludmila Vidrascu, astfel incat prescolarii, elevii si profesorii din Bucuresti sa aiba acces la platforma bucuresti. citeste. ro, potrivit unui proiect initiat de Primaria Capitalei si aprobat luni de Consiliul General. Primaria Capitalei va plati asociatiei pana la 3. 000 lei, practic abonamentele lunare pentru bucurestenii care vor accesa platforma pana la finalul anului 2020. Platforma nu exista si va fi facuta pornind de la protocolul cu municipalitatea. Grupurile PNL si USR au votat impotriva invocand faptul ca Biblioteca Metropolitana Bucuresti are o biblioteca digitala, inaugurata in urma cu 9 ani, dar care nu mai functioneaza, intrebarea fiind de ce nu se investeste in acest instrument care apartine Primariei Capitalei.

Parcurile din Bucuresti se deschid la incetarea starii de urgenta

Comitetul Municipiului Bucuresti pentru Situatii de Urgenta a decis, marti, intr-o sedinta in sistem videoconferinta, ca parcurile din Capitala sa se deschida la incetarea starii de urgenta.

Senat: Proiectul Guvernului cu masurile pe perioada starii de alerta - marti, in comisii si in plen

Senatul va dezbate marti, in comisiile de specialitate si in plen, proiectul de lege initiat de Guvern, cu masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 in situatia de alerta, care va fi instituita dupa incetarea starii de urgenta, scrie Agerpres. Proiectul va intra marti dimineata pentru avize si raport in comisiile de specialitate, iar in cursul dupa-amiezii va fi dezbatut si votat de plen, sub rezerva depunerii raportului de catre Comisia juridica, sesizata pe fond.

Activitatea cultelor religioase se exercita liber pe perioada starii de alerta, cu respectarea regulilor de disciplina sanitara

Activitatea cultelor religioase se exercita liber, cu respectarea regulilor de disciplina sanitara stabilite de autoritatile cu atributii in domeniu, inclusiv de Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta CNSSU), cu consultarea Departamentului Cultelor, se arata in proiectul de lege privind unele masuri de combatere a pandemiei de COVID-19. Proiectul a fost aprobat de Guvern si transmis Parlamentului pentru dezbatere.

Noile masuri economice pe perioada starii de alerta. Concedierile, interzise pentru unii angajati

Seful Cancelariei, Ionel Danca, a anuntat luni, dupa sedinta de urgenta a Executivului, care sunt masurile economice care vor fi luate incepand de vineri 15 mai, cand se va institui starea de alerta.

Cine poate decide restrictii pe perioada starii de alerta. Un avocat explica daca poti fi obligat sa stai in localitatea de domiciliu

Deciziile si masurile sunt luate de comitetele pentru gestionarea Situatiilor de Urgenta care sunt fie de nivel national, un comitet interministerial care cuprinde Ministerul Sanatatii, Ministerul Afacerilor Interne, si la nivel judetean, a explicat Codrin Taralunga, avocat.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 16:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2178 seconds )