Libnet.ro
UNICEF

14:15

Persoanele defavorizate din Chisinau vor primi compensatii pentru sezonul rece fara a depune cereri

Adevărul Adevărul,
Persoanele defavorizate din Chisinau vor primi compensatii pentru sezonul rece fara a depune cereri

Persoanele defavorizate din municipiul Chisinau, care in sezonul rece 2019- 2020 au beneficiat de compensarea cheltuielilor pentru serviciile comunale si resursele energetice, pot beneficia de compensatii de 40 % din costul facturii in sezonul incalzire 2020-2021 fara depunerea cererii de confirmare. Decizia a fost aprobata marti, 22 decembrie, de catre Consiliul municipal Chisinau, transmite IPN. continuă pe Adevărul

Cadrele medicale din R. Moldova vor primi salarii majorate cu 30%

De la 1 ianuarie 2021, cadrele medicale din R. Moldova vor primi salarii majorate cu 30%. Guvernul a aprobat cadrul normativ secundar pentru a putea fi implementata aceasta majorare, care va viza si soferii de ambulante. Pentru acordarea salariilor mai mari, in buget sunt prevazuti 1,12 mlrd lei. Aceasta decizie vizeaza peste 40 de mii de lucratori din domeniul sanatatii, transmite IPN.

Moldovenii cu pensii mai mici de 4.000 de lei vor primi un suport unic de 1.000 de lei

Beneficiarii de toate tipurile de pensii, stabilite pana la 1 aprilie 2021, al caror cuantum nu depaseste 4. 000 lei, precum si beneficiarii de toate tipurile de alocatii sociale de stat, cu exceptia alocatiei pentru ingrijire, insotire si supraveghere, vor primi un suport financiar unic, in suma de 1. 000 lei. Decizia a fost aprobata de Guvern, transmite IPN.

Consumatorii de energie vor putea fi despagubiti pentru servicii de proasta calitate ale furnizorilor Fiecare minut de intarziere la call center este taxat cu 0,02% din valoarea salariului minim

Furnizorii de energie vor primi note in functie de calitatea serviciilor oferite consumatorilor, potrivit unui proiect de ordin al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei ANRE). Punctajul obtinut si valorile indicatorilor de performanta vor fi publicate in comparatorul ofertelor de furnizare a energiei electrice. in cazul in care depaseste un anumit indicator de calitate, furnizorul va trebui sa plateasca anumite compensatii consumatorilor. in general, fiecare zi care depaseste nivelul stabilit prin indicatorul de calitate, pentru diverse servicii, se taxeaza cu 4% din valoarea salariului minim brut pe economie. De asemenea, fiecare minut de intarziere la call center este taxat cu 0,02% din valoarea salariului minim.

Elevii constanteni isi vor primi toate bursele. il iarta, dar nu-l uita pe primarul Vergil Chitac

La numai o saptamana din momentul in care declara ca municipiul Constanta nu are bani sa plateasca toate bursele elevilor, primarul Vergil Chitac a gasit fondurile necesare.

Partidele din coalitie vor semna un acord azi la Parlament

Presedintii partidelor din cadrul coalitiei vor semna un acord, astazi, la Parlament, au anuntat reprezentantii PNL si USR PLUS.

Partidele din coalitie vor semna luni un acord

Presedintii partidelor din cadrul coalitiei vor semna un acord, luni, la Parlament, anunta reprezent.

Presedintele din Chile, Sebastian Pinera, amendat pentru un selfie fara masca

Sebastian Pinera, presedintele statului Chile, a fost amendat cu 3. 500 de dolari pentru ca s-a fotografiat pe plaja cu o femeie, fara sa poarte masca de protectie, incalcand astfel normele anticoronavirus din.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 14:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2313 seconds )