Libnet.ro
UNICEF

01:05

PNL a contestat la Curtea Constitutionala modificarile la Legea ANI, care invalideaza deciziile din 2007-2013

Adevărul Adevărul,
PNL a contestat la Curtea Constitutionala modificarile la Legea ANI, care invalideaza deciziile din 2007-2013

Liderul deputatilor PNL, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, ca PNL a depus la Curtea Constitutionala CCR) sesizarea privind modificarile la Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate ANI) si cere societatii sa strige din rasputeri demisia lui Liviu Dragnea. continuă pe Adevărul

PNL sesizeaza la CCR modificarile legislative referitoare la ANI si la statutul magistratilor

Parlamentarii PNL au anuntat astazi ca sesizeaza Curtea Constitutionala a Romaniei CCR) in privinta legii care modifica functionarea Agentiei Nationale de Integritate ANI) si cea care modifica Legea 303/2004 referitoare la statutul magistratilor.

PNL a contestat la CCR modificarea legii ANI, prin care inceteaza interdictiile aplicate parlamentarilor pana in 2013

PNL a sesizat, miercuri, Curtea Constitutionala in legatura cu modificarea legii Agentiei Nationale de Integritate, adoptata luni de Senat, prin care inceteaza interdictiile aplicate parlamentarilor pe baza rapoartelor de evaluare intocmite de Agentia Nationala de Integritate si care au constatat nerespectarea prevederilor legale privind conflictul de interese in perioada 2007 - 2013. Sesizarea depusa miercuri de PNL vizeaza Legea pentru modificarea Legii nr. 176/2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, adoptata de Senat, in sedinta din data de 18 decembrie 2017.

Cum argumenteaza Curtea Constitutionala ca DNA poate ancheta Cazul Belina. De ce au pierdut Tudorel Toader si Calin Popescu Tariceanu la CCR

Curtea Constitutionala explica in motivarea deciziei care permite practic DNA sa continuie ancheta in cazul Belina de ce hotararile de guvern pot fi anchetate de procurori, spre deosebire de ordonante de urgenta, in cazul carora decisese deja ca nu pot fi verificate. Curtea face astfel diferenta dintre actul normativ ordonante, legi) si actul administrativ cu caracter individual, si arata cum acesta din urma poate fi susceptibil de a produce foloase, avantaje, ajutor, in sensul prevazut de legea penala.

Tudorel Toader: Magistratul trebuie sa infaptuiasca justitia. Daca legea e neclara, apeleaza la Curtea Suprema sau sesizeaza Curtea Constitutionala

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a afirmat marti ca magistratii, prin CSM, isi dau avizul pe legile Justitiei si nu cu privire la incriminarea sau dezincriminarea faptelor, precizand ca, daca legea este neclara, pot apela la Curtea suprema sau la Curtea Constitutionala a Romaniei.

Parlamentul va sesiza din nou Curtea Constitutionala, daca Igor Dodon va refuza sa numeasca in functii noii ministri ai majoritatii parlamentare

Presedintele Parlamentului, Andrian Candu, afirma ca Parlamentul se va adresa Curtii Constitutionale pentru solutii, in cazul in care Igor Dodon refuza sa numeasca noii ministri nominalizati de coalitia de guvernare. Declaratia speakerului vine in contextul in care presedintele tarii a dat asigurari ca nu va semna decretele necesare in acest sens.

Senat: Legea ANI, modificata. Ce se intampla cu interdictiile aplicate parlamentarilor

Plenul Senatului a adoptat, luni, propunerea legislativa pentru modificarea Legii Agentiei Nationale de Integritate ANI), prin care inceteaza unele interdictii pentru parlamentari. Plenul si-a.

Camera deputatilor a adoptat legea prin care parlamentarii, primarii, prefectii pot fi comerciant persoana fizica

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat astazi, cu 180 voturi pentru, 86 impotriva si cinci abtineri, o propunere legislativa care permite parlamentarilor, membrilor Guvernului, prefectilor, primarilor si viceprimarilor sa exercite calitatea de comerciant persoana fizica.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2278 seconds )