Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ponta: Crin Antonescu are dreptul să o numească pe Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Ponta: Crin Antonescu are dreptul să o numească pe Mona Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei

Victor Ponta a declarat că preşedintele interimar, Crin Antonescu, are dreptul să o numească pe Mona Pivniceru la şefia Ministerului Justiţiei, relatează sursele de presă. continuă pe Ziarul Bursa

Ponta: Mâine, domnul Antonescu are dreptul constituţional să numească miniştri

Victor Ponta a declarat astăzi, referitor la numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei, că cel care are, deocamdată, dreptul constituţional să numească miniştri este Crin Antonescu. Nu mă interesează ce vrea Băsescu. Mâine seară preşedintele în funcţie e Crin Antonescu şi e de acord s-o numim pe Mona Pivniceru ministru al Justiţiei. Din câte ştiu, plenul celor două camere va avea loc cel mai devreme vineri. Deci, mâine, domnul Antonescu are dreptul constituţional să numească miniştri. Un singur lucru îmi doresc: să nu plece membrii CSM din plen ca să nu fie cvorum. Sper să nu se ajungă la acest vârf de penibil, a precizat primul-ministru.

Victor Ponta: Crin Antonescu nu vrea să stea la Cotroceni ca preşedinte interimar

Premierul Victor Ponta a declarat ieri, într-o intervenţie telefonica la Realitatea TV, că preşedintele interimar Crin Antonescu - la fel ca şi majoritatea liderilor USL - îşi doreşte alegeri prezidenţiale, relatează sursele de presă.

UPDATE: Mona Pivniceru si-a dat demisia din magistratura si nu mai are nevoie de avizul CSM pentru a deveni ministrul Justitiei

Realitatea TV anunta, citind surse judiciare, ca Mona Pivniceru si-a dat demisia din magistratura, ceea ce ar insemna ca numirea sa ca ministru al Justitiei nu mai depinde de avizul CSM. Mona Pivniceru, pina la momentul demisiei judecator la Inalta Curte si membru CSM, este propunerea USL pentru ministerul Justitiei, post ocupat interimar de premierul Victor Ponta. 19: Vicepresedintele CSM Oana Schmidt Haineala a confirmat pentru Agerpres ca Mona Pivniceru si-a inaintat demisia din magistratura. |Vom reveni cu amanunte.

Mona Pivniceru a demisionat din magistratură

Mona Pivniceru, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a demisionat, ieri, din magistratură, după ce, în 8 august, şi-a depus la CSM demisia din funcţia de membru ales al Consiliului, demersul survenind propunerii premierului Victor Ponta de a o numi ministru al Justiţiei.

Mona Pivniceru si alti sapte membri CSM cer convocarea Plenului Consiliului, miercuri, la ora 17.00

Mona Pivniceru si alti sapte membri ai CSM cer convocarea Plenului Consiliului, miercuri, de la ora 17. 00, solicitand colegilor & ;sa constientizeze importanta pentru justitie& ; a deciziilor ce urmeaza sa fie luate si sa se alature realizarii cvorumului, transmite Mediafax.

VIDEO Crin Antonescu: NU ma retrag din politica pentru ca Basescu a fost demis pe fond / PNL nu va coabita cu Traian Basescu / Nimeni nu poate dicta in Romania ca intr-o colonie, desi sintem membri UE si NATO / Romani, manifestati-va si aparati-va puterea

Crin Antonescu a anuntat marti ca nu se retrage din politica, asa cum promisese in Parlament la suspendarea lui Traian Basescu. Antonescu a anuntat ca desi va respecta decizia CCR care a invalidat referendumul de demitere a lui Basescu, il considera pe acesta demis de facto. Crin Antonescu le-a cerut romanilor care au votat pentru suspendare sa-si manifeste si sa-si apere puterea de cetateni, si a continuat declaratiile acide la adresa oficialilor straini care au cerut reinstaurarea statului de drept: & ;Desi sintem membri UE si NATO, nimeni nu poate dicta in Romania ca intr-o colonie!& ;. Antonescu a mai anuntat ca el insusi si PNL nu vor coabita cu Traian Basescu. Intrebat daca si Victor Ponta/PSD se situeaza pe aceeasi pozitie, Antonescu a spus ca & ;Vorbesc in numele PNL. Cunosc punctul de vedere al premierului si si-l va exprima singur& ;. Crin Antonescu a mai respins si legatura intre criza politica si economie, spunind ca & ;Nu ma intereseaza din acest punct de vedere nici macar comentariile lui Mugur Isarescu& ;. |Vezi in text cele mai importante declaratii ale lui Crin Antonescu.

Crin Antonescu despre posibilitatea unei noi suspendari a lui Basescu: Fara doar si poate!

​Presedintele PNL Crin Antonescu a confirmat marti posibilitatea initierii unei noi proceduri de suspendare a lui Traian Basescu. Intrebat daca e posibil sa se gindeasca la acest lucru, Antonescu a spus & ;fara doar si poate& ;.

VIDEO Crin Antonescu: Nu ma intereseaza nici macar comentariile lui Mugur Isarescu

Crin Antonescu a respins marti ideea ca economia Romaniei a avut de suferit din caza procedurii de suspendare si demitere a presedintelui Traian Basescu. Legat de apelurile guvernatorului BNR la dialog si negociere politica pentru terminarea crizei, Antonescu a spus ca & ;Nu ma intereseaza din acest punct de vedere nici macar comentariile lui Mugur Isarescu& ;.

​LIVE TEXT Crin Antonescu: Am luat act de hotarirea CCR si atit eu, ca presedinte interimar, cit si PNL, vom respecta hotarirea Curtii. / Socotim aceasta hotarire nedreapta. / NU ma retrag din politica pentru ca Basescu a fost demis pe fond. / Intrebat da

& ;Am luat act de hotarirea CCR si primul lucru care trebuie spus e ca atit eu, ca presedinte interimar, cit si PNL, vom respecta hotarirea Curtii. Ca atare, cursul procedurilor care urmeaza va fi parcurs. Nimeni nu pune la indoiala respectarea deciziei CCR. Socotim aceasta hotarire nedreapta, pentru ca ignora votul a 8,5 milioane de cetateni, ignora de fapt o majoritate reala a cetatenilor care ar fi trebuit sa constituie cvorumul. Nedreapta pentru ca ignora legile pe care insasi CCR le invoca - legea referenumului, legea pentru alegerea Romaniei, care spun cum si din cine se constituie cvorumul& ;, a declarat marti presedintele interimar Crin Antonescu, intr-o declaratie de presa sustinuta la sediul central al PNL. Declaratiile lui Antonescu vin dupa ce judecatorii CCR au hotarat, tot marti, sa invalideze referndumul din 29 iulie, pentru demiterea presedintelui suspendat. Traian Basescu urmeaza sa se intoarca la Palatul Cotroceni, in urma deciziei Curtii Constitutionale. |Ramai pe HotNews. ro pentru a urmari LIVE TEXT declaratiile presedintelui interimar.

Crin Antonescu, la sediul PNL: Mi-am anuntat colegii ca revin in pozitia de la partid

Presedintele interimar Crin Antonescu a declarat miercuri ca a venit la sediul PNL, unde se desfasoara sedinta Biroului Politic Central, pentru a-si informa colegii ca revine in functia de presedinte al PNL, relateaza Agerpres.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2442 seconds )