Libnet.ro
UNICEF

13:00

Povestea TGV-ului. Cum a castigat Franta batalia pentru viteza in domeniul feroviar

Adevărul Adevărul,
Povestea TGV-ului. Cum a castigat Franta batalia pentru viteza in domeniul feroviar

In anii 60-70, peste tot in lume, caile ferate se aflau intr-o criza de identitate: trenurile pierdusera suprematia in domeniul transporturilor, dar si batalia pentru viteza cu automobilul si cu avionul. Memorabila pentru scepticismul acelor ani a ramas afirmatia lui Giulio Andreotti: nebunii pot fi clasificati in doua categorii - cei care cred ca sunt Napoleon si aceia care intentioneaza sa modernizeze caile ferate. continuă pe Adevărul

Povestea TGV-ului. Cum a castigat Franta ,, batalia pentru viteza in domeniulferoviar

In anii 60-70, peste tot in lume, caile ferate se aflau intr-o criza de identitate: trenurile pierdusera suprematia in domeniul transporturilor, dar si batalia pentru viteza cu automobilul si cu avionul. Memorabila pentru scepticismul acelor ani a ramas afirmatia lui Giulio Andreotti: nebunii pot fi clasificati in doua categorii - cei care cred ca sunt Napoleon si aceia care intentioneaza sa modernizeze caile ferate.

Povestea TGV-ului. Cum a castigat Franta ,,batalia pentru viteza in domeniulferoviar

In anii 60-70, peste tot in lume, caile ferate se aflau intr-o criza de identitate: trenurile pierdusera suprematia in domeniul transporturilor, dar si batalia pentru viteza cu automobilul si cu avionul, scrie istoriculDorin Stanescu, pe blogul sau de pe adevarul. ro.

Povestea TGV-ului. Cum a castigat Franta 'batalia pentru viteza' in domeniul feroviar

In anii 60-70, peste tot in lume, caile ferate se aflau intr-o criza de identitate: trenurile pierdusera suprematia in domeniul transporturilor, dar si batalia pentru viteza cu automobilul si cu avionul. Memorabila pentru scepticismul.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 13:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2172 seconds )