Libnet.ro
UNICEF

10:30

Premierul irakian, despre scrisoarea de notificare a retragerii trupelor americane: Nu este vorba de o greseala

Adevărul Adevărul,
Premierul irakian, despre scrisoarea de notificare a retragerii trupelor americane: Nu este vorba de o greseala

Premierul interimar irakian Adel Abdel Mahdi a confirmat marti primirea scrisorii care anunta ca SUA se pregatesc pentru retragerea din Irak si nu este de acord cu explicatiile oferite ulterior de catre Pentagon ca este doar un draft care a fost transmis din greseala, relateaza France 24 citand AFP. continuă pe Adevărul

Donald Trump respinge ideea retragerii trupelor americane din Irak

Retragerea trupelor americane din Irak ar fi cel mai rau lucru pentru aceasta tara, deoarece inca nu este momentul potrivit, a declarat marti seara presedintele Statelor Unite, Donald Trump, citat de agentia de presa Bloomberg.

Oficialii americani au facut presiuni pentru a impiedica votul in privinta retragerii trupelor americane din Irak

Oficialii americani au incercat sa-i convinga pe omologii lor irakieni sa impiedice votul din Parlament in privinta prezentei trupelor americane in tara, potrivit a doua surse familiare cu discutiile, in timp ce presedintele american Donald Trump a declarat ca va impune sanctiuni Irakului, relateaza CNN.

Mike Pompeo apara prezenta trupelor americane pe teritoriul Irakului: Am continuat sa indepartam amenintarile teroriste la adresa poporului irakian

Mike Pompeo, seful diplomatiei americane, a aparat prezenta trupelor SUA pe teritoriul Irakului, cu putin timp inainte ca parlamentul irakian sa adopte o rezolutie prin care cere oficial guvernului de la Bagdad.

VIDEO Dar cu Irakul ce ati avut? Presedintele si premierul irakian denunta tirurile cu rachete iraniene

Presedintele si seful parlamentului din Irak au condamnat miercuri in declaratii separate, dar ambele denotand prudenta, tirurile cu rachete iraniene asupra a doua baze militare de pe teritoriul irakian care adapostesc trupe americane, ca represalii la uciderea de catre Washington a generalului iranian Qassem Soleimani la Bagdad, conform AFP.

Parlamentul irakian cere oficial guvernului retragerea trupelor straine

Parlamentul irakian a votat duminica o rezolutie prin care cere guvernului de la Bagdad sa puna capat prezentei trupelor straine in Irak si sa ia masuri pentru ca aceste trupe sa nu mai foloseasca in nicio circumstanta teritoriul, apele si spatiul aerian ale Irakului, transmite agentia Reuters.

Sedinta de guvern. Premierul Orban, despre modificarea OUG 114: Cel mai probabil adoptam un act normativ

Guvernul va adopta, in sedinta de luni, un act normativ care sa modifice prevederile OUG 1142018, si anume o serie de masuri pe care le considera necesare pentru constructia Legii bugetului de stat si a celui al asigurarilor sociale de stat, cum ar fi inghetarea indemnizatiei demnitarilor, incetarea detasarilor din mediul privat in zona publica, interzicerea cumulului pensiei cu salariul in sectorul public sau plafonarea punctului de amenda la nivelul anului 2019, a declarat luni premierul Ludovic Orban, la finalul Comitetului Executiv al PNL.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 10:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2091 seconds )