Libnet.ro
UNICEF

17:30

Premierul Maia Sandu cere functionarilor publici sa sustina noul Guvern al Republicii Moldova: Trecerea pasnica a puterii depinde acum de voi / Nu ascultati de indicatiile ilegale si nedemocratice ale lui Plahotniuc

Hotnews Hotnews,
 Premierul Maia Sandu cere functionarilor publici sa sustina noul Guvern al Republicii Moldova: Trecerea pasnica a puterii depinde acum de voi / Nu ascultati de indicatiile ilegale si nedemocratice ale lui Plahotniuc

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a tinut duminica un discurs prin care le-a transmis functionarilor publici ca noul Guvern doreste sa elibereze institutiile statului de controlul politic si a cerut sustinerea acestora in perioada de transfer a puterii. continuă pe Hotnews

Maia Sandu, apel catre angajatii institutiilor din Moldova: Nu ascultati indicatiile lui Plahotniuc. Voi sunteti mai multi si mai puternici (VIDEO)

Maia Sandu, premierul desemnat dar nerecunoscut de Curtea Constitutionala, a lansat un apel catre functionarii publici din Republica Moldova pentru a nu asculta indicatiile ilegale si nedemocratice ale lui.

Republica Moldova: Maia Sandu convoaca pentru luni sedinta noului guvern ales

Premierul Maia Sandu a anuntat, duminica, ca prima sedinta a noului Guvern va avea loc luni la ora 11. 00, in incinta Parlamentului. Lidera PAS a spus ca subiectele care vor fi discutate tin inclusiv de mai multe demisii ale sefilor de institutii. Sandu a spus ca maine va merge si la Guvern, dar nu a precizat cand anume. Toate acestea in contextul in care Curtea Constitutionala, controlata de Vladimir Plahotniuc, l-a suspendat pe presedintele Igor Dodon si a dizolvat Parlamentul.

LIVETEXT VIDEO Batalie crunta pentru putere in R. Moldova: Curtea Constitutionala l-a suspendat pe Dodon si a dizolvat Parlamentul, Pavel Filip a anuntat alegeri anticipate / Maia Sandu cere institutiilor sa treaca de partea poporului si a convocat o pri

Batalia pentru putere in Republica Moldova s-a acutizat duminica, zi in care Curtea Constitutionala controlata de Vladimir Plahotniuc l-a suspendat pe presedintele Igor Dodon si a dizolvat Parlamentul, sef interimar al statului fiind numit Pavel Filip. Acesta din urma a anuntat alegeri anticipate in septembrie. Atmosfera este tensionata la Chisinau si de un protest organizat de Partidul Democrat al oligarhului Plahotniuc, care a adus oameni cu autobuzele, iar in fata institutiilor statului au fost instalate corturi. De cealalta parte, Igor Dodon a cerut ajutor international pentru tranzitia puterii catre noua majoritate, iar premierul numit ieri de legislativ, Maia Sandu, face apel la institutii sa treaca de partea poporului. Deputatii au adoptat duminica o hotarare prin care declara ca fostul Guvern Filip este ilegal, iar statul a fost uzurpat. 39: 86 de ONG-uri cer demisia tuturor judecatorilor Curtii Constitutionale: Au actionat exclusiv in interesul unui partid politic17. 00 Consiliul Europei cere politicienilor moldoveni respectarea statului de drept16. 23: Premierul Maia Sandu a anuntat ca prima sedinta a noului Guvern va avea loc luni la ora 11. 35: Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a cerut functionarilor publici sa sustina noul Guvern.

R. Moldova: Curtea Constitutionala spune ca numirea guvernului Maia Sandu este neconstitutionala / Parlamentul cere demisia judecatorilor CCM

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova spune ca decretele prin care Maia Sandu a fost numita premier si prin care a fost numit noul guvern sunt neconstitutionale.

R. Moldova: Curtea Constitutionala spune ca numirea guvernului Maia Sandu este neconstitutionala

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova spune ca decretele prin care Maia Sandu a fost numita premier si prin care a fost numit noul guvern sunt neconstitutionale.

Ciolos, reactie despre situatia din Republica Moldova: O sprijinim din tot sufletul pe Maia Sandu

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, isi anunta sprijinul pentru noul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, si isi exprima increderea ca aceasta are capacitate de a tine Republica Moldova pe calea europeana.

Dacian Ciolos: O felicit pe Maia Sandu pentru alegerea ei ca prim-ministru al Republicii Moldova. Ea isi asuma o sarcina uriasa: sa scape tara de oligarhi

Liderul PLUS, ex-premierul Dacian Ciolos, a felicitat-o pe presedinta PAS, Maia Sandu, cu investirea in functia de prim-ministru al Republicii Moldova, asta desi Curtea Constitutionala a declarat nule toate deciziile sedintei Parlamentului din 8 iunie.

Coalitia anti-Plahotniuc merge mai departe: Igor Dodon a desemnat-o pe Maia Sandu premier al Republicii Moldova (FOTO)

Presedintele pro-rus de la Chisinau, Igor Dodon, a desemnat-o pe Maia Sandu, liderul pro-european al blocului ACUM, pentru a fi urmatorul premier al Republicii Moldova. Maia Sandu a fost chiar adversa lui Igor Dodon.

Uniunea Europeana recunoaste Guvernul condus de Maia Sandu in Republica Moldova

Lovitura teribila pentru Vladimir Plahotniuc in lupta pentru controlul asupra Republicii Moldova. Federinca Mogherini, sefa diplomatiei Uniunii Europene, a anuntat recunoastere guvernului condus de Maia Sandu,.

Maia Sandu nu da inapoi dupa decizia Curtii Constitutionale si a convocat prima sedinta de Guvern

In ciuda deciziei Curtii Constitutionale care a invalidat mandatul de premier, Maia Sandu nu renunta si a convocat prima sedinta a noului Guvern pentru luni la ora 11. Aceasta va avea loc, insa, in incinta Pa.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2097 seconds )