Libnet.ro
UNICEF

17:00

Republica Moldova: Maia Sandu convoaca pentru luni sedinta noului guvern ales

Hotnews Hotnews,
 Republica Moldova: Maia Sandu convoaca pentru luni sedinta noului guvern ales

Premierul Maia Sandu a anuntat, duminica, ca prima sedinta a noului Guvern va avea loc luni la ora 11. 00, in incinta Parlamentului. Lidera PAS a spus ca subiectele care vor fi discutate tin inclusiv de mai multe demisii ale sefilor de institutii. Sandu a spus ca maine va merge si la Guvern, dar nu a precizat cand anume. Toate acestea in contextul in care Curtea Constitutionala, controlata de Vladimir Plahotniuc, l-a suspendat pe presedintele Igor Dodon si a dizolvat Parlamentul. continuă pe Hotnews

REPUBLICA MOLDOVA: Guvernul face apel pentru respectarea procesului democratic

Guvernul urmareste indeaproape evolutiile politice din Republica Moldova si face un apel la toate fortele politice de la Chisinau sa respecte procesul democratic.

VIDEO Prima sedinta a Guvernului Maia Sandu va avea loc luni, in incinta Parlamentului

Lidera PAS, Maia Sandu, numita in functia de prim-ministru al Republicii Moldova cu voturile deputatilor ACUM si PSRM, decizie declarata neconstitutionala de inalta Curte, a declarat ca prima sedinta a noului Guvern va avea loc luni, 10 iunie, ora 11. 00, in incinta Parlamentului. Sedinta Guvernului Sandu se va petrece in timp ce in functie este si Guvernul Filip, care nu recunoaste deciziile Parlamentului ACUM-PSRM.

Ciolos, reactie despre situatia din Republica Moldova: O sprijinim din tot sufletul pe Maia Sandu

Liderul PLUS, Dacian Ciolos, isi anunta sprijinul pentru noul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, si isi exprima increderea ca aceasta are capacitate de a tine Republica Moldova pe calea europeana.

Coalitia anti-Plahotniuc merge mai departe: Igor Dodon a desemnat-o pe Maia Sandu premier al Republicii Moldova (FOTO)

Presedintele pro-rus de la Chisinau, Igor Dodon, a desemnat-o pe Maia Sandu, liderul pro-european al blocului ACUM, pentru a fi urmatorul premier al Republicii Moldova. Maia Sandu a fost chiar adversa lui Igor Dodon.

Premierul Maia Sandu cere functionarilor publici sa sustina noul Guvern al Republicii Moldova: Trecerea pasnica a puterii depinde acum de voi / Nu ascultati de indicatiile ilegale si nedemocratice ale lui Plahotniuc

Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu, a tinut duminica un discurs prin care le-a transmis functionarilor publici ca noul Guvern doreste sa elibereze institutiile statului de controlul politic si a cerut sustinerea acestora in perioada de transfer a puterii.

Criza politica in Republica Moldova: parlamentarii au dezbatut pe intuneric, intrucat curentul electric a fost oprit VIDEO

Parlamentul de la Chisinau s-a reunit, sambata, intr-o sedinta extraordinara. Curtea Constitutionala sustine ca termenul legal pentru formarea unui Guvern a expirat vineri noapte, dar cei care au convocat sedinta sustin ca actiunea lor e legala. Parlamentarii din Republica Moldova s-au reunit intr-o sedinta extraordinara, convocata de Blocul ACUM si fractiunea PSRM. E nevoie de [] .

Maia Sandu nu da inapoi dupa decizia Curtii Constitutionale si a convocat prima sedinta de Guvern

In ciuda deciziei Curtii Constitutionale care a invalidat mandatul de premier, Maia Sandu nu renunta si a convocat prima sedinta a noului Guvern pentru luni la ora 11. Aceasta va avea loc, insa, in incinta Pa.

Partidul Socialistilor din Republica Moldova a decis convocarea de alegeri anticipate / Blocul ACUM ii cheama pe socialisti la negocieri: Timp mai este, foarte putin, dar mai este

Partidul Socialistilor din Republica Moldova PSRM) a decis sa nu faca alianta nici cu PDM dar nici cu blocul ACUM si sa declanseze alegeri anticipate, decizie adoptata de consiliul Republican al PSRM, potrivit site-ului Deschide. md. Pe de alta parte, blocul ACUM a invitat pentru ultima data Partidul Socialistilor la o runda de negocieri privind formarea unei majoritati parlamentare si investirea Guvernului. Un anunt in acest sens a fost facut de liderul PAS, Maia Sandu, care alaturi de alti colegi se afla in sala de sedinta a Legislativului.

Uniunea Europeana recunoaste legitimitatea Guvernului Maia Sandu din Republica Moldova

Uniunea Europeana a informat ca este pregatita sa lucreze cu guvernul legitim din Republica Moldova si a subliniat ca un dialog intre reprezentantii alesi democratic trebuie sa ramana cheia pentru gasirea unei solutii, intr-un comunicat semnat de inaltul Reprezentant pentru Relatii Externe Federica Mogherini si comisarul Johannes Hahn.

Curtea Constitutionala din Republica Moldova a invalidat guvernul condus de Maia Sandu

Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a invalidat sambata decretele presedintelui Igor Dodon privind desemnarea ca premier a liderei Partidului Actiune si Solidaritate PAS), Maia Sandu, si numirea guvernului condus de aceasta, transmite Radio.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 17:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2557 seconds )