Libnet.ro
UNICEF

17:30

Presa internationala scrie despre revocarea procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi

Adevărul Adevărul,
Presa internationala scrie despre revocarea procurorului sef al DNA Laura Codruta Kovesi

Guvernul roman de stanga a obtinut plecarea sefei parchetului anticoruptie DNA Laura Codruta Kovesi, revocata luni de catre seful statului, care s-a opus mult timp destituirii acesteia, devenite imaginea puterii judiciare in aceasta fosta tara comunista, comenteaza AFP. continuă pe Adevărul

Revocarea procurorului-sef al DNA si nevoia de continuare a combaterii coruptiei

Chiar daca pentru o parte din cetatenii Romaniei, manipulati zilnic de televiziuni partizane, Laura Codruta Kovesi este sinonima cu . nedreptatea, asa cum pentru o alta parte a societatii ea este simbolul luptei anti-coruptie, recenta revocare trebuie sa fie vazuta in lumina corecta: revocarea procurorului-sef al DNA nu va insemna nicidecum ca Romania va avandona lupta cu coruptia.

Dan Barna (USR), despre revocarea Laurei Codruta Kovesi: Presedintele a respectat o decizie a Curtii Constitutionale

Presedintele USR, Dan Barna, a declarat luni ca hotararea presedintelui Klaus Iohannis de a semna revocarea din functie a procurorului-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, este un lucru normal, acesta respectand o decizie a Curtii Constitutionale.

Presa straina despre revocarea sefei DNA: Lovitura grea pentru statul de drept si independenta justitiei/ O eroare ct o tara

Revocarea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA nu a ramas fara ecou in presa internationala. Principalele agentii de presa si publicatii de peste hotare au relatat astazi despre decizia presedintelui Klaus Iohannis de a o revoca de la sefia DNA. O eroare cat o tara, asa numeste site-ul german,Deutsche Welle, decizia presedintelui Romaniei. ceasta miscare, de mult timp prevazuta, ridica suspiciunii legate de independenta procurorului intr-o tara care se situeaza printre cele mai corupte din Europa. , scrieNY Times.

France Presse, despre revocarea lui Kovesi: PSD face un nou pas pentru a remodela institutia judiciara, pe care o acuza de abuz de putere

Revocarea Laurei Codruta Kovesi de la conducerea DNA a ajuns in presa internationala. Agentia France Presse trateaza pe larg decizia presedintelui Klaus Iohannis de a semna decretul prin care Codruta Kovesi este.

Care e procedura de numire a unui procuror sef DNA dupa ce Laura Codruta Kovesi a fost revocata din functie

Dupa ce sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost revocata din functie de presedintele Klaus Iohannis, seful statului va avea dreptul sa refuze o singura data propunerea ministrului Justitiei pentru functia de procuror-sef DNA. Asta daca modificarile legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor intra in vigoare. in prezent, interimatul e asigurat deprocurorul Marius Iacob.

UPDATE Care e procedura de numire a unui nou procuror-sef DNA. Ministerul Justitiei a declansat procedura de selectie

Dupa ce sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost revocata din functie de presedintele Klaus Iohannis, seful statului va avea dreptul sa refuze o singura data propunerea ministrului Justitiei pentru functia de procuror-sef DNA. Asta daca modificarile legii nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor intra in vigoare. in prezent, interimatul e asigurat deprocurorul Marius Iacob.

Dior plagiaza traditiile din Bihor, iar scandalul a ajuns in presa internationala!

Dior copiaza costumele traditionale din Bihor si le vinde cu nu mai putin de 30. 000 de euro pe bucata. Anul trecut, Dior a lansat colectia toamna-iarna care avea la baza motive traditionale bihorene. Oamenii au facut imediat legatura intre jachetele si vestele Dior si cele din portul traditional bihorean.

Presa de limba germana despre demiterea lui Kvesi din fruntea DNA

Stirile din presa de limba germana referitoare la demiterea procurorului-sef al DNA, Laura-Codruta Kovesi, sunt parca trase la indigo. in afara comunicatului venit de pe agentiile de presa, comentariile sunt rezervate sau inexistente. Un lucru pare insa comun si evident: faptul ca la presiunea guvernului, presedintele Klaus Iohannis a demis-o pe sefa Directiei Nationale Anticoruptie. Doua publicatii importante mentioneaza ca aceasta demitere este o amara infrangere, si nu prima, pentru presedintele Romaniei.

Fost sef CCR, despre revocarea sefei DNA: Ce a facut presedintele astazi este un lucru normal (VIDEO)

Augustin Zegrean, fostul sef al Curtii Constitutionale a Romaniei CCR), a precizat ca decizia presedintelui Klaus Iohannis a fost una normala, ce tine de respectarea statului de drept. Eu nu cred.

Lider PNL, despre revocarea lui Kovesi: Am sperat ca isi va da demisia

Prim-vicepresedintele PNl Sector 2 a declarat luni, dupa decizia presedintelui de revocare a Laurei Codruta Kovesi, ca gestul sau se va contabiliza in voturi si a sperat ca procurorul sef al DNA va.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2044 seconds )