Libnet.ro
UNICEF

01:05

PROPUNERE Amnistie fiscala pentru amenzile pe perioada Starii de Urgenta

Adevărul Adevărul,
PROPUNERE Amnistie fiscala pentru amenzile pe perioada Starii de Urgenta

Dupa decizia Curtii Constitutionale de miercuri, prin care articolele prin care erau impuse amenzile pe perioada starii de urgenta au fost declarate neconstitutionale, mai multe voci din sistemul judiciar sustin necesitatea unei ordonante din partea Guvernului pentru o amnistie fiscala a tuturor celor peste 300. 000 de romani sanctionati, astfel incat dupa 15 mai instantele sa nu intre intr-un blocaj. continuă pe Adevărul

Pro Moldova va cere in Parlament anularea amenzilor puse cetatenilor in perioada starii de urgenta

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, a anuntat ca deputatii pe care ii reprezinta au inregistrat in Parlament un proiect de lege ce prevede anularea amenzilor aplicate pe perioada starii de urgenta, care au fost puse cetatenilor pentru incalcarea restrictiilor impuse de autoritati.

Cum pot fi contestate amenzile primite in perioada starii de urgenta

Partidul Puterii Umaniste vine in sprijinul romanilor care vor sa conteste amenzile primite in baza ordonantelor militare in perioada starii de urgenta.

APADOR-CH: in fata unei astfel de gafe, amnistia fiscala pentru cei amendati e solutia

APADOR-CH cere Guvernului sa dea o amnistie fiscala pentru oamenii amendati in starea de urgenta, deoarece 300. 000 de oameni vor contesta amenzile si se va ajungela supraaglomerarea instantelor. in fata unei astfel de gafe a autoritatilor, amnistia fiscala pare a fi singura masura rezonabila.

Vanzatoare aflata la munca, amendata ca nu avea adeverinta. Cum justifica seful MAI abuzurile

Unii politisti au dat amenzi in mod abuziv in perioada starii de urgenta, recunoaste ministrul de Interne Marcel Vela, care precizeaza ca abuzurile sunt anchetate. Seful MAI spune ca foarte multi tineri din randurile fortelor de ordine au fost pregatiti timp de doar sase luni la Scoala de Politie.

Actele expirate pe perioada starii de urgenta pot fi schimbate pana in luna august

Documentele eliberate de autoritatile publice care expira pe perioada starii de urgenta pot fi preschimbate in termen de 90 de zile de la terminarea starii de urgenta.

Ce trebuie sa faca romanii amendati in timpul starii de urgenta, dupa decizia CCR. Avocat: Nu s-a scurs termenul de 15 zile, deoarece a fost suspendat

Toti romanii care are au fost amendati incepand cu data de 31 martie, de cand a intrat in vigoare Ordonanta 34, pana miercuri, cand CCR a declarat norma de drept ca fiind neconstitutionala, se pot adresa instantelor de judecata, a declarat avocatul Adrian Cuculis. Specialistul in drept a explicat de ce toti cei amendati sunt in termenul prevazut de lege pentru a depiune contestatie.

Amenzile din starea de urgenta, neconstitutionale OUG nu este suficient de previzibila, iar cuantumul amenzilor se stabileste subiectiv Weber: Instantele s-ar putea trezi cu zeci de mii de procese

Curtea Constitutionala a admis partial miercuri contestatia facuta de Avocatul Poporului fata de OUG 362020 care stabileste amenzi pentru nerespectarea starii de urgenta, iar amenzile date au fost declarate neconstitutionale de catre CCR. Legea nu este suficient de previzibila si nu exista criterii clare stabilite de lege care sa impuna cuantumul amenzilor, ci acestea se stabilesc arbitrar de catre fortele de ordine, potrivit judecatorilor CCR. Tot miercuri, CCR a decis ca OUG nr. 342020 pentru modificarea si completarea OUG nr. 11999 privind regimul starii de asediu si regimul starii de urgenta este neconstitutionala, in ansamblul sau. comunicatul CCRProcurorul general se asteapta la un val enorm de plangeri in instante contra amenzilor date in perioada starii de urgentaMarcel Vela: Se vor da amenzi si dupa 15 mai Valoarea amenzilor de pana acum - peste 120 de milioane de euro. Banii se vor duce catre spital.

Florin Citu: Rolul amenzilor date in perioada starii de urgenta nu a fost de a aduce bani la buget. Oricum, nu au fost platite foarte multe dintre ele (VIDEO)

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a declarat miercuri, intr-o interventie telefonica in cadrul Stirilor B1 TV, ca rolul amenzilor aplicate in cazul celor care nu au respectat restrictiile de circulatie.

Marcel Vela: Este evident ca au fost abuzuri din partea Politiei in perioada starii de urgenta, dar nu le tolerez

Ministrul de Interne, Marcel Vela, admite ca unii politisti au dat amenzi in mod abuziv in perioada starii de urgenta impusa de pandemia de coronavirus, dar admite ca acestea vor fi anchetate.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2196 seconds )