Libnet.ro
UNICEF

00:07

Protestele din Belarus si sansele regimului Lukasenko de supravietuire, comentate de Armand Gosu in direct pe B1 TV: Pare sa fie inceputul sfarsitului (VIDEO)

B1 B1,
Protestele din Belarus si sansele regimului Lukasenko de supravietuire, comentate de Armand Gosu in direct pe B1 TV: Pare sa fie inceputul sfarsitului (VIDEO)

Istoricul Armand Gosu a comentat, luni seara, in direct pe B1 TV, evenimentele din Belarus, unde anuntul ca presedintele in exercitiu a castigat un al saselea mandat consecutiv a condus la proteste anti-regim. continuă pe B1

Sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, mesaj dur dupa protestele din Belarus: Cer tuturor autoritatilor sa asigure ca voturile sunt numarate si publicate corespunzator

Un mesaj dur a fost transmis de catre sefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, la adresa autoritatilor din Belarus, ca raspuns la interventia brutala a fortelor de ordine in timpul protestelor organizate du.

Alegerile din Belarus Candidata opozitiei s-a ascuns in ajunul votului (presa)

In seara de dinaintea confruntarii de duminica cu Aleksandr Lukasenko, de multa vreme presedinte al tarii, candidata la scrutinul prezidential din Belarus s-a ascuns, alegerile de duminica fiind cele mai imprevizibile din ultima generatie, scrie The Guardian, preluat de Rador. Candidata Svetlana Tihanovskaia a fugit din apartamentul sau dupa ce politia a arestat cativa membri importanti ai campaniei sale electorale, iar criticii considera ca este vorba despre o incercare de a speria opozitia inaintea acestui vot de importanta cruciala. Nu-si va petrece noaptea acasa, ca sa nu fie singura. Dar nu a parasit Minskul, ci va ramane in oras, le-a spus jurnalistilor un secretar de presa.

Cateva zeci de persoane, in Piata Victoriei la aproape 2 ani de la protestele din 10 august Participantii considera ca Liviu Dragnea, Viorica Dancila si Carmen Dan sunt vinovati de violentele de atunci

Cateva zeci de persoane s-au strans, duminica, in Piata Victoriei, la aproape 2 ani de la protestele din 10 august, anunta news. ro Participantii considera ca Liviu Dragnea, Viorica Dancila si Carmen Dan sunt vinovati de violentele de atunci si cer sa se faca dreptate. Oamenii au un urias steag tricolor si un urias steag al Uniunii Europene, dar si tricouri cu inscriptii si pancarte. Pe jos, au fost scrise cu creta diferite mesaje ca: 10 august, nu uitam nu iertam. Dreptate pentru 10 august, Fica, Abuz, Carmen Dan, vinovata. Participantii au explicat ca vremurile pe care le traim nu permit participarea unui mare numar de oameni.

Alegerile prezidentiale din Belarus: inceputul sfarsitului pentru Lukasenko?

Duminica, 9 august, vor avea loc, intr-o atmosfera extrem de tensionata, alegeri prezidentiale in Republica Belarus. Cu toate ca relatiile dintre Belarus si Rusia sunt tensionate avand in vedere alegerile prezidentiale de peste cateva zile, Lukasenko stie ca numai cu ajutorul Moscovei poate ramane la putere. De-altfel, nu este exclus ca acesta sa utilizeze incidentul cu mercenarii rusi ca pretext pentru a justifica represiunea aplicata de organele de securitate protestatarilor, dupa alegerile prezidentiale. Pe de-alta parte, Rusia nu are alternative.

Belarus. Putin il felicita pe Lukasenko, Comisia Europeana ii cere sa inceteze reprimarea protestatarilor pasnici

Presedintele rus Vladimir Putin i-a trimis luni o telegrama de felicitare omologului sau din Belarus, Aleksandr Lukasenko, care a fost proclamat invingator in urma unui scrutin controversat, marcat de proteste violente. Comisia Europeana a cerut autoritaailor belaruse sa inceteze reprimarea protesttatarilor, in timp ce Polonia cere un summit UE.

Mike Pompeo (SUA): Alegerile prezidentiale din Belarus n-au fost nici libere, nici corecte La Minsk continua violentele intre protestatarii anti-regim si fortele controlate de Lukasenko

Statele Unite sunt profund ingrijorate de felul in care s-au desfasurat alegerile prezidentiale in Belarus, care nu au fost nici libere, nici corecte, a afirmat Mike Pompeo, seful diplomatiei americane,.

Lukasenko, in ziua alegerilor din Belarus: Totul va ramane sub control, va garantez. Nu trebuie sa aveti nicio indoiala

Presedintele Belarusului, Aleksandr Lukasenko, a promis duminica, dupa ce a votat, sa nu piarda controlul asupra situatiei in timpul alegerilor prezidentiale in care are ca neasteptata oponenta o tanara candidata pe nume Svetlana Tihanovskaia, informeaza AFP, preluata de Agerpres.

Parisul, Berlinul si Varsovia ingrijorate de situatia din Belarus si de nereguli in votul anticipat inaintea alegerilor prezidentiale

Franta, Germania si Polonia si-au exprimat vineri ingrijorarea fata de evolutia situatiei in Belarus, inaintea alegerilor prezidentiale de duminica, in care presedintele in exercitiu Aleksandr Lukasenko, aflat la putere din 1994, candideaza la al saselea mandat.

Peste 120 de persoane au fost retinute dupa ciocnirile violente din Belarus

Peste 50 de persoane au fost retinute la Minsk si mai mult de 120 la nivel national in urma ciocnirilor violente dintre politie si protestatari, dupa ce presa de stat a anuntat ca presedintele Aleksandr Lukasenko, la putere de 26 de ani, era gata sa castige un al saselea mandat consecutiv, a anuntat organizatia pentru drepturile omului Viasna, conform Digi24.

ştiri de la B1

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,232 seconds )