Libnet.ro
UNICEF

22:00

PwC: Statele din ECE au nevoie de 615 miliarde de euro pentru a-si finanta proiectele de infrastructura pana in 2025

Wall-Street Ro Wall-Street Ro,
PwC: Statele din ECE au nevoie de 615 miliarde de euro pentru a-si finanta proiectele de infrastructura pana in 2025

Statele din Europa Centrala si de Est ECE) au nevoie de 615 miliarde de euro pentru a-si finanta proiectele de infrastructura pana in 2025. Romania, indeosebi, are nevoie de investitii masive pentru imbunatatirea infrastructurii de transport, avand in. continuă pe Wall-Street Ro

PwC: Statele din Europa Centrala si de Est au nevoie de 615 de miliarde de euro pentru proiecte de infrastructura

Necesarul de finantare a investitiilor in infrastructura pentru statele din Europa Centrala si de Est ramane foarte ridicat, regiunea avand nevoie de 615 miliarde de euro pana in 2025, arata un raport realizat de firma de consultanta PwC si de Atlantic Council.

Romania, printre cele mai slabe pozitii din UE la calitatea infrastructurii. 615 miliarde de euro, necesarul de finantare al statelor din Europa Centrala si de Est

Romania inregistreaza unul dintre cele mai scazute scoruri din Uniunea Europeana in ceea ce priveste calitatea infrastructurii, de 3,61, in vreme ce media tarilor UE 15 este de 5,65, iar media statelor din ECE este de 4,02, arata Indexul Competitivitatii Globale publicat de Forumul Economic Mondial, care precizeaza ca statele din Europa Centrala si de Est au nevoie de 615 miliarde euro pana in 2025 pentru finantarea acestor investitii.

Datoria externa a crescut la 94,25 miliarde euro

Datoria externa a Romaniei, care include atat imprumuturile statului din strainatate, cat si datoriile entitatilor private, a crescut in primele cinci luni din acest an cu 1,876 miliarde euro fata de finalul anului trecut, la 94,253 miliarde euro, un nou nivel maxim din decembrie 2014, in special ca urmare a majorarii datoriei publice, potrivit datelor publicate vineri de Banca Nationala a Romaniei BNR).

Activele nete ale SIF-urilor au sc azut la 1,7 miliarde euro

Activele nete ale SIF-urilor au sc azut la 1,7 miliarde euro.

Deficitul de cont curent al Romaniei s-a adancit la 1,97 miliarde euro

Contul curent al balantei de plati a inregistrat dupa primele cinci luni din acest an un deficit de 1,969 miliarde euro, cu 14,9% mai mare decat nivelul inregistrat in aceeasi perioada din 2016, mai ales ca urmare a dezechilibrarii balantei comerciale, potrivit datelor publicate vineri de Banca Nationala a Romaniei BNR).

Armata are restante de ani de zile in domeniul inzestrarii. Ce armament cumpara Romania cu 9,3 miliarde euro

Ministerul Apararii Nationale deruleaza, in anul 2017, opt programe majore de inzestrare destinate Armatei Romane, cu o valoare totala estimata la 9,3 miliarde de euro, iar realizarea acestora devine plauzibila in conditiile in care MApN are alocat, abia acum, un buget de 2 la suta din PIB.

actualitate, 22:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2149 seconds )