Libnet.ro
UNICEF

06:15

Recviemul de Verdi in memoriam Stelian Olariu

Adevărul Adevărul,
Recviemul de Verdi in memoriam Stelian Olariu

In Joia Mare a Sfintelor Pasti, Opera Nationala Bucuresti a adus prinosul sau de recunostinta memoriei uneia dintre cele mai mari personalitati ale sale din toate timpurile, maestrul Stelian Olariu, de peste cinci decenii si jumatate dirijor al Corului, stins din viata la inceput de an. continuă pe Adevărul

JOIA MARE. Ce se intampla la Denia savarsita in Joia Mare

La Denia savarsita in Joia Mare cele 12 pericope evanghelice care sunt citite de preoti arata suferintele prin care a trecut Mantuitorul, facand pomenirea Sfintelor,.

Joia Mare. Traditii si obiceiuri in Joia Mare

Banatul ramane o zona cu bogate si frumoase traditii pascale, care incep imediat ce se intra in post si continua pana in Saptamana Patimilor, iar in Joia.

SUPERSTITII in JOIA MARE. Ce e interzis sa faci

in Joia Mare iti este interzis sa dormi in timpul zilei daca nu vrei sa fii lenes pe parcursul intregului an. in anumite sate romanesti, se crede ca femeile care a?.

Puterile miraculoase ale lumanarilor aprinse la slujba din Joia Mare. Cand si pentru ce se aprind in timpul anului

Joia Mare este cunoscuta si ca Joia celor 12 Denii sau Joia Neagra. Cele 12 lumanari aprinse la citirea Deniilor vor fi aprinse pe parcursul intregului an, ele avand puteri deosebite.

Ce semnificatii are Joia Mare, ziua celor 12 evanghelii cand sufletele mortilor se intorc acasa. Ritualuri pe care le fac fetele nemaritate si cum se prepara pasca

In Joia Mare, crestinii praznuiesc spalarea picioarelor ucenicilor de catre Mantuitorul, Cina cea de Taina, rugaciunea din gradina Ghetsimani si vinderea Domnului de catre Iuda. in seara acestei zile, credinciosii merg la Denia celor 12 evanghelii. Adevarul. ro va spune ce semnificatii are Joia Mare.

Joia Mare, respectata prin traditia focurilor: incalzeste sufletele celor plecati si ajuta la purificarea fiintei (FOTO)

Saptamana Mare reprezinta un moment apasator, cu profund respect, dar si cu multe traditii. in Joia Mare exista traditia focurilor care se aprind in cimitire pentru a ajuta sufletele celor.

Flacari pentru suflete. Locul din Romania in care oamenii aprind focuri in cimitire, in Joia Mare

An de an, in Joia Mare dinainte de Paste, crestinii ortodocsi dintr-un mic sat din sudul Romaniei isi comemoreaza apropiatii trecuti in nefiinta, printr-un ritual al focului.

Lovitura pentru Bianca Dragusanu. Ce a patit vedeta in Joia Mare

Bianca Dragusanu a primit o lovitura chiar in Joia Mare. Vedetei i-au fost furati ochelarii de soare si a facut un apel disperat pe Facebook pentru a-i recupera. Mai ales ca e vorba de un cadou la care.

Bianca Dragusanu a fost jefuita in Joia Mare. Ce obiect valoros i-a fost furat

Bianca Dragusanu a fost jefuita in Joia Mare. Vedeta a facut apel pe o retea de socializare, in care ii cere persoanei care a pradat-o sa ii inapoieze bunul furat,.

PASTE 2017. SAPTAMANA PATIMILOR. Ce se face in Joia Mare pentru a avea sanatate si noroc

Joi sau Joia Mare, in aceasta seara este randuita Denia celor 12 Evanghelii. Ne sunt amintite patru momente grele: spalarea picioarelor apostolilor de catre Hristos, Cina la.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2385 seconds )