Libnet.ro
UNICEF

09:00

SP retrogradeaza ratingul Uniunii Europene dupa Brexit

Hotnews Hotnews,
 SP retrogradeaza ratingul Uniunii Europene dupa Brexit

Agentia de notatie Standard and Poor's SP) a retrogradat joi cu o treapta la AA ratingul aferent datoriei pe termen lung a Uniunii Europene, explicand decizia sa prin incertitudinile din jurul blocului dupa votul britanic in favoarea iesirii din UE, informeaza Reuters si AFP. continuă pe Hotnews

SP retrogradeaza cu o treapta ratingul Uniunii Europene

Standard and Poors SP) a retrogradat, joi, cu o treapta, la AA, ratingul aferent datoriei pe termen lung a Uniunii Europene. Agentia de notatie si-a motivat decizia prin incertitudinile aparute dupa votul britanicilor in favoarea iesirii din UE.

Engleza isi va pierde statutul de limba oficiala a institutiilor europene, dupa Brexit

Danuta Hubner, presedintele Comisiei Parlamentului European pentru Afaceri Constitutionale, a avertizat ca engleza nu va mai fi o limba oficiala a UE, dominanta in cele mai multe institutii europene, dupa ce Marea Britanie iese din blocul comunitar,.

S and P nu are in vedere alte retrogradari suverane in UE, dupa Brexit

Agentia de evaluare financiara Standard and Poor 's a anuntat marti ca nu are intentia de a retrograda calificativele altor state membre ale Uniunii Europene dupa decizia Marii Britanii de a iesi din UE si ca va decide in saptamanile urmatoare daca va cobori ratingurile bancilor britanice, informeaza Reuters.

Limba engleza nu mai este folosita de institutiile europene dupa BREXIT

Plecarea Marii Britanii din Uniunea Europeana ar putea duce la erodarea statului limbii engleze in institutiile comunitare. Beneficiare de acest lucru vor fi franceza si germana. Chiar daca Regatul Unit nu a.

Un parlamentar finlandez propune ca tara sa sa organizeze un referendum pentru parasirea Uniunii Europene

Finlanda ar trebui sa ia in calcul organizarea unui referendum privind parasirea Uniunii Europene dupa urmatoarele alegeri care vor avea loc peste trei ani, sustine parlamentarul Sampo Terho, din partidul.

Marea Britanie primeste o noua lovitura. Agentia SP i-a scazut ratingul de tara din cauza incertitudinilor de dupa Brexit

Marea Britanie primeste lovitura dupa lovitura. Agentia de rating Standard Poor's a scazut ratingul de tara din cauza incertitudinilor generate de votul pentru iesirea din Uniunea Europeana. Asta.

Marea Britanie primeste o noua lovitura. Agentia SP i-a scazut ratingul de tara din cauza incertitudinilor de dupa Brexit

Marea Britanie primeste lovitura dupa lovitura. Agentia de rating Standard Poor's a scazut ratingul de tara din cauza incertitudinilor generate de votul pentru iesirea din Uniunea Europeana. Asta.

Comisia Europeana, lovitura dupa BREXIT: Ar pregati extinderea zonei euro la toate statele UE, inclusiv Romania

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, ar intentiona sa extinda zona euro la toate tarile membre ale Uniunii Europene, ca reactie la iesirea Marii Britanii din Blocul comunitar, afirma surse.

Consiliu European crucial dupa Brexit. Ce vor decide liderii UE si cat poate trage de timp Marea Britanie

Sefii de stat si de guvern din UE se vor reuni astazi in prima sedinta a Consiliului European, precedat de un summit al liderilor Partidului Popular European, dupa ce britanicii votat, vineri, iesirea din Uniune. Seara va avea loc o cina de lucru la care va participa si premierul britanic, David Cameron, urmand ca miercuri dimineata liderii europeni sa se reuneasca din nou, de aceasta data fara Cameron, pentru stabili pasii de urmat dupa Brexit. Marea intrebare la Bruxelles este daca Marea Britanie va activa repede articolul 50 din Tratatul Uniunii sau va cauta sa traga cat mai mult de timp chiar daca premierul Cameron a dat ca orizont de timp cel tarziu luna septembrie pentru declansarea negocierilor de iesire din UE.

Portugalia critica aroganta Uniunii Europene

Guvernul socialist al Portugaliei a transmis ca nu solicita niciun ajutor financiar Uniunii Europene, reactionand astfel la declaratii ale ministrului de finante german Wolfgang Schauble care au ridicat tensiunea la Lisabona. Mai mult, portughezii acuza UE de aroganta persistenta si fara sens.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 09:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2346 seconds )