Libnet.ro
UNICEF

10:00

Romania cere pasuire de la CEDO in privinta conditiilor din penitenciare

România Liberă România Liberă,
Romania cere pasuire de la CEDO in privinta conditiilor din penitenciare

Guvernul a aprobat un memorandum prin care solicita CEDO amanarea luarii unei decizii pilot privind Romania pe subiectul conditiilor din penitenciare, iar la nivelul Ministerului Justitiei se are in vedere un plan de masuri pe termen scurt si mediu, a declarat marti ministrul Raluca Pruna, potrivit Agerpres. continuă pe România Liberă

Romania ar putea fi obligata sa plateasca 80 de milioane de euro de catre CEDO pentru situatia din inchisori, declara ministrul Justitiei

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat marti ca s-a facut o solicitare catre Curtea Europeana a Drepturilor Omului sa amane luarea unei decizii pentru situatia din penitenciare, decizie care ar obliga Romania sa plateasca aproximativ 80 de.

Regulamentul de aplicare a legii privind conditiile din penitenciare va fi aprobat saptamana viitoare

Ministrul Justitiei, Raluca Pruna, a declarat marti ca regulamentul de aplicare a Legii privind conditiile din penitenciare urmeaza sa fie aprobat in Guvern saptamana viitoare si a adaugat ca, ulterior, in decurs de 30 de zile, ANP va adopta legislatia tertiara in materie, transmite Agerpres.

Ministrul Justitiei: Guvernul va aproba, saptamana viitoare, regulamentul de aplicare a Legii privind conditiile din penitenciare

Regulamentul de aplicare a Legii privind conditiile din penitenciare va fi aprobat de Guvern saptamana viitoare. Totodata, in decurs de 30 de zile, Administratia Nationala a Penitenciarelor ANP) va adopta legislatia tertiara in materie, a anuntat, marti, ministrul Justitiei, Raluca Pruna.

Pruna: Romania, in pericol de a plati 80 de milioane euro din cauza conditiilor din penitenciare

Romania este in pericol sa plateasca aproximativ 80 de milioane de euro pe an detinutilor, daca CEDO va da o decizie pilot prin care sa sanctioneze conditiile din penitenciare care incalca drepturile detinutilor, a declarat marti ministrul Justitiei, Raluca Pruna, si a precizat ca Guvernul a adoptat un Memorandum prin care a solicitat CEDO sa amane luarea unei hotarari.

Regulamentul de aplicare a legii privind conditiile din penitenciare va fi aprobat saptamana viitoare

ACTUALIZARE 15:18 Pruna: Corpul de control al ministrului Justitiei desfasoara anchete administrative in doua penitenciare Corpul de control al ministrului Justitiei desfasoara anchete administrative in doua penitenciare, la finalul controalelor urmand sa fie anuntate si masurile dispuse in respectivele cazuri, a anuntat ministrul de resort, Raluca Pruna, marti, la Parlament, transmite Agerpres. *ACTUALIZARE 15:00 Pruna: Guvernul a cerut CEDO amanarea unei decizii pilot privind penitenciarele.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 10:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2147 seconds )