Libnet.ro
UNICEF

19:15

Romania va numi un comisar european interimar. Consiliul UE respinge propunerea lui Juncker. Pe cine propune Dancila

Adevărul Adevărul,
Romania va numi un comisar european interimar. Consiliul UE respinge propunerea lui Juncker. Pe cine propune Dancila

Consiliul Uniunii Europene a respins luni propunerea presedintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker de a transfera unor comisari in functie atributiile Corinei Cretu si ale lui Andrus Ansip, dupa ce acestia au preluat mandate de eurodeputati, potrivit Calea Europeana, care citeaza surse politice de la Bruxelles. continuă pe Adevărul

Consiliul UE respinge propunerea lui Juncker de a transfera atributiile Corinei Cretu unui comisar in functie. Dancila il vrea la Bruxelles pe Ioan Mircea Pascu

Consiliul Uniunii Europene a respins, luni, propunerea presedintelui in exercitiu al Comisiei Europene Jean-Claude Juncker de a transfera unor comisari in functie atributiile Corinei Cretu si ale lui Andrus Ansip, dupa ce acestia au preluat mandate de eurodeputati. Premierul Viorica Dancila a anuntat, la finalul lui iunie, ca il va propune pe fostul europarlamentar Ioan Mircea Pascu sa ocupe interimar locul de comisar european lasat vacant de Corina Cretu.

Ioan Mircea Pascu, propus comisar european interimar

Premierul Dancila a transmis la Bruxelles si portofoliile vizate de Romania in viitoarea componenta .

Dancila: Este exclus sa plec comisar european, dar am discutat cu presedintele despre propunerea Romaniei pentru CE

Premierul Viorica Dancila a exclus, vineri, o candidatura a sa pentru un post de comisar european, precizand insa ca a purtat discutii cu presedintele Klaus Iohannis pe tema propunerii Romaniei la Comisia Europeana si i-a cerut acestuia sa aiba o abordare comuna in privinta portofoliului pe care tara noastra il va obtine in urma negocierilor care se vor purta la Bruxelles.

Ce pozitii de comisar european poate lua Romania

Rovana Plumb, Dan Nica si Mircea Geoana sunt favoritii pentru viitorul post de comisar european care urmeaza sa revina Romaniei. Premierul Dancila i-a transmis presedintelui Juncker ca pentru viitoarea.

Victor Ponta avertizeaza: Plecarea Corinei Cretu din functia de comisar european inseamna miliarde de euro care NU vin in Romania!

Victor Ponta avertizeaza ca plecarea Corinei Cretu din functia de comisar european pentru Politica Regionala va atrage dupa sine un dezastru in atragerea de fonduri europene. Acum Guvernul nu o mai are pe.

VIORICA DANCILA: Este exclus sa plec comisar european

Presedintele PSD, premierul Viorica Dancila, a exclus, vineri, o candidatura a sa pentru un post de comisar european, precizand ca a purtat discutii cu presedintele Klaus Iohannis pe tema propunerii Romaniei la Comisia Europeana si i-a cerut acestuia sa aiba o abordare comuna in privinta portofoliului pe care tara noastra il va obtine in urma negocierilor care se vor purta la Bruxelles.

Viorica Dancila: Este exclus sa plec comisar european. Am cerut presedintelui sa avem o abordare comuna in privinta portofoliului

Presedintele PSD, premierul Viorica Dancila, a exclus, vineri, o candidatura a sa pentru un post de comisar european, precizand ca a purtat discutii cu presedintele Klaus Iohannis pe tema propunerii.

ştiri din Politica

ştiri de la Adevărul

actualitate, 19:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,228 seconds )