Libnet.ro
UNICEF

01:05

Romanii din Geoteborg au inchiriat un autocar pentru a putea vota

România Liberă România Liberă,
Romanii din Geoteborg au inchiriat un autocar pentru a putea vota

Pentru ca Guvernul Ponta nu le-a organizat o sectie de votare in orasul Goteborg din Suedia, un grup de romani au inchiriat un autocar pentru a merge la vot in Danemarca, la 230 de kilometri departare. continuă pe România Liberă

Romanii din diaspora se organizeaza pe Facebook pentru a putea vota

Romanii din diaspora au realizat mai multe grupuri si pagini pe reteaua de socializare Facebook pentru a se organiza in vederea votului la alegerile prezidentiale de duminica.

FADERE vrea sa stranga semnaturile romanilor din diaspora care nu vor putea vota

Federatia asociatiilor de romani din Europa FADERE) solicita Ministerului Afacerilor Externe si Biroului Electoral Central permisiunea de a strange semnaturi din partea acelora care nu-si vor putea exercita dreptul constitutional de a vota, semnaturile urmand sa fie folosite in demersurile posterioare alegerilor, arata un comunicat remis redactiei.

UPDATE. FOTO: Melescanu nu a mai votat la Paris. ii trimite pe Romanii din Paris sa voteze la Nacy, unde nu e coada

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu nu a mai votat la Paris, invocand ca nu vrea sa fure un vot al romanilor care asteapta la randuri chiar sio de cateva mii de persoane pentru a putea vota.

UPDATE. FOTO: Melescanu nu a mai votat la Paris. ii trimite pe Romanii din Paris sa voteze la Nacy (400 km distanta), unde nu e coada

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu nu a mai votat la Paris, invocand ca nu vrea sa fure un vot al romanilor care asteapta la randuri chiar sio de cateva mii de persoane pentru a putea vota.

Zeci de romani din strainatate s-au asezat la coada inca de sambata seara pentru a putea vota

Zeci de romani din strainatate s-au asezat la coada inca de sambata seara, pentru a putea vota in turul doi al alegerilor prezidentiale, multi dintre venind de la sute de kilometri, cu autocare inchiriate,.

UPDATE. FOTO: Votam intr-o camaruta!. Romanii asteapta 7 ore pentru a putea vota in Dublin. Se canta imnul si se scandeaza Vrem sa votam! si Jos Ponta!

Peste o mie de romani asteapta duminica in fata sectiei de votare din Dublin Irlanda - n. r. ) pentru a-si putea exprima optiunea electorala. Spiritele sunt destul de linistitie, insa procesul de vot este greoi, a declarat pentru Romania libera una dintre persoanele care a stat la rand mai bine de trei ore, inca nu a ajuns sa voteze si estimeaza ca mai are de asteptat inca doua.

Masura extrema pentru ca romanii din Roma sa poata vota

Primarul Romei, Ignazio Marino, a semnat un decrat prin care da dreptul romanilor sa circule cu masinile prin zona verde a orasului pentru a putea merge la vot. Masura vine in conditiile in care romanii din diaspora s-au confruntat cu mari dificultati in timpul primului tur al alegerilor prezidentiale, din cauza proastei organizari a Ministerului roman de Externe.

Traian Basescu: Rog romanii din strainatate sa mearga la vot

Presedintele TraianBasescu a i-a rugat, vineri seara, in cadrul unei conferinte de presa, la PalatulCotroceni, pe romanii din strainatate sa mearga la vot pentru a-si alege presedintele. Peste .

Peste 16.000 de acte de identitate au fost eliberate sambata. Romanii isi pot schimba si astazi buletinele pentru a putea vota

Peste 16. 000 de romani au obtinut, sambata, actele de identitate de la serviciile de evidenta a persoanelor, care au program de lucru si duminica, pana la ora 21.

FADERE, despre sectiile din diaspora: Nu intelegem de ce MAE nu face nimic, nici dupa comunicatele BEC

Federatia Asociatiilor de Romani din Europa FADERE) anunta ca va strange semnaturi de la romanii din diaspora care nu vor putea vota, care vor fi folosite in demersurile posterioare alegerilor, conform unui comunicat remis redactiei. FADERE critica lipsa de raspuns a Ministerului de Externe fata de infiintarea a noi sectii de votare si arage atentia ca, din ceasta cazua, foarte multi romani din diaspora nu vor putea vota.

ştiri de la România Liberă

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2042 seconds )