Libnet.ro
UNICEF

01:05

Salariul minim 2019: Ct ar lua angajatii, ct ar plati patronii

Hotnews Hotnews,
 Salariul minim 2019: Ct ar lua angajatii, ct ar plati patronii

Liderii a doua organizatii de patroni romani nu sunt neaparat impotriva cresterii salariului minim pe economie din 2019, anuntata de ministrul Muncii, insa atrag atentia ca o astfel de masura nu trebuie decisa fara o fundamentare economica privind efectele asupra locurilor de munca. continuă pe Hotnews

Salariul minim brut va creste incepand de la 1 ianuarie 2019

Salariul minim brut va creste la 2. 050 de lei incepand de la 1 ianuarie 2019, a anuntat, in direct la TV, ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu.

Dintre muncitorii din Romania - 30% - platiti cu salariul minim

Trei din zece muncitori din Romania au fost platiti anul trecut cu salariul minim pe economie, a afirmat astazi Valentina Vasile, director stiintific la Institutul de Economie Nationala al Academiei Romane, apreciind situatia ca fiind ingrijoratoare, chiar in conditiile in care salariul minim a crescut.

Unul din cinci angajatori si-a construit bugetul pentru 2019 pe salariul minim/Guvernul nu se consulta cu mediul de afaceri atunci cnd ia o decizie cu impact economic

Aproximativ unu din cinci 19%) angajatori din Romania si-a construit bugetul de salarii din 2019 luand in calcul un salariu minim de 1. 900 de lei brut pe luna, similar cu cel din 2018, arata rezultatele celui mai recent sondaj realizat de Adecco Research, divizia de cercetare a companiei de servicii de HR, Adecco Romania. Companiile au luat in considerare niveluri diferite ale salariului minim pe economie pentru realizarea bugetelor din 2019, in lipsa altor informatii oficiale, arata rezultatele sondajului Adecco Research, efectuat in perioada 17- 25 septembrie 2018.

30% dintre muncitorii romani au fost platiti, anul trecut, cu salariul minim

Minim * Valentina Vasile: 10% din populatia cu cele mai mici venituri castiga de 14 ori mai putin decat 50% din populatia cea mai saraca * Gheorghe Balaceanu, FGS Familia: Sectorul de constructii din Romania are nevoie, cel putin pentru anul 2019, de inca 150. 000 de lucratori Un procent de 10% din populatia cu cele mai mici venituri castiga de 14 ori mai putin decat 50% din populatia cea mai saraca, iar tendinta de adancire a decalajelor exista, a spus ieri Valentina Vasile, director stiintific la Institutul de Economie Nationala din cadrul Academiei Romane.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,221 seconds )