Libnet.ro
UNICEF

01:05

SAPTAMANA PATIMILOR. Ce se face in Vinerea Mare pentru a avea sanatate si noroc

Antena3 Antena3,
SAPTAMANA PATIMILOR. Ce se face in Vinerea Mare pentru a avea sanatate si noroc

in Vinerea Mare, numita si Vinerea Neagra, cea mai trista dintre tristele zile ale patimirii Domnului, rememoram aducerea la judecata, batjocorirea, schingiuirea, rastignirea, moartea. continuă pe Antena3

Lunea Mare. A inceput Saptamana Patimilor. Semnificatii, obiceiuri. Rugaciuni pentru Lunea Mare

Lunea Mare. In crestinism, Lunea Mare greaca: Megale Deutera) este prima zi din Saptamana Mare, saptamana inainte de Pasti. Este precedata de Duminica Floriilor si urmata de Martea Mare. Este a treia zi a Saptamanii Mar.

Ce simbolizeaza fiecare zi din Saptamana Patimilor. De ce este Vinerea Mare cea mai neagra zi a crestinismului?

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ziua cea mai neagra din istoria Crestinismului. Este ziua in care Iisus a fost biciuit, scuipat si rastignit intre doi talhari. Este Vinerea neagra in care.

VINEREA MARE: Ce nu au voie femeile sa faca sub nicio forma. Risca sa aiba un deces in familie

Vinerea Mare este cea mai importanta zi din Saptamana Patimilor pentru ca este amintita ziua in care IIsus Hristos a fost rastignit si a murit pentru omenire, relateaza Stirescu.

Semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor. Miercurea Mare, ziua in care Iuda a tradat si si-a pierdut mantuirea

Miercuri, in cea de-a treia zi din Saptamana Patimilor, in biserici continua Deniile, slujbe prin care credinciosii il petrec pe Hristos pe drumul Crucii, pana la moarte si inviere. Miercuri este ziua in care se face pomenirea femeii pacatoase care a spalat cu lacrimi si a uns cu mir picioarele Mantuitorului, ca simbol al pocaintei si indreptarii omului care greseste. Este si ziua in care Iuda l-a vandut pe Iisus pentru 30 de arginti.

Traditii si obiceiuri la romani in Saptamana Patimilor. Ce nu e bine sa faci in Joia Mare

Crestinii ortodocsi au intrat in Saptamana Patimilor sau Saptamana Mare, ultima inainte de Paste. in aceasta perioada sunt programate slujbe speciale la biserica, numite Denii, iar credinciosii respecta mai multe traditii si obiceiuri. Denia pentru Lunea Mare se tine duminica seara. Este o predica ce anunta vanzarea lui Iisus de catre Iuda. Preotul vorbeste si [] .

JOIA MARE. Ce sa faci in aceasta zi din Saptamana Patimilor ca sa-ti mearga bine. De ce nu este bine sa te saruti in Joia Mare

In Joia Mare este randuit sa praznuim patru evenimente din Saptamana Patimilor, primele doua facandu-se ziua, iar celelalte doua in noaptea de joi spre vineri. Spalarea picioarelor ucenicilor Prima dintre ele est.

JOIA MARE. Ce sa faci in aceasta zi din Saptamana Patimilor ca sa-ti mearga bine. De ce nu este bine sa te saruti in Joia Mare

In Joia Mare este randuit sa praznuim patru evenimente din Saptamana Patimilor, primele doua facandu-se ziua, iar celelalte doua in noaptea de joi spre vineri. Spalarea picioarelor.

Ce simbolizeaza fiecare zi din Saptamana Patimilor. Retraim ultimele momente din viata lui Iisus

Ultima saptamana din Postul Mare este cunoscuta de crestini ca Saptamana Patimilor sau Saptamana Mare. Fiecare zi, incepand de luni, dupa Florii, si pana sambata, are o anumita semnificatie.

CALENDAR ORTODOX 22 APRILIE. Saptamana Patimilor - Lunea Mare

Biserica a randuit ca la sinaxarul zilei de luni din Saptamana Patimilor sa se faca pomenirea lui Iosif, fiul patriarhului Iacob si a smochinului neroditor.

TRAGEDIE! S-a SINUCIS cand a aflat ca e GRAVIDA! Romania e CUTREMURATA in Saptamana Patimilor...

O familie din Iasi traieste tragedia vietii, chiar in Saptamana Patimilor! O eleva de 16 ani a decis sa isi puna capat zilelor dupa ce a ramas insarcinata, relateaza Stirescu.

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2844 seconds )