Libnet.ro
UNICEF

01:05

Ce simbolizeaza fiecare zi din Saptamana Patimilor. De ce este Vinerea Mare cea mai neagra zi a crestinismului?

Antena3 Antena3,
Ce simbolizeaza fiecare zi din Saptamana Patimilor. De ce este Vinerea Mare cea mai neagra zi a crestinismului?

Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor este ziua cea mai neagra din istoria Crestinismului. Este ziua in care Iisus a fost biciuit, scuipat si rastignit intre doi talhari. Este Vinerea neagra in care. continuă pe Antena3

JOIA MARE. Ce sa faci in aceasta zi din Saptamana Patimilor ca sa-ti mearga bine. De ce nu este bine sa te saruti in Joia Mare

In Joia Mare este randuit sa praznuim patru evenimente din Saptamana Patimilor, primele doua facandu-se ziua, iar celelalte doua in noaptea de joi spre vineri. Spalarea picioarelor ucenicilor Prima dintre ele est.

JOIA MARE. Ce sa faci in aceasta zi din Saptamana Patimilor ca sa-ti mearga bine. De ce nu este bine sa te saruti in Joia Mare

In Joia Mare este randuit sa praznuim patru evenimente din Saptamana Patimilor, primele doua facandu-se ziua, iar celelalte doua in noaptea de joi spre vineri. Spalarea picioarelor.

Ce simbolizeaza fiecare zi din Saptamana Patimilor. Retraim ultimele momente din viata lui Iisus

Ultima saptamana din Postul Mare este cunoscuta de crestini ca Saptamana Patimilor sau Saptamana Mare. Fiecare zi, incepand de luni, dupa Florii, si pana sambata, are o anumita semnificatie.

Semnificatia fiecarei zile din Saptamana Patimilor. Miercurea Mare, ziua in care Iuda a tradat si si-a pierdut mantuirea

Miercuri, in cea de-a treia zi din Saptamana Patimilor, in biserici continua Deniile, slujbe prin care credinciosii il petrec pe Hristos pe drumul Crucii, pana la moarte si inviere. Miercuri este ziua in care se face pomenirea femeii pacatoase care a spalat cu lacrimi si a uns cu mir picioarele Mantuitorului, ca simbol al pocaintei si indreptarii omului care greseste. Este si ziua in care Iuda l-a vandut pe Iisus pentru 30 de arginti.

Miercurea Mare. Tradarea lui Iisus. Ce nu este bine sa faci in aceasta zi din Saptamana Patimilor

Miercurea Mare. Miercurea Mare este ziua in care Iuda Iscarioteanul L-a vandut pe Iisus fariseilor care voiau sa-L ucida, pentru treizeci de arginti. Gestul lui Iuda a facut ca, mai tarziu, ziua de miercuri sa fie .

SAPTAMANA PATIMILOR. Ce se face in Vinerea Mare pentru a avea sanatate si noroc

in Vinerea Mare, numita si Vinerea Neagra, cea mai trista dintre tristele zile ale patimirii Domnului, rememoram aducerea la judecata, batjocorirea, schingiuirea, rastignirea, moartea.

VINEREA MARE: Ce nu au voie femeile sa faca sub nicio forma. Risca sa aiba un deces in familie

Vinerea Mare este cea mai importanta zi din Saptamana Patimilor pentru ca este amintita ziua in care IIsus Hristos a fost rastignit si a murit pentru omenire, relateaza Stirescu.

CALENDAR ORTODOX 22 APRILIE. Saptamana Patimilor - Lunea Mare

Biserica a randuit ca la sinaxarul zilei de luni din Saptamana Patimilor sa se faca pomenirea lui Iosif, fiul patriarhului Iacob si a smochinului neroditor.

CALENDAR ORTODOX 25 APRILIE. Joia Mare. Ce se intampla in aceasta zi mare

Joia din Saptamana Patimilor este cunoscuta ca fiind ziua in care se citesc cele 12 Evanghelii si se scoate Sfanta Cruce in naosul bisericii. Aducerea Sfintei Cruci din Sfantul Altar si.

Ce nu ai voie sa faci in Vinerea Mare. Ritualuri pastrate din vechime pentru alungarea relelor si spor in casa

Ziua in care Iisus a fost biciuit, scuipat si rastignit intre doi talhari si a murit pentru mantuirea lumii este Vinerea mare. De aceea, aceasta este una din acele zile aliturgice, adica in care nu se oficiaza Liturghia.

ştiri de la Antena3

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2147 seconds )