Libnet.ro
UNICEF

06:15

Scriitorul Vasile Ernu: Pentru Vintila Mihailescu, antropologia era un exercitiu zilnic in incercarea de a nu-l dispretui pe celalalt

Adevărul Adevărul,
Scriitorul Vasile Ernu: Pentru Vintila Mihailescu, antropologia era un exercitiu zilnic in incercarea de a nu-l dispretui pe celalalt

Scriitorul Vasile Ernu i-a facut antropologului Vintila Mihailescu, care a murit sambata, la varsta de 68 de ani, un portret emotionant. Antropologul va fi ingropat la Cimitirul Sfanta Vineri, potrivit unor surse apropiate profesorului. continuă pe Adevărul

Zmeul din copilarie si Profesorul Vintila Mihailescu

522;ntalnirea mea cu Vintila Mihailescu dateaza din copilarie, din anii 1980. Generatia mea, care fosnea hartia si nu tableta, avea cateva carti de baza, la moda. Ei bine, printre acele carti se numara si Enciclopedia Practica a Copiilor, Editura Ion Creanga. Putina lume stie ca printre coautorii seriei cred ca au fost sapte volume in total) era si tanarul, pe atunci, Vintila Mihailescu. Din volumul intitulat Jocuri si jucarii am invatat sa fabric, eu insumi, un zmeu de hartie, dupa un tutorial atat de precis incat si un individ complet neindemanatic ca mine a reusit sa-l faca sa zboare.

Cinci persoane la funeraliile lui Vintila Mihailescu. Fostii studenti au creat pe Facebook un grup intitulat Priveghiul lui Vintila

Inmormantarea antropologului Vintila Mihailescu, care a murit sambata seara, la varsta de 68 de ani, va avea loc marti intr-un cerc extrem de restrans. Vor participa cinci persoane alaturi de preot si dascal, pentru a respecta recomandarile oficiale. Fiul antropologului, Mihai Mihailescu, spune ca ritul de trecere a fost adaptat contextului actual: fostii studenti au creat un grup pe Facebook, Priveghiul lui Vintila, in care isi aduna gandurile.

UPDATE A murit antropologul Vintila Mihailescu

Antropologul Vintila Mihailescu, in varsta de 68 de ani, a murit duminica, dupa o lunga lupta cu boala, a anuntat Scena 9. Surse apropiate familiei au declarat pentru Agerpres ca profesorul Vintila Mihailescu a decedat sambata seara, intr-un spital din Capitala. Vintila Mihailescu: Ce nu merge in asistenta medicala din Romania?.

A murit Vintila Mihailescu. Avea 68 de ani si s-a luptat cu o boala crunta

Vintila Mihailescu a incetat din viata azi, 22 martie. Cunoscutul antropolog s-a luptat cu o boala crunta. Detalii despre viata sa si despre cum si-l amintesc cei care s-au bucurat de prezenta lui. A murit Vintila Mihailescu Vintila Mihailescu a murit azi, la varsta de 68 de ani, dupa o lunga lupta cu boala, scrie .

Antropologul Vintila Mihailescu a incetat din viata

Antropologul, profesorul si publicistul Vintila Mihailescu a incetat din viata duminica, la varsta d.

Vintila Mihailescu, regretat de colegi, studenti si lumea academica: A fost cel mai harnic promotor al antropologiei culturale in Romania postcomunista

Sever Voinescu, Teodor Baconschi, profesorii din SNSPA, fosti studenti isi exprima regretul la disparitia antropologului Vintila Mihailescu, care a murit, la varsta de 68 de ani, sambata-seara, intr-un spital din Capitala. Profesorului, care suferea de leucemie, i s-a facut anul trecut, in Franta, un transplant de celule stem.

Vintila Mihailescu a scris, inainte de a muri, pe patul spitalului despre etnografia suferintei

Vintila Mihailescu, care a murit sambata, la varsta de 68 de ani, a fost diagnosticat in septembrie 2018 cu leucemie acuta mieloblastica. Antropologul a scris, anul trecut, in cautarea corpului regasit O ego-analiza a spitalului, volum publicat de Editura Polirom. Va prezentam un fragment din acest volum, in care fostul director al Muzeului Taranului Roman isi descria suferinta.

A murit profesorul Vintila Mihailescu

Profesorul de antropologie Vintila Mihailescu a murit duminica, dupa o grea lupta cu leucemia. Dupa o lupta lunga si epuizanta cu boala despre care a si scris, cum altfel, o carte), antropologul si.

A murit profesorul Vintila Mihailescu

Antropologul Vintila Mihailescu a murit, sambata dupa-amiaza, la varsta de 68 de ani, la un spital din Capitala. Profesorul suferea de o grava afectiune.

Antropologul Vintila Mihailescu a murit

Antropologul Vintila Mihailescu a fost gasit fara viata. Acesta avea 68 de ani. Profesorul avea leucemie si a fost supus unui transplant de celule stem acum cateva luni.

ştiri din Cultura

ştiri de la Adevărul

actualitate, 06:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2198 seconds )