Libnet.ro
UNICEF

00:07

Sistemul cardului national de sanatate a cazut din nou/Motivul anuntat de CNAS: S-a intrerupt alimentarea cu energie electrica

Hotnews Hotnews,
 Sistemul cardului national de sanatate a cazut din nou/Motivul anuntat de CNAS: S-a intrerupt alimentarea cu energie electrica

Sistemul cardului national de sanatate a incetat din nou sa functioneze luni, incepand cu ora 16:30, dupa ce la sistemul de card - CEAS s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica in locatia unde este amplasata Autoritatea de Certificare acea componenta care permite semnarea cu cardul ), potrivit unui anunt facut de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate CNAS), care subliniaza ca 'echipa de suport lucreaza la remedierea acestei defectiuni. Defectiunea apare la un weekend distanta, in conditiile in care vineri, 19 septembrie, acest sistem a picat mai bine de 5 ore. Sistemul de card - CEAS a fost implementat de asocierea HP Romania SRL si Novensys Corporation SRL, avand ca subcontractant pe SIVECO Romania. Motivatia este una ciudata, in conditiile in care astfel de sisteme IT ar trebui sa aiba de regula surse de alimentare neintreruptibile UPS-uri), care furnizeaza energie electrica in caz de urgenta, atunci cand sursa principala de curent electric nu functioneaza. UPDATE CNAS anunta ca sistemul CEAS a repornit: Incepand cu orele 18:30 sistemul a fost repornit. Furnizorii de servicii medicale si farmaceutice pot raporta serviciile validate cu cardul national. continuă pe Hotnews

Sistemul cardului de sanatate nu a functionat din cauza unor variatii de tensiune

Sistemul cardului de sanatate nu a functionat doua ore din cauza unor variatii de tensiune electrica, insa, incepand cu orele 18:30 sistemul a fost repornit, potrivit Casei Nationale de Asigurari de Sanatate CNAS).

A picat sistemul cardului de sanatate. Ce s-a intamplat

Sistemul cardului de sanatate va functiona offline pentru cateva ore, din cauza unor variatii de tensiune electrica, a precizat, luni, CNAS, .

Alerta la CNAS. Sistemul cardului de sanatate nu mai functioneaza. Specialistii lucreaza la remedierea defectiunii

Cardul de sanatate, blocat din nou

Sistemul informatic care gestioneaza cardul de sanatate este din nou pe butuci. Din cauza unor variatii de tensiune electrica, acesta nu functioneaza, astfel ca furnizorii sunt nevoiti sa acorde servicii medicale in sistem off-line, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Sistemul cardului de sanatate are probleme de functionare: Ce sfaturi da CNAS catre medici/UPDATE CNAS a anuntat ca problema a fost remediata si ca sistemul este complet functional

Incepand cu ora 6. 55, vineri, 18. 2015, la sistemul de card - CEAS a aparut o defectiune. Echipa de suport lucreaza la remedierea acestei defectiuni, anunta Casa Nationala de Asigurari de Sanatate CNAS) pe site-ul propriu. Pana la remediere, CNAS recomanda furnizorilor de servicii medicale introducerea cardului in cititor si tastarea PIN-ul de catre asigurat, sistemul IT find pregatit sa pastreze amprenta de timp si numarul de card folosit. De la momentul repunerii in functiune a sistemului CEAS, care va fi anuntat de CNAS, serviciile efectuate si operate in aplicatie de furnizori vor trebui incarcate Platforma Informatica a Asigurarilor de Sanatate PIAS) in limita a 72 de ore. UPDATE Anunt CNAS: Incepand cu ora 12:15 18. 2015) problema aparuta la o componenta din sistemul CEAS a fost remediata, sistemul este complet functional, iar furnizorii de servicii medicale si farmaceutice pot raporta serviciile validate cu cardul national. Vezi in articol mesajul CNAS si ce firme au implementat sistemul cardului de sanatate.

Alexis Tsipras, din nou premierul Greciei

Alexis Tsipras va fi desemnat, luni, din nou, in functia de premier, dupa ce a castigat cu partidul sau, Syriza, alegerile parlamentare anticipate de duminica din Grecia.

Biciclistii ies din nou in strada pe 19 septembrie. Acestia vor piste pe carosabil si un oras pentru oameni

Biciclistii bucuresteni au anuntat ca vor iesi sambata din nou in strada pentru a cere autoritatilor sa faca piste pentru biciclete si un oras pentru oameni nu numai pentru masini. Evenimentul se organizeaza de doua ori pe an, incepand din 2012, si aduna mii de participanti.

Gigi Becali se retrage din nou din viata publica: imi dedic viata Bisericii si lui Hristos

George Becali a sustinut o conferinta de presa, vineri, in care a anuntat, din nou, ca se retrage din viata publica. Cand am iesit din temnita am promis familiei mele si sotiei si copiilor ca ies.

Marian Vanghelie, din nou in fata instantei

Primarul suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, va ajunge vineri din nou in fata instantei, in dosarul in care este acuzat de acuzat de abuz in serviciu, luare de mita si spalare de bani, informeaza B1.

Anunt CNAS. Sistemul electronic al cardului de sanatate a fost deblocat

UPDATE - Sistemul electronic al cardului de sanatate a fost deblocat, a declarat vineri pentru AGERPRES purtatorul de cuvant al CNAS, Mihaela Tanase. Sistemul electronic al cardului de sanatate s-a.

ştiri din Economie

ştiri de la Hotnews

actualitate, 00:07

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2149 seconds )