Libnet.ro
UNICEF

06:00

Spania a inregistrat anul trecut cel mai rapid ritm de crestere al economiei din 2007

Ziarul Bursa Ziarul Bursa,
Spania a inregistrat anul trecut cel mai rapid ritm de crestere al economiei din 2007

Produsul Intern Brut al Spaniei, a patra economie a zonei euro, a inregistrat anul trecut cel mai rapid ritm de crestere de la criza financiara din 2007, informeaza AFP si Reuters. continuă pe Ziarul Bursa

Somajul din Spania - in declin, anul trecut

Rata somajului din Spania a scazut, anul trecut, ajungand la cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, semn ca piata muncii din aceasta tara incepe sa se redreseze.

Cifra de afaceri a Oltchim a crescut anul trecut cu 18%, la 167 milioane de euro

Oltchim a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 167 milioane de euro, in crestere cu 18% fata de anul anterior, in timp ce profitul operational din activitatea curenta EBITDA) s-a situat la 9,6 milioane de euro, dupa rezultate anuale negative in 2010-2014, a anuntat, astazi, compania.

Vanzarile Oltchim au crescut anul trecut cu 18%, iar profitul operational din activitati curente a ajuns la 9 milioane de euro

Oltchim a inregistrat anul trecut vanzari de 167 milioane de euro, in crestere cu 18% fata de 2014, in timp ce profitul operational din activitatea curenta s-a situat la 9,6 milioane de euro, dupa rezultate anuale negative in 2010-2014, a anuntat compania pe Bursa de Valori Bucuresti BVB).

Rata somajului, aproape de cel mai scazut nivel din ultimii cinci ani

Rata somajului in Spania a scazut anul trecut aproape de cel mai redus nivel din ultimii cinci ani, o veste buna pentru Mariano Rajoy, seful Guvernului spaniol in exercitiu, informeaza AP si Bloomberg.

Anul trecut s-au vandut peste 1,4 miliarde de smartphone-uri. Samsung si Apple domina, Huawei a vandut peste 100 de milioane de unitati

Anul trecut vanzarile de smartphone-uri in lume au crescut cu 10%, atingand 1,43 miliarde unitati, arata datele IDC. Samsung a vandut peste 320 de milioane de terminale, Apple a depasit 230 milioane, iar Huawei a crescut cel mai mult, depasind 100 milioane. Top 5 a fost completat de Lenovo si Xiaomi, ambele crescand cu dublu peste media pietei.

Toyota este cel mai mare producator auto din lume, pentru al patrulea an consecutiv

Toyota a vandut anul trecut 10,15 milioane de vehicule, in scadere cu 0,8% fata de 2014, insa compania nipona si-a pastrat pentru al patrulea an consecutiv titlul de cel mai mare producator auto din lume, dupa ce grupul german Volkswagen a raportat scaderea livrarilor la nivel global cu 2%, la 9,93 milioane de unitati, transmite DPA.

Anul trecut s-au eliberat cu 3,8% mai multe autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale

Numarul autorizatiilor de construire pentru cladiri rezidentiale a ajuns la 39. 112 anul trecut, fiind in crestere cu 3,8% comparativ cu 2014, potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica INS), remis, astazi, redactiei.

Vanzarile Electrolux in Romania au crescut anul trecut cu aproape 5%

Vanzarile Electrolux in Romania au crescut anul trecut cu 4,7%, la 313 milioane de coroane suedeze 33,6 milioane de euro), in timp ce la nivel de grup cresterea a fost de doua ori mai rapida, de 10%, la 123,5 miliarde de coroane 13,26 miliarde de euro).

Cate transplante de cornee s-au facut anul trecut la Spitalul Militar Central

Aproape 80 de transplante de cornee au fost efectuate anul trecut la Spitalul Militar Central. Pe listele de asteptare se afla insa nu mai putin de 315 pacienti. De regula, acestia aseapta intre sase luni si doi ani pentru a putea beneficia de un transplant de cornee.

Banca Carpatica: Pierderi de 85 milioane de lei anul trecut, solvabilitate sub pragul minim impus de BNR

Pierdere neta a Bancii Carpatica a fost anul trecut de 85. 4 mil. lei, potrivit unui comunicat al bancii transmis Bursei de valori. Pierderea include provizioane in valoare de 32. 6 mil. lei inregistrate in legatura cu portofoliul de credite neperformante si 35. 0 mil. lei reprezentand ajustari pentru depreciere si pierderi ca urmare a reevaluarii activelor reposedate. Venitul total bancar a scazut aproape la jumatate fata de 2014 se mai arata in acelasi document. Banca are o rata a creditelor neperformante de 39.

ştiri de la Ziarul Bursa

actualitate, 06:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,22 seconds )