Libnet.ro
UNICEF

22:15

Ce spune presa straina despre schimbarile anuntate de Tudorel Toader in Justitie

Antena3 Antena3,
Ce spune presa straina despre schimbarile anuntate de Tudorel Toader in Justitie

Presa straina a prezentat schimbarile pe care le-a anuntat ministrul Justitiei Tudorel Toader si a vorbit si despre reactia dura a presedintelul Klaus Iohannis. Ministrul Justitiei din Romania. continuă pe Antena3

Platforma Romania 100 despre modificarile anuntate de Tudorel Toader: Independenta justitiei e pusa in pericol grav. Cariera magistratilor va fi mai vulnerabila la presiuni politice, revenind la nivelul anului 2004

Platforma Romania 100, ONG-ul infiintat de fostul premier Dacian Ciolos si de cativa dintre fostii sai colaboratori din Guvern, atrage atentia asupra efectelor negative pe care unele dintre modificarile propuse pentru legile justitiei, anuntate miercuri de ministrul Tudorel Toader, le vor avea asupra independentei justitiei si a echilibrului puterilor in stat. Romania 100 subliniaza ca independenta justitiei va fi grav afectata, iar eliminarea presedintelui Romaniei din procedura de numire a procurorilor-sefi va afecta echilibrul puterilor in stat si creaza un model fara echivalent la nivelul statelor membre.

Iohannis, despre propunerile ministrului Tudorel Toader: Un atac asupra statului de drept

Presedintele Klaus Iohannis a avut o reactie ferma, miercuri, dupa prezentarea modificarilor legilor Justitiei, asa cum au fost ele prezentate de ministrul Justitiei, Tudorel Toader. in.

Washington Post: Schimbarile anuntate de Toader in Justitie starnesc ingrijorare

Prestigioasa publicatie Washington Post a alocat un articol propunerilor lui Tudorel Toader de modificare a Legilor Justitiei. Alison Mutler noteaza ca schimbarile pe care le are in vedere acesta.

VIDEO Principalele propuneri de modificare a legilor justitiei anuntate de Tudorel Toader: Presedintele Romaniei, exclus din procedura de numire a sefilor DNA, DIICOT si Procurorului General / Procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru eroril

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a prezentat, miercuri, principalele propuneri de modificare a legilor justitiei. Propunerile de modificare prezentate de Tudorel Toader vizeaza legile 303/2004 statutul judecatorilor si procurorilor), 304/2004 privind organizarea judiciara) si 317/2004 privind CSM), nu si Codul penal - amnistia, gratierea si abuzul in serviciu. Una dintre cele mai importante schimbari anuntate de Tudorel Toader este excluderea presedintelui Romaniei din procedura de numire a sefului DNA, DIICOT si Procurorului General. Tudorel Toader a anuntat modificari si in ceea ce priveste raspunderea magistratilor: procurorii si judecatorii vor raspunde material pentru erorile judiciare. De asemenea, magistratii reclamati pentru posibile fapte penale vor fi urmariti penal de o directie noua din Parchetul General, separata de DNA si DIICOT scapa de DNA).

LIVE VIDEO TEXT Tudorel Toader anunta propunerile de modificare a legilor justitiei: Vorbim despre legile justitiei - legea 303, 304 si 317. Nu vorbim astazi nici despre gratiere, nici despre amnistie, nici despre abuzul in serviciu

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, prezinta, miercuri, intr-o conferinta de presa la sediul ministerului, proiectul de lege privind modificarea legilor justitiei. Vorbim despre legile justitiei - legea 303, 304, 317, toate din 2004. Nu vorbim astazi nici despre gratiere, nici despre amnistie, nici despre abuzul in serviciu si neglijenta in serviciu, a precizat Tudorel Toader, in debutul conferintei de presa.

Cristian Ghinea (USR): Mare parte din reforma justitiei facuta pentru a intra in UE, anulata prin propunerile lui Tudorel Toader. Ne intoarcem la epoca controlului politic pe magistrati

Mare parte din reforma justitiei facuta pentru a intra in UE este anulata prin propunerile ministrului de resort de astazi. Inspectia judiciara la MJ e cea mai grava. Ne intoarcem la epoca controlului politic pe magistrati, acuza deputatul USR Cristian Ghinea, dupa propunerile de modificare a legilor justitiei anuntate astazi de Tudorel Toader. Reactia lui Ghinea este una dintre primele venite de la opozitie dupa seria de proiecte controversate, cu impact major, anuntate miercuri de Tudorel Toader.

Reactie rapida a Ministerului Public: Semnal de alarma in legatura cu crearea unei directii pentru cercetarea magistratilor, trecerea Inspectiei Judiciare in subordinea ministrului Justitiei si procedura de numire a procurorilor-sefi

Ministerul Public reactioneaza foarte dur la propunerile de modificare a legilor justitiei, anuntate miercuri de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, exprimandu-si surprinderea si ingrijorarea in legatura cu unele dintre aceste masuri si tragand un semnal de alarma asupra a 3 dintre acestea: crearea unei directii specializate pentru cercetarea magistratilor, trecerea Inspectiei Judiciare in subordinea ministrului Justitiei si procedura de numire a procurorilor-sefi. Ministerul Public subliniaza, de asemnea, ca procurorii nu au fost consultati in legatura cu aceste modificari.

Tudorel Toader: Inspectia Judiciara trece la Ministerul Justitiei

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca una dintre schimbarile la legile justitiei se refera la statutul Inspectiei Judiciare. Astfel, aceasta institutie ar urma sa treaca din subordinea.

Tudorel Toader: Inspectia Judiciara trece la Ministerul Justitiei (VIDEO)

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a anuntat miercuri ca una dintre schimbarile la legile justitiei se refera la statutul Inspectiei Judiciare. Astfel, aceasta institutie ar urma sa treaca din subordinea.

Gorghiu, despre modificarile la legile justitiei: Tudorel Toader plagiaza proiectul legislativ al lui Tariceanu

Fostul presedinte al PNL Alina Gorghiu a spus miercuri, despre modificarile la legile justitiei facute de Tudorel Toader, ca ministrul a plagiat proiectul legislativ al lui Tariceanu. Tudorel Toader nu.

ştiri din Politica

ştiri de la Antena3

actualitate, 22:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2313 seconds )