Libnet.ro
UNICEF

20:15

Statul Islamic: atacul asupra radacinilor spirituale ale Europei

Adevărul Adevărul,
Statul Islamic: atacul asupra radacinilor spirituale ale Europei

Analistii serviciilor de informatii si ai celulelor de lupta impotriva terorismului se concentreaza acum pe descifrarea simbolicii foarte complexe transmise de organizatia terorista Statul Islamic. Foarte interesante sunt rezultatele, in masura in care ele pot fi comunicate public, deoarece trimit la o simbolistica extrem de elaborata, cu radacini perfect identificabile in istoria civilizatiei noastre. continuă pe Adevărul

Statul Islamic isi hraneste si doteaza califatul pe banii americanilor

In mainile jihadistilor au ajuns pachete cu alimente, medicamente si echipament medical, clinici de prim ajutor - toate trimise de americani pentru populatia civila prinsa in razboiul declansat de Statul Islamic in Irak si Siria. Mai mult, retelele locale de distribuire a acestor ajutoare au pe statele de plata membri ai gruparii teroriste.

Sute de kosovari albanezi, a caror independenta a fost sprijinita de Occident, lupta acum alaturi de Statul Islamic

Valon si Musli sunt doi tineri din Kosovo care au ales recent sa se alature gruparii jihadiste Statul Islamic pentru bani. Peste 150 de albanezi kosovari, a caror religie este predominant islamista, au inceput sa lupte in Irak impotriva coalitiei occidentale, cea care ii ajuta in urma cu 7 ani sa isi obtina independenta.

Statul Islamic si-ar pregati piloti pentru a zbura la bordul avioanelor de lupta capturate

Pilotii irakieni care s-au alaturat recent gruparii Statul Islamic ar pregati in secret militantii jihadisti sa zboare la bordul unor avioane de lupta capturate, informeaza Observatorul sirian pentru Drepturile Omului SOHR), potrivit BBC.

Vaticanul cere o riposta a comunitatii internationale in Orientul Mijlociu pentru a preveni un posibil genocid comis de gruparea Statul Islamic

Sfantul Scaun a cerut luni comunitatii internationale sa actioneze pentru a preveni un posibilele genociduri in Orientul Mijlociu si atacarea surselor care sustin activitatile teroriste ale organizatiei Statului Islamic SI), potrivit Le Figaro.

Statul Islamic a inceput sa se retraga din Kobane, orasul sirian de la granita cu Turcia

Avansul fortelor Statului Islamic SI) in orasul sirian Kobane a fost oprit, iar militantii au fost fortati sa se retraga din cateva locuri, schimband astfel lupta care se duce de peste o luna in favoarea luptatorilor kurzi care apara orasul.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 20:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2301 seconds )