Libnet.ro
UNICEF

17:30

SUA: Biden il va numi pe Antony Blinken secretar de stat (media)

Hotnews Hotnews,
 SUA: Biden il va numi pe Antony Blinken secretar de stat (media)

Joe Biden intentioneaza sa il numeasca pe diplomatul Antony Blinken in functia de secretar de stat al SUA, au indicat duminica mass-media americane, relateaza AFP, citat de Agerpres. Antony Blinken, in varsta de 58 de ani, este unul dintre principalii consilieri ai lui Joe Biden in materie de politica externa si a fost numarul doi al Departamentului de Stat in timpul mandatului presedintelui Barack Obama, in timp ce Biden era vicepresedinte. Potrivit New York Times si agentiei Bloomberg, presedintele ales intentioneaza sa anunte marti numirea secretarului de stat. continuă pe Hotnews

SUA: Biden o va numi in fruntea Finatelor pe Janet Yellen, fosa presedinta a Fed

Joe Biden intentioneaza sa o numeasca pe fosta presedinta al Bancii Centrale SUA in functia de secretar al Trezoreriei, a declarat luni pentru AFP o sursa apropiata echipei presedintelui ales, confirmand informatii din Wall Street Journal. Janet Yellen, care a fost prima femeie presedinte a Fed intre 2014 si 2018, este o economista renumita si respectata. Antony Blinken va conduce diplomatia SUA sub presedintia lui Joe Biden.

Antony Blinken va conduce diplomatia SUA sub presedintia lui Joe Biden

Presedintele ales Joe Biden a anuntat luni o noua runda de numiri in viitorul sau guvern, cea mai importanta fiind functia secretarului de stat Antony Blinken, care va fi responsabil incepand cu 20 ianuarie de conducerea diplomatiei SUA, potrivit AFP.

Un veteran al diplomatiei americane, viitorul secretar de stat al lui Biden.Antony Blinkens-a intalnit cu presedintele Iohannis in 2016

Presedintele-ales al Statelor Unite, Joe Biden, este asteptat sa il aleaga pe vechiul sau consilier si veteran al diplomatiei americane Antony Blinken drept secretar de stat in administratia pe care o va conduce dupa 20 ianuarie, potrivit mai multor publicatii americane.

ALEGERI iN SUA. Biden denunta incredibila iresponsabilitate a lui Trump: Ceea ce face el e scandalos

Presedintele american ales Joe Biden, a carui victorie a fost consolidata de o renumarare a buletinelor de vot in statul-cheie Georgia, denunta incredibila iresponabilitate a lui Donald Trump, care refuza in continuare sa-si accepte infrangerea in alegerile prezidentiale de la 3 noiembrie, relateaza AFP.

ştiri de la Hotnews

actualitate, 17:30

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2108 seconds )