Libnet.ro
UNICEF

23:15

Superstitii in Ajunul Craciunului. Ce e interzis sa faci pe 24 decembrie, cum atragi sporul si sanatatea in casa

Adevărul Adevărul,
Superstitii in Ajunul Craciunului. Ce e interzis sa faci pe 24 decembrie, cum atragi sporul si sanatatea in casa

In ziua de Ajun, pe 24 decembrie, toate pregatirile pe care le fac gospodinele de la sate au un scop magic: ele vor sa stimuleze belsugul casei. Cel mai important dintre acestea este pregatirea copturilor - turtele, covrigii si colacii, ce se vor imparti fie ca daruri pentru colindatori, fie ca ofranda pentru morti. Tot acum se tine cont de numeroase interdictii pentru a ave belsug si sanatate in noul an. continuă pe Adevărul

AJUNUL CRACIUNULUI, traditii si obicieuri. Ce este strict interzis sa faci astazi?

Ajunul Craciunului, in traditia populara, este sarbatoarea de sfarsit de an patronata de mos Ajun.

De ce este bine sa pui paine sub masa, in ajunul Craciunului. Traditii si superstitii pastrate pana azi

In fiecare an, in aceasta perioada, toata lumea intra in febra pregatirilor pentru Sarbatorile de Iarna. Datinile si obiceiurile, din mosi-stramosi, isi au locul in fiecare an, de Craciun, la fel si superstitiile. Craciunul este o sarbatoare cu multe semnificatii si credinte populare. De aceste zile de iarna sunt legate mai multe superstitii, ajunse pana .

AJUNUL CRACIUNULUI, traditii si obicieuri. Ce trebuie sa faci astazi pentru noroc

Ajunul Craciunului, in traditia populara, este sarbatoarea de sfarsit de an patronata de mos Ajun.

De ce nu se dau bani colindatorilor care vin in seara din ajunul Craciunului. Iata ce spun datinile

Venirea lui Mos Craciun, in noaptea de 24 spre 25 decembrie, este asteptata de copiii de pretutindeni. Mosul cel Bun, care imparte bucurii si cadouri copiilor cuminti, a aparut in secol al IX-lea. imbracat in costum rosu, cu blanita alba pe margini, cizme negre si caciula rosie, acesta strabate tinuturile in lung si-n lat pentru .

TRADITII in Ajunul Craciunului. Ce este bine sa faci in aceasta zi

Ajunul Craciunului, in traditia populara, este sarbatoarea de sfarsit de an patronata de mos Ajun. CUTREMUR LA CASA REGALA! MEGHAN MARKLE SI-A LUAT ADIO! S-A AFLAT TOTUL DESPRE FUGA iN AMERICA in.

CALENDAR ORTODOX 24 DECEMBRIE. Ce sfanta mare sarbatorim astazi

Pe 24 decembrie este Ajunul Craciunului. Amintim ca in Biserica Ortodoxa Liturghia Sfantului Vasile Cel Mare se savarseste de 10 ori pe an: in ziua praznuirii Sfantului Vasile, in Ajunul Botezului Domnului, in primele cinci duminici din Postul Mare, in joia si sambata din Saptamana Patimilor si in ziua Ajunului de Craciun.

FILME CRACIUN. Top cele mai vizionate filme din Ajunul Craciunului

Nu exista un mod mai bun de a va bucura de Ajunul Craciunului decat sa va aruncati in canapea si sa alegeti cel mai bun film pentru aceasta perioada a anului. Bineinteles ca pentru a avea tot confortul e nevoie si de cozonac, prajituri sau ciocolata calda. Iata care sunt cele mai vizionate filme din perioada Craciunului ale tuturor timpurilor.

Romanii cauta bradul perfect pe ultima suta de metri. Ce preturi au pomii in Ajunul Craciunului

Romanii au lasat impodobitul bradului pe ultima suta de metri. Fie pentru a respecta traditia, fie pentru ca, in ajunul Craciunului, brazii sunt mult mai ieftini. Comerciantii din piete au scazut preturile cu mai mult de 50% pentru a nu ramane cu marfa nevanduta si spera ca paguba sa nu fie mai mare decat profitul.

Niculina Stoican isi petrece Ajunul Craciunului in casa bunicilor. Sa traiasca toti romanii, oriunde s-ar afla ei

Niculina Stoican isi petrece Ajunul Craciunului in Mehedinti, in casa bunicilor.

Draga Olteanu Matei, amintiri legate de Ajunul Craciunului din copilarie: Seara de Ajun era incantatoare, erau colindatori multi, care cantau colindele noastre adevarate

Draga Olteanu Matei isi aduce aminte cu drag pe Ajunul Craciunului din copilarie si a povestit in cadrul Editiei Speciale de la Antena 3 despre cum arata acea perioada.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 23:15

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0.2098 seconds )