Libnet.ro
UNICEF

21:00

Telegrama desecretizata pentru Nicolae Ceausescu de la Regina Marii Britanii. Ce e scris in ea

Playtech Playtech,
Telegrama desecretizata pentru Nicolae Ceausescu de la Regina Marii Britanii. Ce e scris in ea

Suntem in anul cu numarul 140 de cand Bucuresti si Londra au oficializat legaturile diplomatice. in prezent, se pune in practica Brexit, dar britanicii vor sa ne cunoastem istoria comuna. Telegrama desecretizata pentru Nicolae Ceausescu de la Regina Marii Britanii Cred ca este important sa intelegem putin istoria Romaniei si legaturile care existau intre diferite . continuă pe Playtech

Cum faceau cumparaturi Elena si Nicolae Ceausescu. Ce ii cerea mereu dictatorul lui Pacepa

Elena Ceausescu nu renunta la exigenta sa si la reguli nici atunci cand mergea la cumparaturi. Cum decurgea o zi de acest gen din viata cuplului dictatorial si ce ii cerea presedintele lui Pacepa de fiecare data? Cum faceau cumparaturi Elena si Nicolae Ceausescu? Sotia fostului presedinte comunist adora bijuteriile si avea o colectie impresionanta, .

Cum a scapat Coloana Infinitului de furia lui Nicolae Ceausescu. De ce a vrut sa o darame

Foarte putin este cunoscut detaliul din Odiseea Coloanei Infinutului, initial Coloana recunostintei fara sfarsit , inaltata de Constantin Brancusi sa Targu Jiu si inaugurata la 27 octombrie 1938 este incercarea comunistilor de a o darama. De trei ori, culminand in 1953 cu actiunea de demolare cu ajutorul unor lanturi legate de un tractor. Coloana Infinitului .

Grecii cer Marii Britanii restituirea statuilor Parthenonului, britanicii il scot pe Homer din universitati

Guvernul Greciei s-a folosit de reluarea negocierilor dintre UE si Marea Britanie pentru incheierea unui acord post-Brexit pentru a incerca sa recupereze sculpturile pierdute de la Parthenon. Statuile au fost luate din Atena n 1802, cu acordul autoritatilor otomane, si duse in Anglia de ambasadorul britanic, lordul Elgin. Pe acest fundal, anuntul Universitatii Oxford ca scoate Iliada si Odiseea din programa obligatorie, nu a cazut prea bine.

ştiri de la Playtech

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2209 seconds )