Libnet.ro
UNICEF

21:00

TOP: De la ce banci e mai bine sa cumperi franci elvetieni

România Liberă România Liberă,
TOP: De la ce banci e mai bine sa cumperi franci elvetieni

Persoanele care au contractat credite in franci elvetieni si au venituri in lei traiesc de 5 zile o drama continua provocata de cresterile record inregistrate de moneda elvetiana pe piata valutara in raport cu leul. Francul elvetian a ajuns sa valoreze luni 4,4716 lei la cursul de referinta publicat de Banca Nationala BNR), cu numai 3,02 bani mai putin fata de euro. continuă pe România Liberă

Ungaria: Viktor Orban exclude o noua interventie a statului intre banci si clientii care au credite in franci elvetieni, dupa conversia de anul trecut

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat ca statul nu va interveni din nou intre banci si cetatenii care si-au luat credite in franci elvetieni, dupa ce, anul trecut, guvernul a impus bancilor conversia creditelor ipotecare in valuta in valoare de 14 miliarde de dolari in forinti, scrie Reuters.

Suciu, BNR: Solutiile pentru creditele in franci elvetieni trebuie gasite intre banci si debitori

Bancile trebuie sa evalueze individual cazurile pentru creditele in franci elvetieni si sa gaseasca solutii impreuna cu fiecare client in parte, asa cum Banca Nationala a incurajat intotdeauna institutiile de credit, a declarat vineri.

Purtatorul de cuvant al BNR: Solutiile pentru creditele in franci elvetieni trebuie gasite intre banci si debitori

Bancile trebuie sa evalueze individual cazurile pentru creditele in franci elvetieni si sa gaseasca solutii impreuna cu fiecare client in parte, asa cum Banca Nationala a incurajat intotdeauna institutiile de credit, a declarat vineri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al BNR, Dan Suciu.

OTP Bank taie TEMPORAR dobanzile la creditele in franci elvetieni, la o zi dupa macelul de pe curs

OTP Bank a anuntat ca va aplica reduceri temporare ale marjei de dobanda, cu pana la 1,5 puncte procentuale pentru clientii cu credite in franci elvetieni cu dobanda variabila, in contextul dezastrului de pe cursul leu/franc de ieri . Banca va analiza.

BNR: O decizie pentru cei cu franci elvetieni ar fi discriminatorie

Romanii care au credite in franci elvetieni asteapta de la autoritati o solutie pentru ca ratele lor lunare sa nu mai creasca de la o zi la alta. Acest lucru nu se poate intampla foarte repede, sustin.

Valcov: Rescadentarea si programele proprii ale bancilor sunt solutii la problema creditelor in franci elvetieni

Cursul francului a urcat vineri la un nou maxim istoric, de peste 4,4228 lei/franc Rescadentarea si programele proprii ale bancilor de conversie si anihilare a efectelor aprecierii puternice a francului elvetian in raport cu moneda nationala sunt doua solutii pentru problema celor cu credite in franci elvetieni, identificate in urma intalnirii de vineri a ministrului Finantelor Publice, Darius Valcov, cu conducerea Bancii Nationale a Romaniei BNR). O banca, detinand o mare parte a acestor credite in franci elvetieni, are un program propriu si va face conversia creditelor, pentru cei care doresc, din franci in euro sau in lei, iar dupa aceea va aplica un discount care sa reduca foarte mult din aceasta crestere a cursului francului elvetian sau sa o anihileze in totalitate, a declarat ministrul Finantelor, la finalul intalnirii de la BNR.

Guvernul polonez le sare in ajutor celor cu credite ipotecare in franci elvetieni si ale caror rate lunare depasesc 40% din salariu

Guvernul din Polonia ar putea sa ii sprijine pe cei care care au credite ipotecare in franci elvetieni, in conditiile in care cursul de schimb valutar se va mentine la peste 4 zloti pentru un franc, a declarat.

Stolojan: Bancile au o mare responsabilitate, au indemnat persoane neinformate sa ia credite in franci elvetieni

Europarlamentarul Theodor Stolojan sustine ca discursul lui Darius Valcov, ministrul Finantelor, despre romanii care au contractat credite in franci elvetieni a fost de o aroganta incredibila si crede ca solutia poate fi individuala, debitor-creditor, daca bancile comerciale vor crea o relaxare pentru datornici, sau colectiva, in caz contrar.

Stolojan la RFI, despre creditele in franci elvetieni : Trebuie gasita o solutie colectiva, daca bancile nu relaxeaza conditiile pentru debitori

Europarlamentarul Theodor Stolojan PNL) spune la RFI ca discursul ministrului Finantelor despre romanii cu credite in franci elvetieni a fost de o aroganta incredibila. Fostul prim-ministru declara ca solutia nu poate fi decat individuala, dar daca bancile nu relaxeaza conditiile, Guvernul si BNR trebuie sa gaseasca o solutie colectiva.

Clientii OTP Bank Romania care au credite in franci elvetieni primesc reduceri ale ratelor. Cum se obtine facilitatea

OTP Bank Romania, una dintre bancile care au acordat credite in franci elvetieni simbol CHF), va aplica reduceri ale marjei de dobanda cu pana la 1,5 puncte procentuale pentru clientii cu imprumuturi in CHF cu dobanda variabila, pentru o perioada de trei luni, pentru a reduce impactul cursului asupra ratelor.

ştiri din Economie

ştiri de la România Liberă

actualitate, 21:00

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2334 seconds )