Libnet.ro
UNICEF

01:05

Traditii de Paste in Oltenia. Femeile nu au voie sa doarma in Joia Mare, pentru ca vor fi lenese tot anul

Adevărul Adevărul,
Traditii de Paste in Oltenia. Femeile nu au voie sa doarma in Joia Mare, pentru ca vor fi lenese tot anul

Sarbatoarea de Paste este plina de traditii si obiceiuri in Oltenia. in Joia Mare, femeile nu au voie sa doarma, deoarece vor fi lenese tot anul. continuă pe Adevărul

Joia Mare, traditii: cum sa vopsiti ouale natural, fara chimicale

In Joia Mare, traditia spune ca se vopsesc ouale. in marile magazine gasiti tot felul de vopseluri pentru a le colora, dar sanatos este sa le vopsiti natural. Exista cateva modalitati inedite. Gospodinele folosesc zema de sfecla rosie, foi de ceapa si au secrete pe care le pun in aplicare an de an.

Joia Mare: traditii. Ce simbolizeaza pasca rituala, cea mai importanta coptura a Pastelui, si cum o prepara gospodinele

De Joia Mare, traditiile spun ca se prepara cele mai importante copturi pascale: cozonacii cu mac si nuca si pasca cu branza. Pasca, cea mai importanta coptura rituala a Pastelui, se face din faina de grau de cea mai buna calitate, cernuta prin sita deasa si are, cel mai adesea, forma rotunda.

Superstitii in Joia Mare: puterile miraculoase ale celor 12 lumanari aprinse la slujba din Joia Mare

Superstitii in Joia Mare, una dintre cele mai importante zile din Saptamana Mare. Este cunoscuta si ca Joia celor 12 Denii sau Joia Neagra. Cele 12 lumanari aprinse la citirea Deniilor vor fi aprinse pe parcursul intregului an, ele avand puteri deosebite.

Ce semnificatii are Joia Mare, ziua in care are loc Denia celor 12 Evanghelii. De ce la slujba credinciosii fac noduri pe ata si isi pun dorinte

In Joia Mare se praznuieste spalarea picioarelor ucenicilor de catre Mantuitorul, Cina cea de Taina, rugaciunea din gradina Ghetsimani si vinderea Domnului de catre Iuda. in seara acestei zile crestinii merg la Denia celor 12 Evanghelii. adevarul. ro va spune ce semnificatii are Joia Mare.

FOTO VIDEO Calea Luminii, manifestare unica in Romania, in Joia Mare, ajunsa la cea de-a 16 editie

Calea Luminii, manifestare unica in Romania care are loc in Joia Mare, la Targoviste, a ajuns la cea de-a 16- editie. Luminile au impanzit orasul voievodal, intr-un spectacol inedit.

ştiri de la Adevărul

actualitate, 01:05

ştirile zilei

 
carturesti.ro
adblock

Confidenţialitatea | Contact

Sitemap

Copyright © 2012-2024 Libnet.roibNet.ro

( 0,2133 seconds )